Icakurirens genomförda läsarresor

Strax utanför Aix-en-Provence njuter vi av en spännande konstvandring på konstanläggningen Chateau La Coste.

AVSLUTAD RESA Res med oss till Provence!

I Provence ligger konstpärlorna på rad och många av de stora franska konstnärerna har anknytning till regionen, Chagall, Matisse, Cezanne och van Gogh för att nämna några. Här finns även ett stort utbud av samtidskonst och skulpturparker, och vi vill ge er lite av varje.

Att blicka ut över det toskanska landskapet är som balsam för själen.

AVSLUTAD RESA Upplev drömmen om Italien!

Har du också drömt om att någon gång få uppleva Toscanas böljande kullar, höga cypresser, imponerande pinjeträd och charmiga gamla gårdshus? Plussa även på ett kök som är känt över hela världen, så har du en drömresa i ett av Italiens vackraste landskap. Vi bor i lilla byn Greve in Chianti, i hjärtat av Chianti Classico, det berömda vindistriktet. Under resan smakar vi oss fram genom utvalda delar av Toscana där det mesta handlar om vin och fokus ligger på det genuina och småskaliga. En avstickare från Toscana görs i slutet av resan, till Modena där balsamvinägern och ikoniska Ferrari har sitt ursprung. Följ med på en resa där det mesta ingår i priset och bjuder såväl öga som gom på en makalös upplevelse.

AVSLUTAD RESA Vandring i norra Grekland

Vi tillbringar några härliga septemberdagar i norra Grekland där vi vandrar i fantastiska miljöer. Vandringarna är mellan fem och nio kilometer långa och tar oss till de ortodoxa klostren belägna på sandstensklippor i Meteora, mellan traditionella byar och gamla stenbroar i Pindosbergen, på kustvandring längs Joniska havet och till Apollontemplet i Delfi. Resan börjar i den trevliga staden Thessaloniki och avrundas i Aten. Vi bor ett par nätter i den vackra kuststaden Parga, varifrån vi åker på båttur i den Joniska arkipelagen. I Zagoria blickar vi ut över den berömda Vikosravinen, en av världens djupaste. Packa vandringsskorna och var beredd med kameran för denna resa bjuder på upplevelser för alla sinnen. Välkommen att följa med!

Atlanterhavsvelen har beskrivits som världens vackraste väg.

AVSLUTAD RESA Följ med oss till mäktiga norska fjäll och djupa fjordar

Från första parkett upplever vi vidunderliga naturscenerier när vi med buss och båt tar oss fram i det natursköna Norge. Mil efter mil smyger havet sig in till fastlandet genom fjordarnas djupa fåror. Tusen meter höga fjäll ståtar majestätiskt vid sidorna och bildar portaler till nya scener. Smältvatten från jöklarna kastar sig ner för bergsväggarna i väldiga kaskader, ensliga gårdar och små fiskebyar passerar revy. Branta bergsmassiv lämnar plats för vidsträckta platåer och grönskande dalar. Skönhet, stillhet och stämning är ledmotiven, Geirangerfjorden, Atlanterhavsveien och Trollstigen är ”instrumenten”. Välkommen med på vår resa till norska fjäll och fjordar där varje ny dag bjuder på storslagna naturupplevelser!

Japan i november bjuder på en färgsprakande naturupplevelse.

AVSLUTAD RESA Res med Icakuriren till Japan!

Resan börjar i kulturstaden Kyoto och avslutas med modern arkitektur och ungdomskultur i Tokyo. Vi strosar i Kyotos gamla geishakvarter och njuter av traditionella japanska trädgårdar. Vi tar del av Sidenvägens skatter vid det fantastiska museet Miho och känner historiens vingslag när vi besöker Fredsmuseet i Hiroshima. I Tokyo åker vi förarlöst tåg till konstgjorda öar i Tokyobukten och går på upptäcktsfärd till flera olika stadsdelar som alla har sin alldeles egen särprägel. Med vår kunniga guide får vi uppleva såväl historia, nutid som spännande Japansk matkultur. Är du nyfiken på Japan? Välkommen att följa med!