AVSLUTAD RESA Portugisisk vinresa!

Upptäck Portugals ljuvliga viner, historiska städer och vackra vyer.

AVSLUTAD RESA Följ med Icakuriren till Portugal 9-16 oktober 2022! 

Portugal är ett land med kontraster och tvära snitt, från platta långa sandstränder till majestätiska bergskedjor. Vinproduktionen är både traditionell och modern. Följ med till Sétubal, Alentejo, Douro och Dão. Upplev kulturpärlan Évora där hela innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista. Vår resa ger oss även tid för att utforska Portugals huvudstad Lissabon där vi gör en orienterande rundtur innan du får tid för egna strövtåg.

Under vår resa låter vi oss förföras av det vackra landskapet, det portugisiska kökets smaker och dofter, det gästvänliga folket och de goda vinerna. Portvinet har gjort Portugal känt sedan århundraden och vi besöker flera vindistrikt och bjuds på traditionella rätter.  Utmärkande för den portugisiska kokkonsten är fisk och skaldjur men även ursprungsmärkt kött och himmelskt goda ostar från Portugals vackra bergstrakter. Välkommen att följa med på en resa som låter oss njuta av det goda livet!

Följ med oss på en Portugisisk vinresa!
Vi gör en orienterande rundtur i Lissabon varefter du får strosa runt på egen hand och insupa stadens atmosfär. Kanske ett besök på det berömda kaféet lockar, där Portugals mest populära bakelse, ett bakverk med vaniljkräm, har serverats sedan 1837?

Dagsprogram

Dag 1 Mot Portugal
Vi tar flyget till Portugals huvudstad Lissabon. Där väntar guiden och bussen som tar oss till Lissabons centrum och vårt Hotel Exe Saldanha. Vi checkar in och till kvällen äter vi gemensam middag i de vackra hamnkvarteren Santo Amaro Docks.

Dag 2 Förtjusande Lissabon
Idag upptäcker vi Lissabon som i likhet med Rom är byggd på sju kullar och vackert belägen vid floden Tejos mynning i Atlanten.Strosa längs boulevarderna, njut ett glas portvin på en uteservering, prova den lokala delikatessen Pasteis de nata eller bara insup den genuina atmosfären.

Dag 3 Ringmursomgärdade Évora
Efter frukost sätter vi kurs österut mot ringmursomgärdade pärlan Évora, regionen Alentejos huvudort. Hela innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista och vi inleder med en liten promenad. På eftermiddagen checkar vi in på Hotel Dom Fernando och till kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 4 Alentejo
I dag utforskar vi vinregionen Alentejo, Portugals största med nästan en tredjedel av landets vinproduktion. Vinstilarna är varierade och regionen har även det största korkförrådet och här finns den största korkproducenten. Vi gör en vinprovning och besöker den medeltida lilla staden Monsaraz, belägen nära spanska gränsen vid den konstgjorda sjön Alqueva.

Följ med oss på en Portugisisk vinresa!
Under resan tar vi oss norrut mot den mäktiga floden Douro och hjärtat av portvinsregionen, Régua

Dag 5 Vi åker norrut
Det har blivit dags att lämna Alentejo och färdas norrut mot nästa vinområde, Dão. Vårt mål för dagen är Viseuoch trevliga Hotel Grão Vasco som dukar för middag. Innan kvällsmålet går vi ut på en liten promenad i den medeltida staden med sina trånga gränder och beundrar katedralen.

Dag 6 Dão & Douro
Som centrum i den viktiga vinproducerande Dão-regionen är Viseu en stolt stad med en gastronomisk tradition. Regionen är berömd för rökt kött och korvar. Vi ska givetvis prova det regionala vinet men vi passar också på att göra en avstickare ytterligare längre norrut där vi möter den mäktiga floden Douro.

Följ med oss på en Portugisisk vinresa!
Med kunnig guide och trevligt resesällskap blir resan ett minne för livet.

Dag 7 Söderöver mot Setúbal
Efter frukost lämnar vi norra Portugal och färdas söderöver igen. Vi passar på att besöka den vackra lilla staden Fátima, världskänd för de mystiska händelser som inträffade 1917 som gjorde platsen till en av de viktigaste katolska pilgrimsorterna. Vi fortsätter sedan förbi Lissabon till regionen Setúbal och huvudorten med samma namn där komfortabla Melia Hotel väntar. Härifrån åker vi för att prova områdets vin. Vi rundar av kvällen med en middag bestående av flera portugisiska specialiteter. En härlig avslutning!

Dag 8 Farväl Portugal
Transferbussen hämtar oss för transport till Lissabons flygplats. Med underbara minnen, och kanske en och annan flaska i bagaget, landar vi efter några timmar åter i Skandinavien.

AVSLUTAD RESA Resfakta

Resdatum

Avresa 9 Oktober2022
Hemresa 16 Oktober 2022
Flyg från Arlanda och Köpenhamn

Pris
13 500 kr per person i del i dubbelrum

Tillägg
Enkelrum 2 295 kr

Allt detta ingår i resans pris

  • Flygresa till Lissabon t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen – hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 – 8)
  • 4 middagar (dag 1, 3, 5 och 7)
  • Samtliga utflykter i programmet
  • Representant från Ica-Kuriren vid minst 25 bokningar

Så här bokar du
Länk: www.scandorama.se/icakuriren-portugisisk-vinresa

Bokning: hos Scandorama via länken ovan eller per tel. 040-6000 000.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top