Följ med Icakuriren till vackra Bad Gastein

Mäktiga bergstoppar, porlande bäckar och vidunderlig utsikt längs vandringslederna. Följ med Icakuriren på läsarresa till de österrikiska Alperna.

RESEFAKTA – BAD GASTEIN

Följ med Icakuriren till vackra Bad Gastein

Resdatum:

7 maj–14 maj 2016.
Totalt pris:
11 600 kr/person i dubbelrum (enkelrum mot tillägg).

  • Flygresa från Stockholm/Göteborg/Malmö inkl 20 kg bagage tur och retur.

Allt detta ingår:

  • 7 dygn på lyxiga Hotel Salzburger Hof. 
  • Fri tillgång till spa och relax. 
  • Nordic Walking (5 dagars stavgångsvandring med luncher).
  • Heldagsutflykt med guidad tur i Salzburg.
  • Halvpension (stor frukostbuffé, sju middagar).
  • Vattengympa på hotellet. 
  • Vinprovning. 
  • Österrikisk afton.
  • Färdledare från STS Alpresor samt en representant från Icakuriren.

Transporttillägg:
Tillägg från Arlanda: 495 kr.
Tillägg från Göteborg: 475 kr.
Tillägg från Malmö: 295 kr.
Övriga tillägg:
Transfer till hotell: (295 kr t/r).
Mat på flyg: 195 kr/person.
Business class på flyg: 395 kr/person.
Måltidsdrycker.
Avbeställningsskydd.
Tillvalsaktiviteter:
Fonduemiddag på Hofkeller och heldagsutflykt till Venedig ingår inte i resan pris utan tillkommer mot tillägg.
Följ med Icakuriren till vackra Bad Gastein
Om hotellet:
Hotel Salzburger Hof har Bad Gasteins bästa läge med 200 m till liften. Hotellet, som har 360 bäddar, har smakfullt inredda rum. Alla rum har Dux-sängar, hårtork, TV, minibar, kassaskåp och gratis wi-fi. På anläggningen finns två spa-avdelningar med pooler, bastu, massage- och fitnessavdelning. Maten håller hög klass och hotellet är känt för sin goda service.
Så här bokar du:
Resan bokas hos STS Alpresor på 0771-202020 eller på mejl info@alpresor.se
Begränsat antal platser så boka redan idag. Minst 20 deltagare krävs för att genomföra resan.
Vi reserveras oss för eventuella program-, pris- och tidtabells-ändringar utanför vår kontroll.

Naturen runt Bad Gastein är fantastisk och inbjuder till underbara vandringar och promenader. Att vandra i den storslagna alpmiljön, med behagligt klimat,  samtidigt som man bor lyxigt är oslagbart.
Vi bor på välkända Hotel Salzburger Hof med sin fina spaavdelning. Flera kvällar i veckan bjuds det på underhållning efter goda middagar (som ingår i priset) på hotellet.
Under veckan ger vi oss ut på olika vandringar och stavgångsturer. Vi vandrar på lätt underlag, bra promenadvägar och fina vandringsleder. Sträckorna varierar mellan 6–10 km, och stavar får du låna utan extra kostnad.
Under veckan får vi också vara med om en vinprovning av österrikiska kvalitetsviner, samt en österrikisk afton.
Vi besöker också Mozarts födelsestad Salzburg där vi får en guidad tur i stadens historiska centrum, som är klassat som världsarv av Unesco.

Reseprogram dag för dag 7 maj–14 maj 2016

Dag 1: Ankomst och välkomstmiddag
Vi flyger till Salzburg och efter en kort busstransfer ankommer vi Hotel Salzburger Hof. Den som vill badar av sig resdammet i den fina poolavdelningen. Därefter är det dags för välkomstmöte och resans första middag med chans att lära känna de andra deltagarna.

Dag 2: Vandring i dalen
Frukost och genomgång av dagens program. Vi börjar med en kort guidad tur i Bad Gastein innan det är dags för den första vandringen. Vi gör en vandring i dalen i lagom kuperad terräng och anpassar kroppen till den höga höjden. Njut av den vackra utsikten mot Tischlerglaciären. Lunch intas på Café Gamskarm (ingår) innan vi fortsätter tillbaka till hotellet för veckans första After Walk. På kvällen står middag och underhållning på programmet.

Dag 3: Mozarts födelsestad
Vi njuter av den goda frukost-buffén för att sedan ge oss av på en heldagsutflykt till Salzburg, en av Europas kulturpärlor (världsarv, www.unesco.org). Där blir det guidad tur till fots med sevärdheter som S:t Petersklostret, festspelhusen och Getreidgasse med Mozarts födelsehus.
Ett besök uppe i Europas största fästning, Hohensalzburg, rekommenderas. Tid finns också för att vila benen på en mysig uteservering. På kvällen finns det möjlighet att njuta av en god fondue, steinplatte eller raclette i mysiga Hofkeller*.

Dag 4: Upp på alptoppen
Vattengympa är dagens första aktivitet innan frukosten intas. Dagen bjuder sedan på högre höjder då vi tar oss upp till toppen av Schlossalm för att ta en tur runt toppen och njuta av den fantastiska utsikten. Därefter tar vi liften till mittstationen och vandrar till en trevlig lunchrestaurang. Liften går sedan ner till dalstationen där man kan välja på att gå hem eller ta bussen. På kvällen är det österrikisk vinprovning.

Dag 5: Egen tid, eller heldagsutflykt till Venedig
Idag tar vi en paus från vandringen och vi rekommenderar att följa med till världsarvet Venedig. Det blir en tidig avfärd till Venedig* där vi kommer att besöka sevärdheter som St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på Hotel Salzburger Hof.

Dag 6: Stavgångstur och österrikisk afton med musik och dans
Vi går en härlig stavgångstur längs med Gamskarkogel på dalens östra sida, där vi på vägen får en vacker utsikt över Gasteinerdalen. Vi stannar på vägen och avnjuter en god lunch innan vi kommer fram till grannbyn Bad Hofgastein. På kvällen bär det av till Schafflinger Schialm, där vi upplever en österrikisk afton med musik, dans, spex och genuin stämning. Till dragspelsmusik får vi se lokala österrikare med lederhosen dansa alla de typiska Schuhplattlerdanserna.

Dag 7: Veckans sista vandring
Efter frukost går vi en promenad i Nassfeld. Vi tar bussen en kort sträcka och börjar sedan veckans sista vandring in i dalen. Turen går på en naturlig stig med små höjdskillnader. Vi äter sedan en lunch i samma område innan vi tar oss tillbaka till Bad Gastein med buss eller gång för den som vill det.

Dag 8: Morgondopp och hemfärd
Efter ett morgondopp och en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein med fantastiska upplevelser i bagaget.

*Hofkeller och Venedig ingår inte i resan pris utan tillkommer mot tillägg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top