AVSLUTAD RESA: Följ med till elden och isens ö!

Precis som när vikingarna först kom till elden och isens ö för över elva hundra år sedan möts vi av ett kargt lavalandskap, kraftfulla vattenfall, ödsliga vidder, varma källor, glaciärer och snöklädda bergstoppar.

 

Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

Följ med på en innehållsrik rundresa kring södra och västra Island där vi bjuds på stora naturupplevelser i spirande vårgrönska. I de vulkaniska områdena på ön hittar man de varma källorna som upphettas djupt ner i jorden genom kontakt med magman. Förutom att bada i de varma källorna så används det varma vattnet till att värma upp bostäder och växthus. Gården Fridheimar bjuder in oss till ett besök i växthuset och vi får både smaka på tomater och besöka gårdens stall och lära oss mer om islandshästen. Under en dag får du dessutom stifta bekantskap med huvudstaden Reykjavik där du får möjlighet att på egen hand upptäcka stadens stora utbud av konst, kultur, muséer, caféer och restauranger.

Vår kunniga lokalguide bjuder på sina rika kunskaper om såväl isländsk historia som dess nutid och med oss har vi även en representant från Icakuriren. Välkommen att följa med!

 

AVSLUTAD RESA: Följ med till elden och isens ö!
Att vandra runt vattenfallet Seljalandsfoss är en häftig upplevelse.

 

Dag 1 Blå lagunen och välkomstmiddag

Flyg avgår från Arlanda och Kastrup till flygplatsen Keflavik. Där välkomnas vi av vår isländske lokalguide, som talar svenska. Vi inleder resan med ett bad i det varma och mineralrika vattnet i Blå lagunen. Framme vid Hotel Örk som ligger i växthusbyn Hveragerdi, får du tid att packa upp och om du vill kan du ta ett dopp i hotellets pool. Därefter intar vi resans första gemensamma middag och lär känna varandra lite mer.

Dag 2 Mäktiga naturupplevelser i sagolandskap
Första dagsutflykten går österut från Selfoss via sydkustens bördiga jordbruksmark nedanför de skimrande glaciärerna Eyjafjalla- och Myrdalsjökull. Vattenfallen Skogarfoss och Seljalandsfoss kastar sig ut för stupen likt vita draperier. En avstickare till glaciärtungan Sólheimajökull ger oss tillfälle att se och förstå de enorma krafter som formar isblocken under den långsamma men målmedvetna framfarten mot låglandet. Vi rör oss i områden kring Fljotshlid och Hlidarendi, skådeplats för den dramatiska Njals saga från 1100-talet. På kvällen har vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Islands mest kända sevärdheter
Vi börjar med att åka mot det “gyllene” vattenfallet Gullfoss. På vägen gör vi ett stopp vid Skáholt där det har funnits biskopssäte sedan 1000-talet. Vi gör också ett besök på gården Fridheimar där vi får smak av tomater i växthuset omringat av tomatplantor. I stallet få vi en rundvisning av Isländska hästen med dess säregna gång och styrka. Dagen fortsätter med jordvärmeområdet Geysir. Resan går sedan vidare mot nationalparken Thingvellir. Vi åker därefter norrut genom höglandspasset Kaldidalur med Islands näst största glaciär Langjökull på vår högra sida. Vi kommer sedan ner till Husafell och ser de otroligt vackra vattenfallen Hraunfossar, där vattnet kommer ut från lavafälten. På kvällen checkar vi in på Fosshotel Reykholt och äter gemensam middag på hotellet.

 

AVSLUTAD RESA: Följ med till elden och isens ö!
Att se Island med dess fascinerande gejsrar är som att uppleva jordens skapelse.

 

Dag 4 Fiskebyar och fågelliv
Vi börjar dagen med ett besök i Landnamssetrid i Borgarnes, ett historiskt museum som visar islänningarna och del av deras historia. Dagen bjuder även på rundresa runt Snaefellsjökull glacieren, som är världskänd för sina magiska kraftlinjer och där “Resan till jordens medelpunkt” av Jules Verne äger rum. Vi gör många stopp längs vägen, upplever natursevärdheter och besöker fiskebyar. Vi vandrar längs kusten en liten bit mellan Hellnar och Arnarstapi och beundrar fågellivet. På norrsidan avslutar vi i Stykkisholmur, en av de äldsta handelsplatserna i landet. Här checkar vi in på Fosshotel Stykkisholmur och äter en gemensam middag.

Dag 5 Reykjavik med stadsrundtur och fri tid
Idag åker vi mot Reykjavik. Väl framme äter vi lunch innan det blir en kort stadsrundtur och därefter checkar vi in på vårt hotell för natten. Resten av dagen är fri för egna upptäckter i Reykjavik. Middag på egen hand.

Dag 6 Dags att resa hem
Efter enklare frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen och tar med oss fantastiska minnen med oss hem av Island.

 

AVSLUTAD RESA: Följ med till elden och isens ö!
Vi lär oss mer om islandshästen på vår resa.

Resfakta

Avresa 4 oktober 2021

Hemresa 9 oktober 2021

Pris
14 590kr per person i delat dubbelrum 

Allt detta ingår i resans pris

  • Flygresa t/r Arlanda alt Köpenhamn–Keflavik, inkl. flygskatter. 
  • 5 nätter i delat dubbelrum på 3–4 stjärniga hotell med dusch/wc. 
  • Välkomsttransfer från flygplatsen till hotellet, via Blå lagunen. 
  • Rundresa med svensktalande lokalguide, enligt program. 
  • Måltider: Fyra middagar. Frukostbuffé dag 1, 2, 3 och 4 samt lunchbuffé på Hotel Cabin dag 5. Enklare frukost dag 6.  
  • Stadsrundtur i Reykjavik.

Tillägg

Enkelrumstillägg: 3 365kr

Boka så här
Ring Vulkanresor på 031-46 10 62 eller mejla viglundur@vulkanresor.se 
Vi reserveras oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Res säkert med Icakuriren

Res säkert i coronatider Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top