AVSLUTAD RESA: Smakfest & vandring i Bad Gastein

I Bad Gastein är det långt mer än bara fantastiska naturupplevelser som lockar. På denna matresa har vi samlat det bästa av omgivningarnas mat och dryck. Detta är ett resmål man vill komma tillbaka till, igen och igen. Oavsett årstid.

Bad Gastein har i alla tider varit ett populärt resmål. Det är mer än skidåkning och naturupplevelser som lockar. Redan på 1200-talet började man använda ortens källor för bad och kurer, varje dag strömmar miljontals liter varmt välgörande vatten ur källorna i de omgivande bergen. På denna resa har vi samlat det bästa av livets guldkant: god mat, vinprovning, snapsprovning, bakning, upplevelser, kultur, spa och givetvis många härliga vandringar i de underbara omgivningarna. Detta tillsammans stavas: Perfekt semester.

Dag 1 Salzburger Hof

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in. Njut av en promenad på egen hand, avkoppling i någon av hotellets spa-avdelningar och kanske en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

Dag 2 Grüner Baum och utflykt med snapsprovning

Frukostbuffé följt av välkomstmöte, innan vi går en rundvandring. Vi tar därefter Kaiser Wilhelm-promenaden in mot Kötschachtal-dalen och byn Grüner Baum, där vi äter lunch på Himmelswandhütte. Kvällens utflykt går till bonden Hans Durzbauer, där en traditionell snapsprovning ­väntar. Gemensam middag på ­kvällen.

Dag 3 Schlossalm, lunch på hütte samt vinprovning

Idag tar vi vår buss till grannbyn Bad Hofgastein. Härifrån tar vi skidlift uppför berget Schlossalm. Från toppen har vi en fantastisk vy. Vi går en härlig runda innan vi tar liften tillbaka till mittstationen, varifrån vi vandrar till den gemytliga hütten Fundneralm där bonden Simon med familj välkomnar oss med dagens lunch. Därefter tar vi liften ned till byn, där bussen väntar som tar oss tillbaka. Vinprovning med sex stycken österrikiska kvalitetsviner innan kvällens middag.

Efter dagens utflykter väntar läckra måltider

Dag 4 Vandring Angertaldalen

Efter frukost är det dags att snöra på vandringsskorna och ge oss ut på dagens tur. Vi vandrar längs med ­Erzherzog Johann-promenaden, och viker sen av mot Angertal-dalen. Lunch på Angerblick. Härifrån har vi sedan en härlig vandring utför, till dalplatån där bussen väntar och tar oss tillbaka. På eftermiddagen får vi lära oss att baka det mest öster-rikiska som finns: apfelstrudel.

Dag 5 Dag fri för utflykter

Vandringsfri dag. Vi rekommenderar att följa med på någon av våra populära dagsutflykter (mot tillägg). Välj mellan den vackra alpbyn Zell am See eller världsarvet Venedig. Bussen till Venedig går tidigt och vi besöker sevärdheter som S:t Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch innan vi vänder tillbaka mot Bad Gastein.

Dag 6 Salzburg

Idag blir det dagsutflykt med buss till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi börjar vandringen norrut, längs floden Salzach, innan vi viker av upp på berget Mönschberg varifrån vi har en fantastisk utsikt. Vi äter en god lunch i ölträdgården på det anrika ölbryggeriet Stiegl innan vi vandrar ner till de gamla stadsdelarna. Vi får en guidad promenad och ser bland annat ­Mozarts födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. På kvällen väntar middag på hotellet.

Bad Gastein ligger mitt i de storslagna österrikiska Alperna.

Dag 7 Vandring i nationalparken Hohe Tauern

Som avslutning på veckan är det åter dags för vandring. Efter frukost tar bussen oss till Sportgastein och Nassfelddalen, där finns ett av dalens vackraste naturområden. Här vandrar vi i ­Centraleuropas största nationalpark Hohe Tauern. ­Turen går på en naturstig med små stigningar och vi stannar ofta till för att njuta av omgivningarna. Ovanför oss stoltserar glaciären på berget ­Schareck, 3 122 m ö h, varifrån de ­mäktiga vattenfallen kastar sig ned. ­Uppifrån bergen hörs murmeldjurens varningsrop och har vi tur kan vi kanske få syn på några av dem. Vi äter lunch på charmiga Valeriehaus innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistupp­trädande.

Bad Gastein är en charmig ort mitt i nationalparken Hohe Tauern.

Dag 8 Hemresa

Hemresedag. Efter frukost lämnar vi Bad Gastein för denna gång.

Resfakta

Datum: 2-9 september 2023

Pris: 17 995 kr per person i delat

Tillägg

Eneklrumstillägg 1 500 kr

Balkong 600 kr

Transfer 420 kr från Salzburg, 545 kr från München

Avbeställningsskydd Via ERV, 7 % av resans pris

Måltidsdryck

Allt detta ingår

 • Flyg t/r Arlanda/Göteborg/Köpenhamn-Salzburg/München inkl.skatt & avgifter
 • 7 nätter i delat dubbelrum, Hotel Salzburger Hof ****
 • 7 frukostbufféer på hotellet
 • 7 femrättersmiddagar på hotellet
 • Bubbel och frukt på rummet vid ankomst
 • Tillgång till hotellets pool och relaxavdelningar
 • Nordic Walking i 5 dagar inklusive luncher, guidning och eventuella transporter
 • Vinprovning
 • Snapsprovning
 • Cooking class
 • Reseledarservice
 • Representant från Icakuriren
 • Lokala skatter

Boka

Ring: STS Alpresor 0771-202020

Mejla: info@alpresor.se

www.alpresor.se/icakurirenssmakresa

Vi reserverar oss för eventuella program-,pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll

Det krävs minst 20 bokningar för att resan ska bli av. Övriga resevillkor får du vid bokningen.

Ett samarbete mellan STS Alpresor och Icakuriren

Icakurirens läsarresor presenteras i samarbete med Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top