AVSLUTAD RESA Res med Icakuriren till Japan!

Resan börjar i kulturstaden Kyoto och avslutas med modern arkitektur och ungdomskultur i Tokyo. Vi strosar i Kyotos gamla geishakvarter och njuter av traditionella japanska trädgårdar. Vi tar del av Sidenvägens skatter vid det fantastiska museet Miho och känner historiens vingslag när vi besöker Fredsmuseet i Hiroshima. I Tokyo åker vi förarlöst tåg till konstgjorda öar i Tokyobukten och går på upptäcktsfärd till flera olika…

AVSLUTAD RESA Följ med oss till Japan 4-12 november 2022!

Dagsprogram

Dag 1–2 Flygresa till Osaka – Kyoto
Ankomst på morgonen dag 2 till Osakas flygplats. Med egen buss färdas vi till Miho-museet på väg till Kyoto. Vi äter välkomstlunch innan eller efter besöket till museet.Bussen tar oss vidare till Kyoto som allmänt anses som en av världens främsta kulturstäder. Vid ankomst till Kyoto på kvällen checkar vi in, äter middag på egen hand och laddar inför morgondagens äventyr.

Dag 3 Kyoto
Vi börjar dagen med att besöka en sevärdhet som är av en helt annan karaktär, nämligen Nijoborgen, den förste Tokugawashogunens mäktiga och imponerande palats från 1603. Vi fortsätter vidare till en annan av Kyotos stora attraktioner, Kinkakuji, den Gyllene Paviljongen. Efter en gemensam lunch fortsätter vi resan med en promenad genom Kyotos traditionella centrum. De som vill kan stanna kvar i området efter dagens program för att äta middag går det givetvis utmärkt.

Res med Icakuriren till Japan!
Den mäktiga samurajborgen Himeji-jo från slutet av 1500-talet är en av Japans 12 borgar som finns kvar i originalskick sedan samurajtiden.

Dag 4 Kyoto – Himeji – Hiroshima
Vi åker med superexpresståget Shinkansen till Hiroshima med stopp på vägen i Himeji för att gå och besöka den gamla och mäktiga samurajborgen Himeji-jo från slutet av 1500-talet. Efter lunch fortsatt färd med Shinkansen till Hiroshima. Vi checkar in på vårt hotell och ser fram emot en spännande och intressant dag nästkommande dag.Ett måltidstips i Hiroshima är stadens främsta specialitet okonomiyaki, beskrivs som omelett, fylld pannkaka eller “Japans pizza” som man steker själv på en platta inbyggd i bordet. Det brukar vara mångas favoriträtt efter en resa till Japan!

Dag 5 Hiroshima
Idag ska vi besöka de två platser som Hiroshima är mest känt för, den heliga ön Miyajima strax söder om Hiroshima, och fredsparken med massor av monument och atombombsmuseet.Miyajima ligger en dryg mil söder om staden i Hiroshimabukten och vi tar oss med pendeltåg och färja. Här besöker vi den berömda shintohelgedomen Itsukushima Jinja. Vi ser tama hjortar som springer runt bland turisterna och restauranger som serverar Hiroshimas mest kända maträtt – ostron – tillagade på alla de olika sätt. I Hiroshima får vi en känslosam upplevelse då vi besöker Fredsparken med Atombombsdomen och en mängd andra monument innan vi går in på Atombombsmuseet och alla dess utställningar.

Res med Icakuriren till Japan!
Den mäktiga samurajborgen Himeji-jo från slutet av 1500-talet är en av Japans 12 borgar som finns kvar i originalskick sedan samurajtiden.

Dag 6 Hiroshima – Hakone – Tokyo
Tidigt på morgonen tar vi expresståget Shinkansen österut. Tågresan tar cirka 4,5 timmar och vi kommer fram till Odawara tidig eftermiddag.Med egen buss åker vi till Hakone Open Air Museum som är ett stort museum för skulpturkonst.Tidig kväll kommer vi fram till resans sista stopp Tokyo och checkar in på vårt hotell.

Dag 7 Tokyo
Med tågpasset åker vi ringlinjen Yamanote som tar oss till Tokyos största städer i staden på vägen. Ueno med sina parker och museum blir första stoppet. Vi kommer också till basarområdet Okachimachi innan vi besöker Ginza – stadens flottaste område med fina butiker och varuhus. Efter lunch åker vi till Tokyos västra delar. Vi avslutar med Shinjuku, Tokyos största centrum. Vi ser ut över Tokyo från 44:e våningen i det spektakulära stadshuset och avslutar med en promenad genom skyskraporna bort till Tokyos och Japans största nöjesområde Kabuki-cho och får en liten inblick i dettaspeciella liv.

Res med Icakuriren till Japan!

Dag 8 Tokyo

Med din nyvunna lokalkännedom om Tokyo får du en dag till eget förfogande. Kanske tar du dig tid att handla presenter till nära och kära. Er färdledare hjälper er med tips och råd för att ta er dit ni önskar. Vi avslutar med en avskedsmiddag i närheten av vårt hotell.

Dag 9 Hemresa till Sverige

Vi reser hem med fantastiska upplevelser och minnen med oss hem.

AVSLUTAD RESA – Resfakta

Resdatum
Avresa 4 november 2022
Hemresa 12 november 2022

Pris
32 500kr i del i dubbelrum per person

Tillägg
Enkelrumstillägg 4 500 kr per person

Allt detta ingår i resans pris

  • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
  • Svensk färdledning
  • Alla transporter
  • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag
  • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet såsom; I M Peis Miho Museum, Nijoborgen och Gyllene Paviljongen i Kyoto, Himejiborgen, Atombombsmuseet och Itsukushimahelgedomen i Hiroshima, Hakone Open Air Museum vid Mt Fuji
  • Del i dubbelrum på hotell *
  • Bagagetransport vid ett tillfälle
  • Kartor

*Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)

Vad ingår inte i resans pris?

Måltider som ej nämns ovan, dryck

Så här bokar du
Ring Världens Resor 08-669 55 25 eller www.varldensresor.se/icakuriren

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top