Kryssa på Rhen – från Strasbourg till Amsterdam!

FLODKRYSSNING Låt dig färdas fram på vattnet genom Frankrike, Tyskland och Holland och upplev vinprovningar, fiskebyar, historiska väderkvarnar och pulserande stadsliv. Denna resa kröns också av en guidad tur på Amsterdams fascinerande kanaler. 

FLODKRYSSNING Låt dig färdas fram på vattnet genom Frankrike, Tyskland och Holland och upplev vinprovningar, fiskebyar, historiska väderkvarnar och pulserande stadsliv. Denna resa kröns också av en guidad tur på Amsterdams fascinerande kanaler. 

Kryssning på floden Rhen 1-7 september 2024

Slå dig ner i salongen eller på däck medan fartyget MS Symphonie stilla kryssar fram och njut av god mat, utsökta viner och skön utsikt. Vi besöker Alsace – ”Frankrikes trädgård” och gör nedslag längs ”Route du vin” bland de karakteristiska kullerstensgränderna och korsvirkeshus med blomklädda balkonger.
I Rüdesheim kan du ta linbanan uppför berget till Niederwaldmonumentet och/eller besöka Siegfrieds mekaniska musikkabinett. Eller bara slå dig ner på ett café för en ”Rüdesheimer Kaffee”? Vi passerar Lorelei-klippan och betraktar de pittoreska små byarna som ligger som på ett pärlband längs floden. Denna del av Rhendalen – Mittelrheintal – finns med på Unescos världsarvslista. Det gör också stadskärnans historiska kanaldistrikt i vårt slutmål Amsterdam. 

Dag 1 Champagne, Metz

Vi anländer i Paris på morgonen och inleder vistelsen med en utflykt till champagne-
distriktet med provsmakning av de gyllene bubblorna. Incheckning på vårt hotell Best Western Plus Hotel i Metz. Välkomstmiddag på en mysig restaurang. Ca 20 mil. 

Charmiga Strasbourg i skymning.

Dag 2 Alsace, Strasbourg

Med en utflykt i Alsace – ”Frankrikes trädgård”, gör vi nedslag längs ”Route du vin”. Vi besöker någon av de kända vinbyarna och provsmakar några goda viner hos en anrik vinproducent.

På kvällen checkar vi in på MS Symphonie i Strasbourg, får våra hytter och samlas för en välkomstdrink och gemensam middag. Vid midnatt kastar vi loss. Ca 46 mil. 

Dag 3 Rüdesheim

Frukost och skön förmiddag på fartyget, innan vi når Rüdesheim där vi gör en stadspromenad och även en vinprovning. Fri tid för egna upptäckter. Middag ombord. 

Dag 4 Lorelei-klippan, Köln

Vi färdas genom den vackraste delen av Rhen och passerar bland annat den mytomspunna Lorelei-klippan. Under eftermiddagen når vi Köln där vi besöker Kölner Dom.
Galakväll med underhållning ombord.

Dag 5 Düsseldorf, Amsterdam

Via Düsseldorf når vi under eftermiddagen slutdestinationen Amsterdam, där vi ligger för ankar i två nätter. 

Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet i Amsterdam med på Unescos världsarvslista.

Dag 6 Amsterdam, Volemdam

Förmiddagen på egen hand i Amsterdam, valet av aktivitet är många. Under eftermiddagen gör vi en utflykt till Volendam och Zaanse Schans. Vi lär känna den vackra landsbygden och besöker fiskebyn Volendam där man fortfarande gör ost enligt den nederländska metoden. I pittoreska byn Zaanse Schans beundrar vi välbevarade historiska väderkvarnar och hus. Middag ombord.

Dag 7 Amsterdam med kanaltur – flyg hem

Vi ”mönstrar av” för att sedan njuta av en guidad tur på Amsterdams kanaler. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på Unescos världsarvslista. Vi ges tid att äta lunch på egen hand innan vi beger oss mot flygplatsen. På eftermiddagen lyfter våra flyg hem.

Resfakta

Kryssning på floden Rhen 1-7 september 2024

Resedatum

Avresa 1 september 2024

Hemresa 7 september 2024

7 dagar

Pris

Från 29 495 kr per person i dubbelrum/dubbelhytt på huvuddäck 

Allt detta ingår

 • Flyg till Paris + från Amsterdam (inkl. flygskatt och 1 incheckat bagage).
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (natt i Metz).
 • Logi i 2-bäddshytt med dusch/wc (5 nätter på Croisi- Europe MS Symphonie).
 • 6 frukostar, 4 luncher inkl. dryck, 6 middagar (varav 5 inkl. dryck), välkomstdrink.
 • Utflykterna: ”Vinvägen i Alsace – Route de Vin” och Volendam och Zaanse Schans, kanaltur i Amsterdam samt besök i Kölner Dom. Stads-promenad i Rüdesheim.
 • 3 vinprovningar
 • Guide
 • Whispers (hörlurar)
 • Representant från Icakuriren vid fler än 25 bokningar.

Tillägg

 • Enkelrum/hytt, huvuddäck 5 795 kr, övre däck 1 595 kr per person.
 • Avbeställningsskydd via Gouda.

Resan är ett samarbete mellan Jörns Resor och Icakuriren.

Boka här

Ring 0770-787 000

eller besök www.jornsresor.se/

Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar. 

Vid bokningen får du övriga resevillkor.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top