Följ med till färgstarka Japan!

När höstlöven står i sin skönaste skrud reser vi till Japan. Häng med till det spännande ­landet där uråldriga ­traditioner möter framtidsteknik! Njut av god mat, unika sevärdheter och fantastiska miljöer.

KONTRASTER När höstlöven står i sin skönaste skrud reser vi till Japan. Häng med till det spännande ­landet där uråldriga ­traditioner möter framtidsteknik! Njut av god mat, unika sevärdheter och fantastiska miljöer.

Följ med Icakuriren till Japan 1-10 november 2024

Resan börjar i kulturstaden Kyoto och avslutas med modern arkitektur och ungdomskultur i Tokyo. Vi strosar i Kyotos gamla geishakvarter, njuter av traditionella japanska trädgårdar och besöker museet Miho och Fredsmuseet i Hiroshima. I Tokyo åker vi förarlöst tåg till konstgjorda öar i Tokyobukten och upptäcker de olika stadsdelarna. Med vår kunniga guide får vi uppleva såväl historia, nutid som spännande japansk matkultur. Välkommen att följa med!

I staden Kyoto kan man se geishorna som fortfarande lever och verkar i området Gion.

Dag 1–2 Flyg till Osaka–Kyoto 

Ankomst på eftermiddagen dag 2 till Osakas flygplats. 

Dag 3 Sevärdheter i Kyoto

Vi börjar dagen med att besöka Nijoborgen, den förste Tokugawashogunens mäktiga och imponerande palats från 1603. Vi fortsätter till en annan av Kyotos stora attraktioner, Kinkakuji, den Gyllene Paviljongen. Efter gemensam lunch åker vi till det fantastiskt arkitektoniska mästerverket Miho-museet. Det är vackert beläget i Shigaraki nationalpark. För att bygga museet var man tvungen att ta bort flera mycket gamla träd som sedan återplanterades utanför. Endast 15 procent av byggnaden syns, resten är insprängt i marken.

Den mäktiga samurajborgen Himeji-jo från slutet av 1500-talet finns kvar i originalskick sean samurajtiden.

Dag 4 Expresståg mellan ­Kyoto, Himeji och Hiroshima

Vi åker med superexpresståget Shinkansen till Hiroshima med stopp i Himeji för att besöka den gamla och mäktiga samurajborgen Himeji-jo från slutet av 1500-talet. 

Efter lunch fortsatt färd med Shinkansen till Hiroshima där vi checkar in. Ett måltidstips är Hiroshimas främsta specialitet okonomiyaki, som beskrivs som en omelett, fylld pannkaka eller ”Japans pizza” som man steker själv på en platta i bordet. 

Dag 5 Minnespark i Hiroshima

Idag besöker vi de två platser som Hiroshima är mest känt för, den heliga ön Miyajima samt Fredsparken. 

Till Miyajima tar vi oss med pendeltåg och färja. Här besöker vi den berömda shintohelgedomen Itsukushima Jinja. Vi ser tama hjortar bland turisterna, och restauranger som serverar ostron, tillagade på olika sätt. 

I Hiroshima får vi en känslosam upplevelse då vi besöker Fredsparken med Atombombsdomen och en mängd andra monument, innan vi går in på Fredsmuseet med alla dess utställningar.

Dag 6 Vi färdas från Hiroshima via Hakone till Tokyo

Tidigt på morgonen tar vi expresståget Shinkansen för att anlända till Odawara tidig eftermiddag. Med egen buss åker vi till Hakone Open Air Museum som är ett stort museum för skulpturkonst. Tidig kväll kommer vi till Tokyo där vi checkar in på hotellet.

Vi åker med superexpresståget Shinkansen vid flera tillfällen. På en av resorna passerar vi Mount Fuji.

Dag 7 Sightseeing i Tokyo  

Med tågpasset tar vi ringlinjen Yamanote till Tokyos största städer i staden på vägen. Ueno med sina parker och museum blir första stoppet. Vi kommer också till basarområdet Okachimachi innan vi besöker Ginza, stadens flottaste område med fina butiker och varuhus. 

Efter lunch åker vi till Tokyos västra delar.  Vi avslutar med Shinjuku, Tokyos största centrum. Vi ser ut över staden från 44:e våningen i det spektakulära stadshuset och avslutar med en promenad, genom skyskraporna, till Tokyos och Japans största nöjesområde Kabuki-cho och får en inblick i detta speciella liv.

Dag 8 Tokyo 

Idag besöker vi Asakusa som med sin gamla Tokyo-känsla erbjuder traditionella butiker, restauranger och folkloreteatrar. Flera japanska kultursymboler som kabuki och geishor uppstod här under 1600-talet. Vi besöker också Senso-ji, Tokyos största buddhistiska tempel. På eftermiddagen väntar ett besök på spännande TeamLabs Digital Art Museum. En unik attraktion och en av de största museiframgångarna Tokyo haft på länge. Med hjälp av projektorer, färg och ljus, blir du en del av konsten när du rör dig genom olika rum med olika teman. En färgsprakande och unik upplevelse i sitt slag! 

Japan i november bjuder på en färgsprakande upplevelse.

Dag 9 Hemresa  

Med din nyvunna lokalkännedom om Tokyo får du en dag till eget förfogande. Kanske tar du dig tid att handla presenter till nära och kära. Er färdledare hjälper er med tips och råd för att ta er dit ni önskar. Vi flyger hem på natten och tar fantastiska upplevelser och minnen med oss hem. 

Resfakta Höstfärger i Japan 1-10 november 2024

Avresa 1 november 2024

Hemresa Avresa med nattflyg 10 november. Ankomst till Sverige samma dag.
(Ankomst till Sverige dag 10) 

Pris 38 500 kr per person med del i dubbelrum

Tillägg

Enkelrumstillägg 3 500 kr per person

Allt detta ingår

  • Investering i klimatpositiva projekt och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristilläggl Svensk färdledning. 
  • Alla gemensamma transporter.
  • Del i dubbelrum på hotell. *
  • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag.
  • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet såsom; I M Peis Miho Museum, Nijoborgen och Gyllene Paviljongen i Kyoto, Himejiborgen, Fredsmuseet och Itsukushimahelgedomen i Hiroshima, Hakone Open Air Museum vid Mount Fuji, TeamLabs Digital Art Museum.
  • Bagagetransport vid ett tillfälle.

*Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pris­tillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).  

Vad ingår inte i resans pris?

  • Måltider som ej nämns ovan, dryck.

Boka resan idag

Ring Världens Resor 08-669 55 25 

eller besök www.varldensresor.se/icakuriren

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top