Välkommen till Icakurirens läsarresor

Res med Icakuriren

Många av oss längtar efter att resa, upptäcka nya platser, äta gott, njuta av solen, vacker natur och omtalade sevärdheter. Under 2024 erbjuder Icakurien utvalda resmål, populära favoriter i repris såväl som nya spännande destinationer.

Under “Aktuella läsarresor” publicerar vi alla årets läsarresor i takt med att de kommer ut i tidningen. Är du här för att finna inspiration så hittar du vårt arkiv på tidigare resor längre ner på sidan.

Aktuella läsarresor

 • Till fots i Himalaya

  HÖJDARRESA Upplev några av Kathmandus sju världsarv och storslagna vyer över Himalayas 8 000 meters-toppar på vår vandringsresa i Nepal. Längs vägen lär vi oss…

 • Följ med till färgstarka Japan!

  När höstlöven står i sin skönaste skrud reser vi till Japan. Häng med till det spännande ­landet där uråldriga ­traditioner möter framtidsteknik! Njut av god mat, unika sevärdheter och fantastiska miljöer.

 • Upplev hyllade ABBA-showen i London!

  Missa inte denna möjlighet att förgylla hösten med musik, mat och kultur i magiska London. Biljetter till den hyllade avatarshowen ”ABBA Voyage” ingår – liksom en guidad tur med tema kungafamiljen!

 • Folkliv & hantverk i vackra Tallinn!

  En härlig båtresa tar oss till Estlands anrika huvudstad. Här njuter vi av makalöst hantverk och vacker folkkonst, och får även tillfälle att shoppa.

 • Förläng sommarkänslan med kryssning i Andalusien

  Följ med på förtrollande sköna dagar i solen. På denna resa bjuds du på den unika kombinationen av dels en upplevelserik kryssning, dels några lugna dagar på vårt sköna hotell för att ”bara vara”.

 • Följ med till färgstarka Japan!

  När höstlöven står i sin skönaste skrud reser vi till Japan. Häng med till det spännande ­landet där uråldriga ­traditioner möter framtidsteknik! Njut av god mat, unika sevärdheter och fantastiska miljöer.

 • Kryssa längs Kanarieöarna och Madeira!

  Upplev flera av Kanarieöarnas fina hamnstäder med sevärdheter, matupplevelser och exotiska natur. Varva med att koppla av på soldäck på det helt nya kryssningsfartyget Mein Schiff 7, som också erbjuder gott om restauranger och underhållning. På denna resa ingår dessutom ett besök på vackra blomsterön Madeira.

 • Följ med på hälsoresa till vackra Mallorca

  Följ med Icakuriren på en aktiv resa med fokus på hälsa och välmående i oktober. På programmet finns olika träningsformer, skön avkoppling och trevligt umgänge med goda middagar.

 • Följ med på en höstresa till ljuvliga Sorrento!

  Upplev Sorrento, Amalfikustens pastellfärgade hus, den romantiska sago-ön Capri och den mäktiga vulkanen Vesuvius som reser sig i fjärran. På denna sköna höstresa finns flera av italiens vackraste vyer samlade. Följ med!

 • Följ med till norra Island i vacker höstskrud!

  Vi reser till den spektakulära vulkanön, full av naturupplevelser, vattenfall och glaciärer kryddat med en spännande ­historia präglad av nordisk ­mytologi.

 • Följ med på en gastronomisk resa i Georgien!

  På denna unika resa står det läckra georgiska ­köket i fokus. Vi kombinerar besök i genuina byar med ­måltider skapade av skickliga kockar och vinprovningar på småskaliga vingårdar.

 • Njut av en hälsoresa i Alperna i sommar

  AKTIV RESA Följ med oss på vandringsresa till Bad Gastein i ­Österrike! Upplev fantastiska leder, koppla av på hotellets spa och avnjut 5-rätters middagar på Hotel…

 • Storslagna vyer vid Höga Kusten och Inlandsbanan

  Följ med Icakuriren till midnattssolens och höstskrudens land. En fantastisk resa fylld av ­mäktiga ­naturupplevelser, samisk historia, spännande kultur och lokala specialiteter. 

 • Upplev världens vackraste sjöresa i höst!

  Hurtigruten är troligen det bästa sättet att uppleva Norge! I majestätiska fjordar kantade med dramatiska bergstoppar färdas vi längs den 240 mil långa kuststräckan och lägger till i 34 intressanta hamnar med korta eller längre uppehåll.

 • Njut av träning, natur och härligt umgänge med oss!

  Upplev aktiva tränings- och semesterdagar i genuin hälsingeanda på Camp Järvsö! Här njuter vi av god mat, att få röra på oss i de natursköna omgivningarna och av varandras sällskap.

 • Följ med oss på världens vackraste sjöresa!

  Vår populära läsarresa med Hurtigruten är äntligen tillbaka! Vi färdas längs den 250 mil långa kuststräckan från Kirkenes till Bergen och lägger till i 32 hamnar.

 • Utforska storslagna fjäll och djupa fjordar i juli

  Storslagna vyer, grönskande dalar, brusande forsar och snötäckta berg. Var beredd med kameran – den här resan bjuder på fotoglädje utöver det vanliga och minnen för livet.

 • Upplev Lofoten & svenska lappland

  Magiskt ljus och oslagbara naturvyer. Följ med på vår läsarresa norr om polcirkeln, över fjäll och längs fjordar.

 • Ett av det absolut vackraste sätten att uppleva skärgården på är med Vaxholmsbåt

  Utforska Stockholms skärgård

  Sugen på en båtsommar? Följ med Icakuriren till åtta av skärgårdens mest pittoreska öar! Bland kobbar och skär och vågornas kluckande njuter vi av karga klippor och lugna vikar.

 • Följ med oss till Amalfikusten och fina Capri

  Upplev några av världens ­vackraste platser med oss i sommar. Sorrentohalvön i det sydliga ­Italien bjuder på hisnande sköna vyer och fantastiskt god mat.

 • Upplev Norges vackra fjordar från sjösidan!

  Följ med oss på en bekväm kryssning, där vi inte bara upplever Norges fjordlandskap med sina charmiga kuststäder utan dessutom hinner med tyska Kiel med sin medeltida stadskärna.

 • Vandra med oss i sköna Bad Gastein

  Följ med på en veckas härlig vandringsresa till Bad Gastein i ­Österrike. Välj din egen svårighetsnivå och upplev oslagbart vackra ­leder, gästvänlighet och kultur.

Tidigare läsarresor

Scroll to Top