Kulturkryssning med Icakuriren 2024

Fjolårets succékryssning med Icakurien är tillbaka och vi kan lova inspirerande kulturmöten. Under ett dygn bjuder vi på intressanta möten med författare, kulturprofiler, underhållning och livemusik. Du får också njuta av god mat och dryck på färden genom Stockholms vackra skärgård vidare mot Mariehamn. Så ta med dig en vän och följ med oss på en kulturell resa mellan 24-25 november!

Klara föreläsare ombord!

Redan nu kan vi avslöja att fyra av våra mest populära profiler från förra året kommer med oss även under årets upplaga av Kulturkryssning. Under våren avslöjar vi vilka fler profiler som kommer med ombord.

Film

Journalisten, författaren och Icakurirens krönikör Göran Everdahl återkommer med sin populära föreläsning inom bio, TV och streaming. Vem kan hålla reda på alla serier och filmer, och vad man ska se? Göran ser framåt i tiden: vilka filmer kommer att vinna priser? Vilka serier kommer det att pratas om? Och framför allt: vilka är värda din tid?

Antikt

Vintagedrottningen Viveca Carlsson vägleder oss genom Svenskt porslin! Serviser av fem älskade formgivare: romantikern Arthur Percy, mångsysslaren Stig Lindberg, den sakliga Hertha Bengtsson, folkkära Marianne Westman och Nobelservisens skapare Karin Björquist.

Resor

Författaren, resejournalisten och en av grundarna till resetidningen Vagabond Per J Andersson är med på resan. Per föreläser och guidar dig genom kulturella guldkorn i Europa. Vilka sevärdheter får du inte missa, och visst är det enkelt att resa med tåg även som äldre! 

Populärkultur

Radioprataren, författaren och Icakurirens krönikör Kalle Lind är med oss. Han kallar sig diversearbetare i kulturbranschen med särskild inriktning på det obskyra och populärkulturella. I en serie böcker har han tagit sig an den svenska nöjeshistorien. På scenen blandar han kåseri, föredrag och uppskattade quiz.

Boka biljetter här!

Scroll to Top