Upplev Norges vackra fjordar från sjösidan!

Följ med oss på en bekväm kryssning, där vi inte bara upplever Norges fjordlandskap med sina charmiga kuststäder utan dessutom hinner med tyska Kiel med sin medeltida stadskärna.

TILL HAVS Följ med på en bekväm kryssning, där vi inte bara upplever Norges fjordlandskap med sina charmiga kuststäder utan dessutom hinner med tyska Kiel med sin medeltida stadskärna. Koppla av med god mat, dans, underhållning och vackra vyer under denna innehållsrika vecka. 

Detta är en kryssningsvecka som bjuder på såväl natur, kultur, historia som nöje! 

Vår kryssning startar i Köpenhamn för att därefter färdas norrut genom Norges vackra fjordlandskap. Kryssningen genom Geirangerfjorden är en av de mest populära och natursköna platserna. Dessutom besöker vi tre charmiga städer i Norge. Hellesylt, Stavanger och Haugesund bjuder på både skönhet och rik historia. När vi lämnar Haugesund väntar en dag till havs, för att nästa morgon vakna upp i hamnstaden Kiel. Efter en dag i hamn och möjlighet till flera ­utflyktsval, styr fartyget tillbaka till Köpenhamn och vi reser sista biten med buss hem igen.

Under resan bor vi bekvämt ombord på Costa Diadema.

Under resan bor vi i fina hytter på kryssningsfartyget Costa Diadema. Där kan vi njuta av solen på det 500 meter långa promenadstråket, fynda i shoppingdistriktet Portobello Market och fresta smaklökarna med italienska läckerheter. Vid de hamnar vi stannar vid finns möjlighet att mot tillägg följa med på intressanta utflykter. ­Dagarna och kvällarna är fyllda av upplevelser – ta en tur på dansgolvet till livemusik eller se någon av showerna som erbjuds ombord. 

Välkommen att följa med!

Dag 1 Buss till Köpenhamn och incheckning

Vår buss avgår från Norrköping under förmiddagen för att därefter fortsätta ner mot Linköping och Jönköping innan vi ankommer till Köpenhamn under eftermiddagen. Fartyget lämnar kajen klockan 18.00 och börjar kryssa mot de norska fjordarna. 

Dag 2 Njut av en dag till havs

Idag befinner vi oss till havs och vi kan ta del av allt vad fartyget har att erbjuda. Ombord anordnas en rad olika aktiviteter, till exempel olika dansklasser. Du kan också koppla av på pooldäcket som är indelat i tre områden. 

Geirangerfjorden är som djupast ca 260 mater, medan fjällen runt omkring sträcker sig 1 600 – 1 700 meter över havet.

Dag 3 Hellesylt och Geiranger

Strax efter frukost lägger fartyget till i Hellesylt, som anses vara en av Norges vackraste platser. Här kan du följa med på olika utflykter mot tillägg. Vad sägs om en utflykt till Mount Stranda och den berömda Trollstigen eller varför inte en tur till Briksdalsglaciären?

Vid lunchtid går fartyget in i den 15 kilometer långa Geirangerfjorden – en av Norges vackraste fjordar – en naturupplevelse du sent ska glömma, med stupbranta fjällväggar och vattenfall.

Dag 4 Stavanger

Efter frukost kan du njuta av de sagolikt vackra vyerna från soldäck innan fartyget lägger till i den färgstarka staden Stavanger lagom till lunch. Staden sprudlar av historiska hus i regnbågens alla färger och bjuder på många naturupplevelser. ­Varför inte följa med på en stadsrundtur (mot tillägg) där du även får möjlighet att prova på norska pannkakor, innan tid ges till att botanisera bland de många hantverksbutiker som finns här.

Haugesund var tidigare de norska vikingakonungarnas hem och makthavarnas högborg när Harald Hårfager förenade Norge till ett enda kungarike.

Dag 5 Haugesund, Avaldsnes

Under morgonen lägger vi till i Haugesund på Vest­landet. Följ med på en intressant tur till vikingabyn Avaldsnes, eller gör ett besök i den mysiga staden och provsmaka regionens speciella efterrätt! Det är Dronning Mauds pudding, som görs med choklad och en slags spännande äggtoddy-mix.

Dag 6 Koppla av till havs

Efter ett par intensiva dagar iland, får du nu en dag ombord till att smälta alla nyvunna intryck. Kanske koppla av med en massage i spaavdelningen? För mer action kan ni utmana varandra i Formula 1-­simulatorn eller gå på 4D-bio.

Kanske vill du boka in en dagsutflykt till mysiga staden i Lübeck?

Dag 7 Besök i Kiel, Hamburg eller Lübeck? 

Vi vaknar upp i Kiel som inte bara är en traditionell hamnstad utan också känd för sin välbevarade medeltida stadskärna. Fartyget ligger i hamn hela dagen och du har möjlighet att följa med på tillvalsutflykter till Hamburg eller den mysiga staden Lübeck. Önskar du hellre stanna kvar i Kiel, kan ett besök i Bülks fyr varmt rekommenderas. Rådhustornet, Sjöfartsmuseet och Stadsmuseet Warieberger Hof är också värda att besöka. 

Dag 8 Hemresa Köpenhamn  

Fartyget har nu anlagt Köpenhamn och efter frukost checkar vi ut. Vår buss väntar vid hamnen för att ta oss hem igen till Jönköping, Linköping och Norrköping. 

Resfakta

Resedatum

Avresa 1 juni 2024

Hemresa 8 juni 2024

Avreseorter Norrköping, Linköping, Jönköping och Köpenhamn

Pris Från 16 995 kr per person i del av hytt.

Tillägg/person

 • Hytt med balkong 4 500 kr
 • Enkelhyttstillägg 3 000 kr
 • Dryckespaket ”My drinks” 2 900 kr
 • Avbeställningsskydd

Allt detta ingår

 • Buss till fartyget i Köpenhamn från Norrköping, Linköping eller Jönköping 
 • Kryssning 7 nätter i vald hyttkategori 
 • Helpension på kryssningen (ej specialrestauranger) 
 • Dricks till hytt- och serveringspersonal
 • Underhållning och shower
 • Aktiviteter och gym ombord
 • Hamnavgifter och skatter
 • Lagstadgad resegaranti
 • Färdledare från Kryssningar.se
 • Representant från Icakuriren vid fler än 25 deltagare.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabelländringar utanför vår kontroll.

Boka din resa redan idag!

Ring: 0700-34 00 00 

Mejla: info@kryssningar.se

Besök: www.kryssningar.se/icakuriren 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top