AVSLUTAD RESA: Möt den vilda naturen på Färöarna!

Mitt ute i Atlanten ligger lilla öriket Färöarna med gröna berg, mäktiga vattenfall och branta klippor. Under fem dagar i maj bekantar vi oss med detta sällan besökta land, tar del av dess historia och njuter av fantastisk natur.

Följ med oss på denna unika resa till det spännande öriket Färöarna den 3-7 maj 2023!

Tillsammans med vår kunniga svensktalande guide får vi några härliga dagar i ett spektakulärt landskap. Under resan upplever vi den dramatiska naturen med vattenfall och branta klippor. Vi lär oss mer om landets kultur och historia då vi besöker kyrkor, museum och pittoreska byar. Förutom snabbt skiftande väder och ljudet av fågelsång råder det lugn och ro på dessa natursköna och fridfulla öar. Färöarna har varit bebott sedan åtminstonde 800-talet och 1035 blev det del av Norge och kristandes. Landet ingår sedan länge i danska konungariket men har en hög grad av självbestämmande. Sedan 2016 är den vit-blå-röda flaggan landets officiella. Det finns gott om lämningar från vikingatiden på de 18 öarna och ett mycket rikt fågelliv. Har du tur kanske du får se den spektakulära lunnefågeln! Får lär vi också komma i kontakt med under vår resa. Färöarna betyder nämnligen just Fåröarna!

Visste du att Färöarna betyder just Fåröarna? Här finns fler får än människor.
Dag 1 Tórshavn

Vi ankommer till Färöarna mitt på dagen. Vi inleder med att besöka John och Guðrun i byn Hvalvik. En traditionell Färölunch serveras och vi får höra lite om hur det är att vara fårbonde på Färöarna. På eftermiddagen får vi en stadsrundtur i huvudstaden Tórshavn. Vi besöker bland annat biskopssätet Kirkjubøur som genom århundradena varit landets andliga och kulturella centrum. Vi ser Hoyvikar kirkja och besöker också kulturcentret Nordens hus. Efter rundturen åker vi för att checka in på vårt centralt belägna hotell och resten av kvällen är fri. Middag på egen hand.

Vi gör en rundtur i mysiga huvudstaden Tórshavn.
Dag 2 Saksun

Idag gör vi en utflykt till Tjørnuvik på huvudöns nordspets. Dagen bjuder på vackra vyer över hav och land. Först besöker vi Saksun som ligger fantastiskt beläget högt över en tidvattenlagun omgiven av berg. Efter en kort busstur anländer vi till ön. Här får vi vara med på en rundtur i byn Gjógv som ligger i en vacker dal och med Färöarnas högsta berg i bakgrunden. Lunch ingår, middag på egen hand och kvällen fri.

Dag 3 Vestmannaklipporna (tillval)

Idag har vi en helt fri dag att upptäcka Färöarna på egen hand. Vi kan varmt rekommendera ett populärt tillval, en oförglömlig båttur till Vestmannaklipporna! Vår skicklige skeppare tar oss in i grottor och smala prång där vi får möjligheten att ta unika bilder. Att se Färöarna från havet är en helt annan upplevelse än att se öarna från bussen. Lunch ingår i tillvalet, övriga måltider på egen hand.

Passa på att se Färöarna från havet under en båttur (tillval).
Dag 4 Vágar

Idag tar bussen med oss ut till Färöarnas största insjö Sørvágsvatn. Här gör vi en lättare vandring på ett par timmar ut till Trælanípan (Trälstupet). Vi promenerar genom vackra gröna ängar där gräset växer ända ut på kanten där de svarta klipporna stupar ned i Atlanten. För den som går hela vägen ut till stupet väntar en synvilla som naturen själv har skapat. Dagen fortsätter med besök i Bøur, en liten by med trähus och trånga gränder. Vi fortsätter längst den dramatiska kusten till byn Gasadalur och avslutar med det spektakulära vattenfallet Mulafossur. Väl tillbaka i Tórshavn avnjuter vi en härlig avskedsmiddag tillsammans. Lunch på egen hand.

Dag 5 Hemresa

Efter en lugn morgon checkar vi ut från hotellet och tar farväl av de vackra Färöarna.

Resfakta

Resdatum: 3-7 maj 2023 
Pris: 21.950 kr per person i dubbelrum. Enkelrumstillägg 3.950
Researrangör: Lotus Travel

I priset ingår
  • Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Tórshavn via Köpenhamn tur och retur.
  • Fyra nätter med del i dubbelrum på hotell av god standar.
  • Svensktalande guide under hela resan
  • Utflykter och transporter enligt program inklusive entréavgifter.
  • Frukost på hotellet alla dagar samt två luncher och en middag. Ej måltidsdryck.
  • Dricks till guide och chaufför.
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
  • Representant från Icakuriren vid minst 20 bokningar
Boka så här

Ring: 08-545 188 40

Maila: Info@lotustravel.se

Utflykt till Vestmannaöarna 1.495 kr. Avbeställningsskydd Gouda 7 procent per person, bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften på 2.500 kr per person och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg.

Övriga resevillkor vid bokning.

Vi reserverar oss för eventuella program-,pris- och tidtabellsändningar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan Icakuriren och Lotus Travel

Icakurirens läsarresor presenteras i samarbete med Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top