Följ med oss på världens vackraste sjöresa!

Vår populära läsarresa med Hurtigruten är äntligen tillbaka! Vi färdas längs den 250 mil långa kuststräckan från Kirkenes till Bergen och lägger till i 32 hamnar.

Vår populära läsarresa med Hurtigruten är äntligen tillbaka! Vi färdas längs den 250 mil långa kuststräckan från Kirkenes till Bergen och lägger till i 32 hamnar.  Dessutom beger vi oss ut på en guidad tur i Trondheim och besöker Nidarosdomen.

Hurtigruten från Kirkenes är en klassiker, många återkommer igen och igen för att se de 100 fjordarna och de 1 000 fjällen, alla med sin särprägel och charm. En vårresa är dessutom något alldeles speciellt – då du kan få uppleva tre årstider under en och samma resa. Det är stora kontraster mellan Nord- och Sydnorge den här tiden på året.

Atmosfären ombord på Hurtigruten är lugn och informell, man tar dagen som den kommer. Kanske tar du en kaffe i kaféet eller sitter försjunken med en god bok i biblioteket.

Ombord bjuds på lokala specialiteter.

I fartygets panoramasalong njuter du av oförglömliga vyer medan MS Richard With glider fram på det spegelblanka vattnet. Ombord finns bastu, gym, jacuzzi och ett eget expeditionsteam. Maten är ett kapitel för sig, den är närproducerad av lokala råvaror från regioner och hamnar vi passerar.

Vi upplever bland annat Kirkenes, Hammerfest, Tromsö, Svolvær, passerar Polcirkeln, Trondheim, Kristiansund och avslutar till sist i Bergen. 400 000 passagerare årligen kan inte ha fel – missa inte denna fantastiska upplevelse!

Dag 1 Flyg Arlanda/Kastrup – Kirkenes via Oslo

Flyg Arlanda/Kastrup–Kir- kenes via Oslo. Middag och övernattning på Thon Hotel Kirkenes.

Dag 2 Varangerhalvön

Vi börjar dagen med en rundtur i Kirkenes som bland annat innefattar fotostopp vid ryska gränsen och vid utsiktsplatsen Prestefjell, innan vi går ombord på MS Richard With lagom till lunch. 

På eftermiddagen lägger vi till i Vardö, Norges östligaste hamn och fortsätter sedan längs Varangerhalvön till Båtsfjord och gör dagens sista stopp i Berlevåg. På kvällen avnjuts middag i restaurangen.

Dag 3 Hammerfest och Tromsö

Vi når Hammerfest och här finns tid att gå iland, kika i affärer eller besöka Isbjörnsmuseet. 

Under middagen ankommer vi Skjervöy. Sen kväll lägger vi till i Tromsö, Nordnorges största stad. Här kan man följa med till Tromsö domkyrka på midnattskonsert (mot tillägg, bokas ombord).

Dag 4 Lofoten

Vi passerar de spektakulära ögrupperna Lofoten och Vesterålen och lägger till i Stokmarknes, orten där Hurtigruten ”föddes”, där det också finns ett museum. Fartyget fortsätter genom Raftsundet till Trollfjorden, om vädret tillåter gör vi en avstickare in i fjorden. Vi lägger till i Svolvær, huvudorten på Lofoten för en promenad innan vi fortsätter till Stamsund.

Dag 5 Helgelandskusten och Polcirkeln

Med sina hundratals små öar och branta granitklippor är den vackra Helgelandskus- ten väl värd en tidig väck- ning. Vi passerar Polcirkeln och i samband med detta sker en särskild reseritual. 

Dag 6 Trondheim och Nidarosdomen

Vi når Trondheim, Norges första huvudstad som tidi- gare kallades för Nidaros och har en spännande historia. Här beger vi oss ut på en sightseeing med besök i Nidarosdomen. I denna mäktiga domkyrka är tre drottningar och sju kungar krönta. Vi lämnar Trondheim och fortsätter vår resa söderut mot Kristiansund, Molde och Ålesund.

Resan avslutas med upplevelser i Bergen, en av Norges finaste städer, som även kallas “Fjordarnas huvudstad”.

Dag 7 Bergen 

Sista dagen ombord och vi hinner äta lunch i lugn och ro. Inseglingen till Bergen, staden mellan de sju bergen, är ett synintryck vi sent ska glömma. I Bergen väntar vår buss på oss för att köra oss till flygplatsen.

Resfakta

Resedatum

Avresa 13 maj

Hemresa 19 maj

Pris

30 460 kr från Arlanda, 32 450 kr från Kastrup, per person i fönsterhytt, däck 3.

Tillägg

 • Hytt på däck 5 eller 6, hytt för eget bruk (fråga vid bokning).
 • Utflykter som Hurtigruten erbjuder (lista får du vid bokningen).

Allt detta ingår

 • Flygresa t/r med SAS inkl. bagage, skatter och avgifter.
 • En övernattning på Thon hotell i Kirkenes, i delat dubbelrum.
 • Kryssning med Hurtigruten Kirkenes – Bergen inklusive 5 övernattningar i delad insideshytt.
 • Busstransfers i Norge enligt program.
 • 6 frukostbufféer, 6 luncher, 6 middagar, (blandat buffé och serverad 3-rätters).
 • Måltidsdryck på hotellet och ombord på Hurtigruten; ett glas husets vin/en öl/läsk eller mineralvatten, kaffe/te.
 • Utflykt i Kirkenes. 
 • Utflykt i Trondheim.
 • Representant/färdledare från Icakuriren.
 • Resegaranti från statliga resegarantin.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabell-ändringar utanför vår kontroll.

Boka

Ring Specialresor 054-18 89 00

Mejla info@special-resor.se

Anmäl till denna resa senast 18 april 2024. 

Antalet platser är begränsat. Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in resan senast 90 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 30 personer.

Vi rekommenderar att förboka utflykter som inte ingår i priset som kan vara av intresse, då det är begränsat antal platser. Bokas hos Specialresor senast 60 dagar innan avresa.

Vid bokning får du övriga resevillkor.

Resan är ett samarbete mellan Icakuriren och Specialresor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top