Ylva: Ska jag ge min nya kille en andra chans efter hans utbrott?

Min nya kille har sagt att han älskar mig och att jag är det viktigaste i hans liv, men hans humör kan svänga snabbt. Mina vänner vill att jag ska dumpa honom.

Jag är en 44-årig kvinna som har lite problem med min partner, som jag har känt i ungefär en månad. Vi träffades på nätet, via dejtingappen Tinder, och efter bara en vecka sa han att han älskade mig. Jag har en 12-årig dotter och min plan var att hon inte skulle bli presenterad för honom, men hon insåg det och vi gick över till hans ställe efter att vi hade varit tillsammans i en vecka.

Min partner säger att jag är det viktigaste som har hänt i hans liv och att han hellre vill vara tillsammans med mig än med sina kompisar.

Så en kväll låg vi på hans soffa och tittade på en film. Vid ett tillfälle vände jag mig om och tittade på honom. Hans ögon var slutna, men när han öppnade dem blev han plötsligt aggressiv och skrek åt mig att inte titta på honom på det sättet. Han ville inte vara min gisslan, andra kvinnor hade försökt få honom att känna sig skyldig och alla möjliga andra konstiga saker, sa han, och sedan började han packa ihop sina saker. När han skulle gå kysste han mig farväl, men sedan ilsknade han till igen eftersom jag tittade bort ett ögonblick och inte mötte hans blick. Han ville att jag skulle titta på honom när han talade till mig.


LÄS ÄVEN: ”Min mans familj hånar mig – nu pratar vi om att skilja oss”


En av mina vänner träffade honom en gång och när jag ringde henne efter att han hade gått fick jag hennes ärliga åsikt om honom. Hon tycker att det är något väldigt fel på honom. Han verkar rastlös och orolig, tyckte hon, och hon misstänkte att han tog droger. Hon sa också åt mig att hålla mig borta från honom. Nu ringer och sms:ar han mig hela tiden och ber om förlåtelse. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra.

Ska jag ge honom en chans och få honom att arbeta med sina problem eller ska jag lyssna på min vän?

Ylva

Vibeke Dorph svarar:

Alla varningsklockor ringer när jag läser om din partner. Först och främst är det ett dåligt tecken när en fullvuxen man förklarar sin kärlek till dig efter bara en veckas bekantskap. Du kan vara attraherad och hänförd av en annan person, men du kan inte älska en annan person djupt efter en så kort tid. Det är omoget att intala sig själv det. Jag måste ge dig en känga här, för det är en sak att du väljer att kasta dig i armarna på den här mannen, men det är en annan sak att du släpar med din 12-åriga dotter för att besöka honom efter så kort tid. Detta är inte ett ansvarsfullt beteende från din sida gentemot din dotter, eftersom du inte känner honom tillräckligt väl.


LÄS ÄVEN: Nils: ”Min fru är så elak när vi är ensamma”


När han ilsknar till och blir galen för att du tittar på honom på ett sätt som han inte gillar, säger det bara en sak om honom: att han inte kan kontrollera sig själv känslomässigt och därför är en man som du bör hålla dig långt borta från – för din egen skull, men också för din dotters. Han är en tickande bomb och han kommer att förbli det, även om han för närvarande ångrar sitt galna beteende, ett beteende som han snart kommer att återgå till.

Därför har jag bara ett råd till dig: radera hans nummer från din telefon omedelbart och radera också alla varma känslor för honom. För om du inte vill bli fullständigt psykologiskt nedbruten har du och din dotter ingen framtid med en man som beter sig så vansinnigt.

Vibeke

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top