Välkommen till Icakurirens läsarresor

Res med Icakuriren

Många av oss längtar efter att resa, upptäcka nya platser, äta gott, njuta av solen, vacker natur och omtalade sevärdheter. Under 2024 erbjuder Icakurien utvalda resmål, populära favoriter i repris såväl som nya spännande destinationer.

Under “Aktuella läsarresor” publicerar vi alla årets läsarresor i takt med att de kommer ut i tidningen. Är du här för att finna inspiration så hittar du vårt arkiv på tidigare resor längre ner på sidan.

Aktuella läsarresor

 • Följ med på en höstresa till ljuvliga Sorrento!

  Upplev Sorrento, Amalfikustens pastellfärgade hus, den romantiska sago-ön Capri och den mäktiga vulkanen Vesuvius som reser sig i fjärran. På denna sköna höstresa finns flera av italiens vackraste vyer samlade. Följ med!

 • Följ med till norra Island i vacker höstskrud!

  Vi reser till den spektakulära vulkanön, full av naturupplevelser, vattenfall och glaciärer kryddat med en spännande ­historia präglad av nordisk ­mytologi.

 • Följ med på en gastronomisk resa i Georgien!

  På denna unika resa står det läckra georgiska ­köket i fokus. Vi kombinerar besök i genuina byar med ­måltider skapade av skickliga kockar och vinprovningar på småskaliga vingårdar.

 • Njut av en hälsoresa i Alperna i sommar

  AKTIV RESA Följ med oss på vandringsresa till Bad Gastein i ­Österrike! Upplev fantastiska leder, koppla av på hotellets spa och avnjut 5-rätters middagar på Hotel…

 • Storslagna vyer vid Höga Kusten och Inlandsbanan

  Följ med Icakuriren till midnattssolens och höstskrudens land. En fantastisk resa fylld av ­mäktiga ­naturupplevelser, samisk historia, spännande kultur och lokala specialiteter. 

 • Kryssa på Rhen – från Strasbourg till Amsterdam!

  FLODKRYSSNING Låt dig färdas fram på vattnet genom Frankrike, Tyskland och Holland och upplev vinprovningar, fiskebyar, historiska väderkvarnar och pulserande stadsliv. Denna resa kröns också av en guidad tur på Amsterdams fascinerande kanaler. 

 • Upplev världens vackraste sjöresa i höst!

  Hurtigruten är troligen det bästa sättet att uppleva Norge! I majestätiska fjordar kantade med dramatiska bergstoppar färdas vi längs den 240 mil långa kuststräckan och lägger till i 34 intressanta hamnar med korta eller längre uppehåll.

 • Njut av träning, natur och härligt umgänge med oss!

  Upplev aktiva tränings- och semesterdagar i genuin hälsingeanda på Camp Järvsö! Här njuter vi av god mat, att få röra på oss i de natursköna omgivningarna och av varandras sällskap.

 • Följ med oss på världens vackraste sjöresa!

  Vår populära läsarresa med Hurtigruten är äntligen tillbaka! Vi färdas längs den 250 mil långa kuststräckan från Kirkenes till Bergen och lägger till i 32 hamnar.

 • Utforska storslagna fjäll och djupa fjordar i juli

  Storslagna vyer, grönskande dalar, brusande forsar och snötäckta berg. Var beredd med kameran – den här resan bjuder på fotoglädje utöver det vanliga och minnen för livet.

 • Upplev Lofoten & svenska lappland

  Magiskt ljus och oslagbara naturvyer. Följ med på vår läsarresa norr om polcirkeln, över fjäll och längs fjordar.

 • Ett av det absolut vackraste sätten att uppleva skärgården på är med Vaxholmsbåt

  Utforska Stockholms skärgård

  Sugen på en båtsommar? Följ med Icakuriren till åtta av skärgårdens mest pittoreska öar! Bland kobbar och skär och vågornas kluckande njuter vi av karga klippor och lugna vikar.

 • Följ med oss till Amalfikusten och fina Capri

  Upplev några av världens ­vackraste platser med oss i sommar. Sorrentohalvön i det sydliga ­Italien bjuder på hisnande sköna vyer och fantastiskt god mat.

 • Upplev Norges vackra fjordar från sjösidan!

  Följ med oss på en bekväm kryssning, där vi inte bara upplever Norges fjordlandskap med sina charmiga kuststäder utan dessutom hinner med tyska Kiel med sin medeltida stadskärna.

 • Vandra med oss i sköna Bad Gastein

  Följ med på en veckas härlig vandringsresa till Bad Gastein i ­Österrike. Välj din egen svårighetsnivå och upplev oslagbart vackra ­leder, gästvänlighet och kultur.

 • Favorit i repris! Res med oss till Island

  Följ med till eldens och isens ö. Vi möts av ett kargt landskap, magnifika vattenfall, varma källor, glaciärer och snöklädda bergstoppar. Precis som när ­vikingarna först steg i land på denna ö för över 1100 år sedan. Följ med på vårt äventyr!

 • Följ med Icakuriren på Konstrunda i Skåne i april

  Välkommen att uppleva våren och Konstrundan på Österlen med oss på Icakuriren! Vi besöker flera gallerier och utställningar genom skånska byar och städer, samtidigt som vi bor trevligt och äter gott. Här utlovas både stora och personliga konstupplevelser. 

 • Res med Icakuriren på strövtåg i grekiska övärlden

  En resa, två öar, tre världsarv. Följ med Icakuriren på strövtåg över öarna Lesvos och Chios, genom olivlundar, ­mastichaodlingar och medeltida byar där havet aldrig är långt borta. Vi går genom det genuina Greklands vardag och världsarv samt avnjuter god grekisk lokalproducerad mat och dryck!

Tidigare läsarresor

Scroll to Top