Förläng sommarkänslan med kryssning i Andalusien

Följ med på förtrollande sköna dagar i solen. På denna resa bjuds du på den unika kombinationen av dels en upplevelserik kryssning, dels några lugna dagar på vårt sköna hotell för att ”bara vara”.

SOLKRYSSA Följ med på förtrollande sköna dagar i solen. På denna resa bjuds du på den unika kombinationen av dels en upplevelserik kryssning, dels några lugna dagar på vårt sköna hotell för att ”bara vara”.

Vi har kombinerat en bekväm kryssning från Sevilla till Cadiz och retur, med några dagars vistelse på vårt populära Ona Marinas de Nerja Hotel. Under kryssningen får vi många fantastiska intryck och spännande utflykter, medan vi på hotellet finner lugnet.

Tänk dig själv sippandes på en sval dryck på soldäck på vårt premiumfartyg MS La Belle de Cadix, medans du njuter av det andalusiska landskapets färger och dofter som präglats av det sköna klimatet. Därefter fortsätter resan med sköna dagar i Nerja. Trevligt ressällskap får du på köpet. Välkommen att följa med!

Dag 1 Ankomst Málaga

Vi anländer till Málaga där vår busschaufför tar oss till vårt centralt belägna hotell, Exe Malaga Museos. Vi äter en gemensam middag. 

Dag 2 Málaga och kryssning mot Sevilla

Förmiddagen tillägnar vi staden Málaga, som tack vare sin hamn blomstrade under såväl fenicisk tid, som under romarna och morerna. Till stadens konstnärliga arv bidrog i allra högsta grad den store konstnären Pablo Picasso, som föddes här i Málaga. Efter vår stadsrundtur finns fri tid. Vi lämnar Málaga under eftermiddagen och beger oss mot Croisi-Europes fartyg MS La Belle de Cadix. Vi tilldelas våra hytter och samlas för en välkomstdrink och gemensam middag ombord.

Dag 3 Sevilla, kryssning Cádiz

Vi inleder dagen med en guidad rundtur till fots i Sevilla. Runt lunchtid påbörjar vi kryssningen på floden Guadalquivir. Den är ca 657 km lång och rinner genom Jaén, Cordoba och Sevilla. Under vår färd kryssar vi förbi nationalparken Doñana, utsedd till världsarv och biosfärreservat av UNESCO. Slutligen når vi Cádiz på kvällen och får under en rundtur se staden i kvällsljus. 

Dag 4 Cádiz & De vita byarna

Under förmiddagen går vi i land för att beundra Cádiz till fots på en guidad tur. Staden förbinds med fastlandet via en tunn sandbank, helt omgiven av havet. Under vår promenad ser vi Castillo de Santa Catalina, Castillo de San Sebastián och många fler av de monument som Cristobal de Rojas lät bygga. Efter lunch tar vi plats i vår inhyrda buss för att beundra Pueblos Blancos (de vita byarna) i Vejer de la Frontera och Conil de la Frontera. Vårt nästa stopp blir fiskeläget Conil de la Frontera, en riktig skönhet! På kvällen bjuds på middag med spanskt tema och en kväll med eldig flamenco, medan båten kryssar mot El Puerto de Santa Maria. 

Osborn Bodega bjuder in oss att prova viner.

Dag 5 Provsmakning vin & kryss till Isla Minima

Under natten har vi ankommit till El Puerto de Santa Maria. Under förmiddagen tar vi oss till fots till Osborn Bodega, en av de äldsta vingårdarna i regionen.

Vi njuter av en vinprovning och vissa regionala produkter. Vid lunchtid kryssar vi mot Isla Minima där vi ligger för ankar ett par timmar. Vi besöker en typisk andalusisk hacienda vid floden Guadalquivir och får uppleva en ridshow innan vi återgår till fartyget.

Dag 6 Sevilla & Gala Dinner (ev Granada och Alhambra)

Efter frukost beger vi oss till Palacio de las Dueñas, byggt på 1400- och 1500-talet. Vi besöker stallet, citronträdgården, huvudgården och Gypsy Hall som var centrum för det sociala livet i palatset. Resten av dagen är till eget förfogande i Sevilla. På kvällen roar vi oss kungligt ombord med festlig galamiddag. 

Under denna dag erbjuds även möjligheten att följa med på en heldagsutflykt till Granada med Alhambra. 

Dag 7 Sevilla – Nerja

Vår vistelse på La Belle de Cadix närmar sig sitt slut. Efter frukost lämnar vi fatyget. En inhyrd buss tar oss till vårt hotell. 

Dag 8-10 Sköna dagar på Ona Marinas de Nerja Hotel

På Ona Marinas de Nerja finns det mycket att göra. Det stora poolområdet är omgivet av grönska. Här kan du koppla av i en solstol och beställa något svalkande att dricka i poolbaren. Tycker du om att träna har hotellet ett gym och en tennisbana. För en stunds avkoppling kan du besöka spaavdelningen för en bastu, ett dopp i inomhuspoolen eller en skön behandling.

Sierra Nevada skyddar staden från de kalla nordanvindarna och skapar ett behagligt mikroklimat, som gör att man här kan odla exotiska frukter som chirimoja och mango, vilket är unikt i Europa. Medeltemperaturen varierar, i november är dagstemperaturen ca 18 grader i både luften och havet. 

Dag 11 Flyg hem från Málaga

Efter några härliga dagar på Hotel Helios tar vi farväl av soliga Nerja och beger oss till Málagas flygplats för hemfärd till Sverige. 

Resfakta Andalusien 30 okt – 9 nov 2024

Resedatum

Avresa 30 oktober 2024

Hemresa 9 november 2024

Avreseflygplatser: Arlanda, Landvetter, Kastrup

Pris per person i del av dubbelrum: från 27 995 kr

Tillägg 

Dubbelrum/hytt mellandäck 2 890 kr

Dubbelrum/hytt övre däck
3 950 kr

Enkelrum/hytt huvuddäck
7 595 kr

Avbeställningsskydd Gouda

Tillägg dag 6 

Heldagsutflykt Granada med Alhambra (ca 14 h) Pris 825 kr 

Allt detta ingår

 • Guide
 • Flyg Málaga t/r inkl. flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bekväm kryssning på MS La Belle de Cadix enl. program
 • Bussresor i Spanien
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 Málaga, 4 i Nerja)
 • Logi i 2-bäddshytt, huvuddäck med fönster & dusch/wc (5 nätter M/S La Belle de Cadix)
 • Välkomstdrink
 • Fri dryck på kryssningen vid måltid och i bar (ej specialsortiment t ex champagne)
 • 10 frukostar, 4 luncher, 10 middagar (inkl galamiddag)
 • Stadspromenad i Sevilla och Cádiz
 • Inträde till katedralen i Sevilla & Palacio de las Due Dueñas
 • Besök på spansk hacienda
 • Besök på en bodega med provsmakning av vin
 • Utflykt till de vita byarna – Pueblos Blancos
 • Flamenco-show ombord
 • Whispers

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Boka resan idag!

Boka på www.jorns.se 

eller ring 0770–787 000

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top