Följ med till norra Island i vacker höstskrud!

Vi reser till den spektakulära vulkanön, full av naturupplevelser, vattenfall och glaciärer kryddat med en spännande ­historia präglad av nordisk ­mytologi.

SKÅDESPEL Vi reser till den spektakulära ­vulkanön, full av naturupplevelser, vattenfall och glaciärer kryddat med en spännande ­historia präglad av nordisk ­mytologi.

Läsarresa till norra Island 1-7 oktober 2024

I början av oktober gör vi en efterlängtad resa till norra Island. Mellan Islands vackra glaciärer och vida kuster besöker vi pittoreska platser, promenerar längs vulkaner och badar i heta källor. På den här resan är Siglufjördur, Akureyri, Husavik och Diamantringen bara några av de många platser som vi kommer att besöka. Under
resan njuter vi av såväl vacker natur och utflykter som god mat och trevligt sällskap. Välkommen att följa med! 

Dag 1 Sverige – Keflavik – mot norra Island

Vi börjar resan med att flyga från Köpenhamn och Stockholm med Icelandair till Keflavik på Island, där vår guide möter upp och visar oss till vår buss. Vi styr direkt i väg på vår resa, förbi Reykjavik och mot västra delen av Island. Längs vägen gör vi stopp för att se den pittoreska byn Reykholt, landets kraftigaste varmvattenkälla Deildartunguhver och vattenfallet Hraunfossar  i Husafell innan vi checkar in på Hotel Borgarnes där vi får middag. 

Siglufjördur är en liten fiskestad i en smal fjord med samma namn på Islands norra kust.

Dag 2 Siglufjördur

Efter frukost och utcheckning går vår resa vidare mot Siglufjördur. Längs vägen gör vi stopp vid vulkanen Grabok och äter lunch i Stadarskali eller på Blönduós. Siglufjördur är en liten fiskestad i en smal fjord med samma namn på Islands norra kust. Staden växte upp kring sillindustrin som var mycket stark på 1940- och 1950- talen. Här jobbade flera tusen personer med att salta sill som exporterades i stora mängder till Sverige. 

Vi besöker stadens museum som visar hela historien om silläventyret på Island. Vi övernattar på Hotel Siglo som erbjuder vacker utsikt mot berg och hav, varma källbad, bubbelpool och bastu. Gemensam middag på hotellet. 

Dag 3 Husavik

Vi åker söderut förbi Olafsfördur via tunnlar mot Akureyri och till Husavik där vi bor en natt. Vi stannar längs vägen på några små fisketorp och andra märkliga ställen. Då denna dag har många möjligheter till olika besök kommer guiden att lägga in stopp på lämpliga ställen. Vi bor på Fosshotel Husavik där vi intar vår middag.

Den som vill kan boka in sig på en valsafari, som blir ett minne för livet.

Dag 4 Diamantringen och valsafari

För dem som har bokat valsafarin lämnar båten hamn på morgonen. Resten av gruppen har möjlighet att besöka valmuseet. 

Vi fortsätter resan med Diamantringen – med stopp på Ásbyrgi, ett naturfenomen som är utformat som en stor hästsko, Dettifoss, det största vattenfallet i Europa som kommer från Vatnajökull-­glaciären och Namaskard, som är ett stort varmvattenområde med flera bubblande lerpölar och pysande varmvatten från jordens inre. Vi tar också ett bad i 36-40-gradigt vatten på Mývatn naturbad. Den innehållsrika dagen avslutas med middag på hotellet.

Dag 5 Akureyri

Idag åker vi till Dimmuborgir, en märklig lavaformation, där vandrar vi runt med vår guide. Sedan blir det ett stopp vid vackra vattenfallet Godafoss, innan vi fortsätter till staden Akureyri där vi ser oss runt innan vi checkar in på Hotel KEA. 

Mellan september och april pulserar ofta spektakulära norrsken över Akureyri, har vi tur får vi uppleva också det under vårt besök.

Godafoss är ett av de mest spektakulära vattenfallen på Island, med en höjd av 12 meter och en bredd av 30 meter.

Dag 6 Vattenfallet Gullfoss och området Geysir

Vi lämnar Akureyri och åker på höglandsvägen Kjölur där vi gör några stopp på vägen. I Hveradalir finns en het källa med varmvatten året om, därefter bär det vidare mot det mäktiga vattenfallet Gullfoss och området vid Geysir. Då höglandsvägen kan vara stängd har vi en annan väg i reserv. Vi övernattar på Grand Hotel Reukjavik där vi äter vår sista middag tillsammans för denna resa.

Dag 7 Tidig hemresa

Tidig frukost och hemresa, då flygen går tidigt mot Stockholm och Köpenhamn.

Resfakta

Avresa 1 oktober 2024

Hemresa 7 oktober 2024

Pris per person i del av ­dubbelrum: 25 400 kr 

Tillägg

  • Enkelrumstillägg: 4 595 kr 
  • Valsafari bokas och betalas på plats. 980 kr per person
  • Lunch betalas på plats vid varje lunchstopp.

Allt detta ingår

  • 6 nätter del i dubbelrum på hotell
  • Frukost varje morgon
  • 6 middagar 2-3 rätters
  • Buss med chaufför enligt program
  • Svensk guidning och representant från Icakuriren
  • Inträde till 3 museer

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Boka

Ring: Vulkanresor 08-612 43 70

Mejla: info@vulkanresor.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top