AVSLUTAD RESA: Upplev Rivierans pärlor!

Charmas av medelhavets smaker, dofter och färger under vår resa till Rivierans pärlor.

 

Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

Under senhösten när temperaturen är behaglig och de ljumma medelhavsvindarna svalkar skönt har du möjlighet att följa med på en fascinerande kombinationsresa. Vi har nämligen plockat godbitarna ur kakan från två förtrollande regioner, den franska och italienska Rivieran. I vår jakt på den sydfranska själen lär vi oss snabbt förstå storheten hos den azurblå kusten. De första dagarna utgår vi från Hotel La Marina, beläget vid marinan och den tjusiga strandpromenaden i den härliga badorten St. Raphaël. Färden går sedan vidare till det av Taube besjungna San Remo som fullbordar vår medelhavsodyssé. I ett närmast överdådigt fång av blommor, färger och dofter hittar vi hem och tar Ligurien till våra hjärtan. Vi upptäcker San Remo i ett lugnare tempo men vi får också möjlighet att botanisera bland de italienska delikatesserna och vinerna uppe i bergstrakterna norr om San Remo. Det här är en resa för dig som vill njuta av det goda livet! Välkommen att följa med.

 

AVSLUTAD RESA: Upplev Rivierans pärlor!
Varje år skickas blommor från San Remo till Nobelfesten som minne av Alfred Nobel som var bosatt i staden under sina sista år. Villa Nobel är idag ett spännande museum.

 

Dag 1 Magnifik inflygning över Medelhavet

Efter några timmar i luften får vi uppleva Europas kanske vackraste inflygning när vi landar i Nice. Här väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till den härliga badorten St. Raphaël och Best Western Hotel La Marina nere vid marinan och den tjusiga strandpromenaden. Saint Raphaël är en riktig kustidyll omgiven av inbjudande turkost vatten. Här i Le Midi, som fransmännen själva kallar området, är vegetationen frodig med ståtliga cypresser, citruslundar och en i överflöd gult gnistrande ginst. Det historiska arvet från medeltiden och romarna, den stilfulla arkitekturen, anrika vinproduktionen och det magiska ljuset. Det är inte förvånande att så många har detta paradis som sin franska favorit!

Dag 2–3 Guldglans på Rivieran

Kustidyllen Saint Raphaël utgör en perfekt utgångspunkt för att utforska södra Provence och den magiska kustremsan med sina vackra stränder. Under dagarna i Frankrike åker vi till Frankrikes Venedig, den mysiga kanalstaden Port Grimaud och titta närmare på jetsetlivet i Saint-Tropez och Sainte-Maxime. Vi gör även en djupdykning med sydfranska förtecken – vin, parfym och konst med besök hos en välrenommerad vinproducent, parfymmeckat Grasse, konstnärsbyn Saint-Paul de Vence och juvelen Biot med alla sina hantverks- och keramikgallerier.

 

 

AVSLUTAD RESA: Upplev Rivierans pärlor!
Slå dig ned på en uteservering och njut av ett glas rosé.

 

Dag 4 Längs kusten via Nice till San Remo

Det har blivit dags att tillfälligt ta farväl av Frankrike och vi inleder med ett besök i Nice, denna vackert belägna Rivierans drottning. Vi färdas längs strandpromenaden La promenade des Anglais och insuper atmosfären. Inne i gamla Nice myllrar det av matstånd och restauranger, den perfekta platsen för dagens lunch. Kanske något nyfångat från havet? Mätta och belåtna passerar vi gränsen till Italien och framåt sen eftermiddag når vi La città dei Fiori, blomsterstaden San Remo och Grand Hotel & Des Anglais som under kvällen serverar middag. 

Dag 5–7 Blomsterrivierans färgprakt

Upptäck San Remo i sakta mak. Det är en stillsam, vacker och färgsprakande oas som möter oss. Vid sidan av tisdagens marknadsaktivitet är den charmiga och välbevarade gamla staden med sina vindlande smågator och gamla hus väl värd ett besök. Passa på att njuta av något gott att dricka på någon av de många kaféerna och barerna. Beskåda folklivet nere i det lite livligare hamnområdet. Slå dig ned på stranden eller vid strandpromenaden och bara njut av tillvaron. Under dagarna i San Remo ges vi också möjlighet att botanisera lite bland de italienska delikatesserna och vinerna uppe i bergstrakterna norr om San Remo. Furstendömet Monaco och citrusstaden Menton står värdar för ett arrangemang där ett tappert försök kanske också görs att vinna tillbaka resan på casinot i Monte Carlo.

Dag 8 Hemåt med många fina minnen

I dag knyter vi ihop säcken och återvänder till Nice, för hemresa till Skandinavien, fyllda av härliga upplevelser och med nya bekantskaper.

 

AVSLUTAD RESA: Upplev Rivierans pärlor!
Låt dig hänföras av blomsterprakten i Provence.

 

Resfakta

Resdatum

Avresa 1 oktober

Hemresa 8 oktober

Avresa från Arlanda, Landvetter och Kastrup

Pris

15 995 kr per person i del i dubbelrum

Tillägg

Enkelrum 2 395 kr

Avbeställningsskydd 6,25% av resans pris genom ERV

Reseförsäkring 325 kr som komplement till hemförsäkring genom ERV

Allt detta ingår i resans pris

 • Flygresa till Nice t/r, flygskatter och avgifter
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i delat dubbelrum
 • 7 frukostar, 1 lättlunch och 4 middagar
 • Utflykt Rivierans pärlor med vinprovning
 • Utflykt Rivierans gömda idyller
 • Utflykt Nice – Rivierans drottning
 • Promenad i San Remo
 • Utflykt Menton med Monaco & Monte Carlo
 • Utflykt Bergsbyn Dolceaqua
 • Representant för ICA-kuriren vid fler än 25 deltagare

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda eller Landvetter. Följande valuta rekommenderar vi på denna resa: Euro (EUR)

Så här bokar du

Ring Scandorama 040 600 00 60 eller boka via hemsidan www.scandorama.se/icakuriren

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Res säkert med Icakuriren

Res säkert i coronatider Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt.

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top