Kulturkryssning med Icakuriren

I november är det premiär för ett nytt, härligt inspirerande event i Icakurirens regi!

Följ med Icakuriren för nya, inspirerande kulturmöten den 12-13 november. Under ett dygn bjuder vi på intressanta möten med skådespelare, författare, kulturprofiler, underhållning och livemusik. Du får också njuta av god mat och dryck på färden genom Stockholms vackra skärgård. Så ta med dig en vän och följ med oss på en kulturell resa i höst!

Möt oss ombord!

Lyssna till samtal med skådespelarna Sofia Ledarp, Frida Hallgren och Tova Magnusson som alla tre är aktuella i föreställningen ”Kretsen – Om Hilma af Klint” med urpremiär senare i höst på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Vi kommer också på scenen få ta del av ett smakprov från repetitionerna inför premiären 9 december. Kulturhuset Stadsteaterns teaterchef Maria Sid leder och deltar i samtalet.

Skådespelarna Sofia Ledarp, Frida Hallgren och Tova Magnusson aktuella med “Kretsen – Om Hilma af Klint” är med ombord. Maria Sid leder samtalet. Foto: Matilda Rahm.

Litteratur: Vi samtalar med tre intressanta och prisbelönta författare:

Ida Andersen tar oss med till 1700-talet och glasbrukets gryningstid i Kosta. Ett fattig-Småland där förändringens vindar blåser. Det är en berättelse om trilskande glasblåsare, om obändig kärlek, familjeband, synd, skam och sexualitet. De två första delarna heter I oxögat och Skörgossen.

Lena Andersson är en av våra främsta författare och Augustprisvinnare för sin roman Egenmäktigt förfarande. I aktuella Studie i mänskligt beteende skildrar hon kvinnor i samtiden som försöker stå ut i sina kroppar, som betraktar varandra och betraktas, som noga lyssnar av det som inte sägs medan de försöker förstå det som sägs.

Maria Grund berättar om livet och skrivandet efter succédebuten Dödssynden. Hur var det att skriva de så fruktade bok två Dödsdansen och tre Nattflygaren, när den första boken hyllats så unisont? Uppmuntrade priser som ”Årets deckardebut” eller kvävde de skrivarlusten?

Författarna Ida Andersen, Lena Andersson och Marie Grund deltar i författarsamtal.

Resor: Författaren, resejournalisten och en av grundarna till resetidningen Vagabond Per J Andersson är med på resan. Per föreläser och guidar dig genom kulturella guldkorn i Europa. Vilka sevärdheter får du inte missa, och visst är det enkelt att resa med tåg även som äldre! 

Populärkultur: Radioprataren, författaren och Icakurirens krönikör Kalle Lind är med oss. Han kallar sig diversearbetare i kulturbranschen med särskild inriktning på det obskyra och populärkulturella. I en serie böcker har han tagit sig an den svenska nöjeshistorien, med fokus på Hasseåtage, deras företrädare Karl Gerhard och nu senast deras efterträdare Galenskaparna & After Shave. På scenen blandar han kåseri, föredrag och quiz.

Per J Andersson grundare av resemagasinet Vagabond. Radioprataren, författaren och Icakurirens krönikör Kalle Lind.

Musik: En av Sveriges bästa jazzsångerskor, Christina Gustafsson med trio bjuder på en blandad kompott ur Monica Zetterlunds stora sångskatt. Då Christina har rötterna djupt i den värmländska myllan kommer självfallet en del av materialet att framföras på klingande värmländska. Allt detta ackompanjeras av en skönt svängande trio som tillsammans med Christina kommer att ge er en mycket trevlig musikalisk upplevelse.

Antikt Är det art déco, jugend, art nouveau eller funkis? Tidskriften Scandinavian Retros chefredaktör Viveca Carlsson guidar bland vardagliga föremål och dyra antikviteter från 1900-talets första hälft. Lär dig känna igen de typiska stildragen och undvika fällorna.

Icakurirens chefredaktör Lotte Ivarson Sandén är med ombord. Musik med Christina Gustafsson. Viveca Carlsson från tidningen Scandinavian Retro.

Vi snackar Shakespeare – En världsdramatiker och två pratglada fans! Göran Everdahl och Thomas Segerström väsnas och gör sig till i en timmes tid på scenen. Göran Everdahl och Thomas Segerström samtalar om sin stora favorit William Shakespeare. Hur de hittade fram till Shakespeare och varför de älskar Shakespeares pjäser. Däremot är de inte alls överens om vem han var.

Film: Journalisten, författaren och Icakurirens krönikör Göran Everdahl håller i en föreläsning inom bio, TV och streaming. Vem kan hålla reda på alla serier och filmer, och vad man ska se? Göran ser framåt i tiden: vilka filmer kommer att vinna priser? Vilka serier kommer det att pratas om? Och framför allt: vilka är värda din tid?

Thomas Segerström och Göran Everdahl och deras favorit William Shakespeare.
Pris från 1 459 kr där allt detta ingår:
  • Resa med Viking Line, Viking Cinderella Stockholm-Mariehamn t/r
  • Boende – del i tvåbäddshytt Economy Piccolo
  • Stort kulturprogram
  • Välkomstdrink
  • Buffémiddag inklusive vin, öl, läsk och kaffe
  • Stor frukostbuffé
  • Kaffe och frukt ingår vid föreläsningarna

Klicka här för att läsa mer och boka!

Scroll to Top