Välkommen till Icakurirens läsarresor

Många av oss längtar efter att resa, upptäcka nya platser, äta gott, njuta av solen,m vacker natur och omtalade sevärdheter. Under 2023 erbjuder Icakrurien utvalda resmål, populära favoriter i repris såväl som nya spännande destinationer.

Under “Aktuella läsarresor” publicerar vi alla årets läsarresor i takt med att de kommer ut i tidningen. Är du här för att finna inspiration så hittar du vårt arkiv på tidigare resor längre ner på sidan.

Aktuella läsarresor

 • Njut av advent i kulturstaden Kraków

  Följ med till den fantastiska kulturstaden Kraków och upplev några stämningsfulla advetsdagar! Utöver stadsvandring och julmarknad får vi också besöka det kungliga slottet och gå på klassisk konsert.

 • Upplev magiska Karibien!

  Lämna Nordens mörker och åk på kryssning i den ljusa västindiska ö-världen! Upplev fina stränder, sol och snorkling samt besök Miami, färgstarka Jamaica och Bahamas. Ett underbart sätt att ladda batterierna med sol och värme mitt i vintern.

 • Sommarkänsla med kryssning i Andalusien!

  Följ med på förtrollande sköna dagar i solen. På denna resa bjuds du på den unika kombinationen av dels en upplevelserik kryssning, dels några lugna dagar på vårt sköna hotell för att ”bara vara”.

 • Följ med till färgstarka Japan!

  När höstlöven står i sin skönaste skrud reser vi till Japan. Häng med till det spännande ­landet där uråldriga ­traditioner möter framtidsteknik! Njut av god mat, unika sevärdheter och fantastiska miljöer.

 • Folkliv & hantverk i vackra Tallin!

  En härlig båtresa tar oss till Estlands anrika huvudstad. Här njuter vi av makalöst hantverk och vacker folkkonst, och får även tillfälle att shoppa.

 • Hälsoresa till vackra Mallorca

  Följ med Icakuriren på en aktiv resa med fokus på hälsa och välmående. På programmet finns olika träningsformer, skön avkoppling och trevligt umgänge med goda middagar.

 • Norra Island i vacker höstskrud!

  Vi reser till den spektakulära ­ vulkanön, full av naturupplevelser, vattenfall och glaciärer kryddat med en spännande ­historia präglad av nordisk ­mytologi.

 • Vin, natur och kultur i magiska Alsace!

  Äntligen kan vi erbjuda en resa för livsnjutare och vinintresserade i Frankrikes klassiska ­vindistrikt Alsace, där det mesta dessutom ingår i ­resans pris!

 • Smakfest & vandring i Bad Gastein

  I Bad Gastein är det långt mer än bara fantastiska naturupplevelser som lockar. På denna matresa har vi samlat det bästa av omgivningarnas mat och dryck. Detta är ett resmål man vill komma tillbaka till, igen och igen. Oavsett årstid.

 • Mäktiga fjäll och djupa fjordar

  Storslagna vyer, grönskande dalar, brusande forsar och snötäckta berg. Var beredd med kameran – den här resan bjuder på fotoglädje utöver det vanliga och minnen för livet.

 • Utforska Stockholms skärgård!

  Bland kobbar och skär och vågornas kluckande njuter vi av karga klippor och lugna vikar. Vi besöker åtta av skärgårdens mest pittoreska öar!

 • Höjdpunkter i Norges natur och kultur!

  Med tåg och båt upplever vi Norges storslagna landskap från första parkett. Dessutom får vi besöka både Bergen, Oslos opera och Nya Nationalmuseet. Kort och gott, denna resa bjuder på det mesta av det bästa av Norge!

 • Upplev våra skånska smultron-ställen på Bjärehalvön och Kullabygden!

  Fantastiska vyer och mysiga byar på Bjärehalvön och vackra Kullabygden. Upptäck några av södra Sveriges allra mest sevärda platser och dess kulinariska frukter tillsammans med oss!

 • Upplev Lofoten & svenska lappland

  Magiskt ljus och oslagbara naturvyer. Följ med på vår resa norr om polcirkeln, över fjäll och längs fjordar.

 • Storslagna vyer vid Höga kusten och Inlandsbanan!

  Följ med oss till midnattssolens höstkrudens land. En fantastisk resa fylld av mäktiga naturupplevelser, samisk historia, spännande kultur och lokala specialiteter.

 • Följ med till Amalfikusten och fina Capri

  Upplev några av världens vackraste platser! Sorrentohalvön i det sydliga Italien bjuder på hisande sköna vyer och fantastisk god mat.

 • Opera, kaféer & vita vackra hästar i vackra Wien

  Följ med oss till musikens, kulturens och kaféernas stad Wien och njut av förstklassig opera, spännande historia, legendariska hästar och läckra bakverk.

 • Så kan du resa smartare – och spara pengar

  Vill du resa utomlands på en budget? Här är några tips för hur du kan få ut det mesta av upplevelsen – och samtidigt göra av med mindre pengar.

 • Möt den vilda naturen på Färöarna!

  Mitt ute i Atlanten ligger lilla öriket Färöarna med gröna berg, mäktiga vattenfall och branta klippor. Under fem dagar i maj bekantar vi oss med detta sällan besökta land, tar del av dess historia och njuter av fantastisk natur.

 • Res till Island och upptäck elden och isens ö – Favorit i repris

  Precis som när vikingarna först kom till elden och isens ö för över elva hundra år sedan möts vi av ett kargt lavalandskap, kraftfulla vattenfall, ödsliga vidder, varma källor, glaciärer och snöklädda bergstoppar.

 • Res med oss på Hurtigruten – Världens vackraste sjöresa!

  Följ med på vår populära läsarresa med Hurtigruten! Vi färdas längst den 250 mil långa kuststräckan och lägger till i 32 hamnar med korta eller längre uppehåll. Dessutom besöker vi Bergtatt, en magnifik marmor- och kalkstensgruva.

Tidigare läsarresor

Scroll to Top