AVSLUTAD RESA Hurtigruten

Vår populära läsarresa med Hurtigruten är äntligen tillbaka! Vi färdas längs den 250 mil långa kuststräckan och lägger till i 32 hamnar med korta eller längre uppehåll. Vi ser platser där turister sällan satt sin fot, med vyer av majestätiska fjordar och dramatiska bergstoppar.

AVSLUTAD RESA Följ med oss på Hurtigruten i augusti 2022!

Hurtigruten från Kirkenes till Bergen är en klassiker, många återkommer igen och igen för att se de 100 fjordarna och de 1000 fjällen, alla med sin särprägel och charm.En vår-resa är dessutomnågot alldeles speciellt,förutom midnattssolen kan du få uppleva tre årstider under en och samma resa -det är stora kontraster mellan Nord- och Sydnorge den här tiden på året.Atmosfären ombord på Hurtigruten är lugn och informell, man tar dagen som den kommer. Kanske tar du en kaffe i det dygnet-runt-öppna caféet eller sitter du försjunken med en god bok i biblioteket. I fartygets panoramasalong njuter du av oförglömliga vyer medan MS Trollfjord glider fram på det spegelblanka vattnet. Ombord finns bastu, gym, jacuzzi och ett eget expeditionsteam. Maten är ett kapitel för sig, den ärnärproduceradav lokala råvaror från regioner och hamnar vi passerar.Vi upplever bland annat Kirkenes, Hammerfest, Tromsö, Svolvaer, passerar Polcirkeln,Trondheim, Kristiansund och avslutar till sist i Bergen.

400 000 passagerare årligen kan inte ha fel, missa inte denna fantastiska upplevelse!

Res med oss på Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa!
På Hurtigruten tar man dagen som den kommer, det finns all tid i världen för avkoppling.

Resan dag för dag:

Dag 1 

Flyg Arlanda/Kastrup – Kirkenes via Oslo. Middag och övernattning på Thon Hotel Kirkenes.

Dag 2  

Vi börjar dagen med en rundtur i Kirkenes som bland annat innefattar fotostopp vid ryska gränsen och vid utsiktsplatsen Prestefjell, innan vi går ombord på MS Trollfjorden lagom till lunch. På eftermiddagen lägger vi till i Vardö, Norges västligaste hamn och fortsätter sedan längs Varangerhalvön till Båtsfjord och gör dagens sista stopp i Berlevåg. Middag avnjuts i restaurangen.

Res med oss på Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa!
Nordkapsklippan sträcker sig 307 meter rakt upp ur Ishavet.
Foto: Andrea Klaussner

Dag 4 

Vi passerar de spektakuläraögrupperna Lofoten och Vesterålen och lägger till i Stokmarknes, orten där Hurtigruten “föddes”. Där finns ett museum som är väl värt ett besök. Fartyget fortsätter genom Raftsundet till Trollfjorden, och om vädret tillåter gör vi en avstickare.Vi lägger till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten och tar en kvällspromenad innan vi fortsätter till Stamsund.

Dag 5 

Med sina hundratals små öar och branta granitklippor är det väl värt en tidig väckning och frukost, för att få uppleva den vackra Helgelandskusten.

Vi passerar Polcirkeln och i samband med detta sker enreseritual. Innan vi anlöper Sandnessjöenpasserar vi Vegaöarna, upptagna på UNESCO:s världsarvslista. “Kaptens middag” på kvällen.

Res med oss på Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa!
Bergen är en internationell stad med småstadscharm. ”Bryggen” är med på UNESCO:s världsarvslista

Dag 6 

Vi når Trondheim, Norges första huvudstad som tidigare kallades för Nidaros med dess spännande historia. Vi fortsätterresanoch gör ett stopp i Kristiansund- som anses vara Norges klippfiskhuvudstad, och styr sen ut över öppet hav mot Molde, känd som Rosornas stad. Kring midnatt når vi Ålesund, staden som är byggd i Jugendstil.

Dag 7 

Sista dagen ombord och vi hinner äta lunch i lugn och ro innan vi anländer till Bergen.  Inseglingen till Bergen, staden mellan de sju bergen, är ett synintryck vi sent ska glömma. Buss och guide tar oss på en kort rundtur i Bergen innan det är dags att åka mot flygplatsen.

Res med oss på Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa!
Foto: Agurtxane Concellon
Maten ombord består av lokala råvaror och närproducerat från platserna vi besöker.

AVSLUTAD RESA Resfakta

Avresa 1: FULLBOKAD!

När: 18 – 24 maj 2022

Pris: 21.490:- från Arlanda, 22.340:- från Kastrup, per person i insides dubbelhytt.

Anmäl senast: 25 februari 2022

Avresa 2: Fåtal platser kvar!

När: 17 – 23 augusti 2022

Pris: 22.500:- från Arlanda, 23.350:- från Kastrup, per person i insides dubbelhytt.

Anmäl senast: 15 april 2022

Avresa 3: Ny avgång!

När: 23-29 augusti 2022

Pris: 22.650:- från Arlanda, 23.240:- från Kastrup, per person i insides dubbelhytt.

Anmäl senast: 20 april 2022

I priset ingår:

 • Flygresa t/r med SAS inkl. bagage, skatter och avgifter.
 • En övernattning på Thon hotelli Kirkenes, i delat dubbelrum.
 • Kryssning med Hurtigruten Kirkenes – Bergen inklusive5 övernattningar i delad insideshytt, I2-hytt på däck 4, 6 eller 7.
 • BussBusstransfers i Norge enligt program.
 • 6 frukostbufféer, 6 lunchbufféer, 5 middagar (blandat buffé och serverad 3-rätters),  middag på hotellet första kvällen.
 • Måltidsdryck på hotellet och ombord på Hurtigruten; ett glas husets vin/ en öl / läsk eller mineralvatten samt kaffe/te.
 • Busstransfers i NorgeUtflykt i Kirkenes
 • Utflykt “Midnattskonsert i Ishavskatedralen”
 • Kortare guidning i Bergen dag 7. (gäller ej 23-29 augusti)
 • Representant från Hemmets Journal/ Icakuriren.
 • Färdledare från Specialresor
 • Resegaranti från statliga resegarantin.

Tillägg per person:

Enkelrum + insideshytt för eget bruk,sex nätter:8.630 :-

Fönsterhytt på däck 4, fem nätter: 4.390:-

(för fler hyttalternativ, fråga vid bokningen)

Utflykter som Hurtigruten erbjuder (lista på vilka får du vid bokningen)

Boka så här:

Ring Specialresor: 054-188900 eller mejl: info@special-resor.se

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa. Antalet platser är begränsat. Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in resan senast 90 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 30 personer.

Vi rekommenderar att förboka utflykter som inte ingår i priset som kan vara av intresse, då det är begränsat antal platser. Bokas hos Specialresor senast 60 dagar innan avresa.

Vid bokning får du övriga resevillkor.

Vi reserverar oss för eventuella program, – pris, – och tidtabelländringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan

Hemmets Journal/Icakuriren och Specialresor

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top