Njut av en hälsoresa i Alperna i sommar

AKTIV RESA Följ med oss på vandringsresa till Bad Gastein i ­Österrike! Upplev fantastiska leder, koppla av på hotellets spa och avnjut 5-rätters middagar på Hotel...

AKTIV RESA Följ med oss på vandringsresa till Bad Gastein i ­Österrike! Upplev fantastiska leder, koppla av på hotellets spa och avnjut 5-rätters middagar på Hotel Salzburger Hof. Härlig ryggmassage på hotellet och inträde till byns termalbad, Felsentherme, ingår. 

Att ta hand om kropp och själ och ladda batterierna i frisk alpluft är mångas uppfattning om en perfekt semester. Den här resan har alla ingredienser – ljuvlig miljö på anrikt hotell med gedigen frukostbuffé och gourmetmiddagar, sköna vandringar med utsikt över höga berg och gröna dalar, spa med termalbad och bastu, pilates, föredrag, vin- och snapsprovningar samt utflykter till fina besöksmål som tillval – allt på samma resa.

Vi bor på anrika hotellet Salzburger Hof.

Dag 1 Ankomst Bad Gastein

Buss väntar på flygplatsen och tar oss till Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein. Vid incheckning får du en voucher för ryggmassage att använda valfri dag. Dagen är fri att bekanta sig med området, besöka hotellets spa eller kanske äta lunch på hotellets restaurang Jagdstube? På kvällen väntar vår första femrätters middag. 

Dag 2 Guidad tur Bad Gastein – dalvandring – After walk

Efter frukost ses vi på välkomstmöte med genomgång av veckans program samt en enklare stadsrundvandring, innan vi delar upp oss i grupper och beger oss mot veckans första vandring. Det är en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Vi passerar vattenfall och grönskande ängar innan vi avnjuter en god lunch (ingår). Tillbaka i Bad Gastein väntar After Walk på Silver Bullet Bars solterrass. Dagen avslutas med middag på hotellet. Vandringstid (inklusive lunch) ca 6 timmar. 

Dag 3 Vandring Schlossalm

Idag väntar en spännande dag på hög höjd. Efter frukost åker vi buss till Schlossalm och tar liften hela vägen upp. Vandringen bjuder på fina stigar och spektakulära vyer över Gasteinerdalen. Har vi tur får vi se murmeldjur, och lyssna till råmande alpkor. Bergshyttorna på Schlossalm, där vi äter lunch (ingår), är kända för att göra den bästa Tiroler Grösteln i området. Tillbaka i Bad Gastein väntar middag följt av vårt populära pubquiz (tillägg). 

Vandringstid (inklusive lunch) ca 6 timmar. 

Dag 4 Vandring Graukogel

Dagens vandring sker på Graukogel (2 492 m ö h).
Berget är känt för sina termalvattenkällor. Vi tar liften upp till 1 950 meter och vandrar bort till den vackert belägna, kalla alpsjön Palfnersee. För den som vågar finns det tid för ett ­uppfriskande dopp. Vi ­fort­sätter ­vidare genom ­Cembratall-skogen mot ­dagens lunchställe, Graukogel­hütte, känd för sin hemproducerade snaps. Efter lunch (ingår) tar vi ­liften ner till Bad Gastein och laddar för After Walk. Den som önskar kan följa med på snapsprovning (tillägg) med lokalt ­producerad snaps på bondgården Durzbauers bränneri. Denna kväll arrangeras även en vinprovning (tillägg) av österrikiska kvalitetsviner, följt av middag. 

Ladda batterierna i Bad Gastein!

Dag 5 Möjlighet till utflykt till Venedig eller Salzburg

Vandringsfri dag. Följ med på någon av våra trevliga dagsutflykter (tillägg). Antingen en tur till kärlekens, kulturens och kanalernas stad Venedig eller åk med till Salzburg och upplev Mozarts födelsestad. 

Dag 6 Föredrag – pilatespass

Efter frukost kommer ­Anette, som är personlig tränare i klassisk Pilates, att hålla ­föredrag med workshop: ”Hälsa – mer än kost och träning.” På eftermiddagen finns de även möjlighet att vara med på Anettes härliga pilates- och stretchpass. Därefter kan man ta sig till Silver Bullets solterass för att fånga dagens sista solstrålar. Vi avslutar kvällen med middag. 

Dag 7 Pilates och spa

Efter en härlig frukost­buffé erbjuds ett pilates- och stretchpass med Anette. ­Efter veckans vandringar är det sen skönt med ett besök på byns miljövänliga bad- och spa-­anläggning – ­Felsentherme. Inträdesbiljett till detta njutningsparadis med ­pooler, ­varma källor och bastulandskap med 8 olika typer av ­bastur, ingår. På kvällen ­samlas vi för avskedsdrink och sammanfattar intrycken från veckan med hjälp av ett trevligt bildspel. 

Dag 8 Hemresa

Efter frukost lämnar vi ­fantastiska Bad Gastein för denna gång.

Koppla av på hotellets spa efter en aktiv dag. 

Resfakta Bad Gastein 17-24 augusti

Avresa 17 augusti 2024

Hemresa 24 augusti 2024

Pris 16 995 kr per person i delat dubbelrum

Allt detta ingår

 • Flyg t/r Stockholm, Göteborg eller Kastrup–Salzburg Airport
 • Transfer t/r Salzburg–Bad Gastein med guide
 • Boende 7 nätter på Hotel Salzburger Hof + + + + i ­dubbelrum
 • 7 frukostbuffé
 • SPA-avdelningar på Hotel Salzburger Hof
 • 7 fem-rätters middagar
 • 3 Alpin-vandringar inkl. lunch och ev. transporter
 • Pilatespass med instruktör
 • Föredrag med workshop ”Hälsa – mer än kost och ­träning”
 • Inträde till Felsentherme bad- och spa-anläggning
 • Ryggmassage à 25 minuter på Hotel Salzburger Hof
 • Reseledarservice

Tillägg

 • Enkelrumstillägg 1 500 kr
 • Balkongtillägg 600 kr
 • Avbeställningsskydd via ERV, 7 % av resans pris
 • Utflykt till Venedig 1 255 kr
 • Utflykt till Salzburg 895 kr
 • Vinprovning 595 kr 
 • Snapsprovning 595 kr
 • Måltidsdryck

Vid bokning får du övriga resevillkor.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris – och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Resan är ett samarbete mellan Icakuriren och Alpresor.

Boka

Ring: 0771-20 20 20 

Mejla: info@alpresor.se

www.alpresor.se/icakuriren-halsoresa

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top