AVSLUTAD RESA! Med tåg ut på äventyr!

Följ med Icakuriren på en spännande tågresa och upptäck kulturstäderna Berlin och Hamburg.

AVSLUTAD RESA! Följ med oss till Hamburg och Berlin 29 april – 5 maj

Berlin bjuder på en rejäl dos av historia och spännande stadsvandringar. I Hamburg ser vi staden från vattnet men även till fots. Vi går på en musikföreställning i det nya konserthuset och landmärket Elbephilharmonie där vi också får en guidad rundtur. Vi är på plats i Tyskland under sparrissäsongen, och på ett gårdsbesök utanför Hamburg kommer vi att få avnjuta “det vita guldet”. Välkommen på en trevlig resa där tåget tar oss ut på äventyr! 

Dag 1 Tåg Stockholm – Berlin 
På eftermiddagen kliver vi ombord på Snälltåget som ska ta oss från Stockholms central till Berlin. Tåget stannar på flera stationer på väg till Berlin, så det går fint att hoppa på någon annanstans än Stockholm. Middag finns att äta ombord i restaurangvagnen, men bord måste bokas i förväg. Vi bor för natten i 6-bäddskupéer. Reser ni i mindre sällskap går det att betala extra för en egen kupé om så önskas. 

AVSLUTAD RESA! Med tåg ut på äventyr!
Humbolt Forum – Här samsas flera nya intressanta museer

Dag 2 Första dagen i Berlin 
Efter en gemensam välkomstlunch gör vi en stadspromenad och får en första introduktion av centrala Berlin. Unter den Linden är en av stadens stora paradgator, och med den som utgångspunkt ser vi flera klassiska sevärdheter. Vi avrundar dagen med ett av stadens nya stora landmärken, Humboldt Forum. Här samsas flera nya museer om det spatiösa utrymmet. Kvällen fri för egna aktiviteter och middag på egen hand. 

AVSLUTAD RESA! Med tåg ut på äventyr!
Förintelsemonumentet invigdes 2005 och är ett 19 000 kvadratmeter stort minnesmonument för Europas sex miljoner judiska offer

Dag 3 I förintelsens spår 
Idag får vi en inblick i Berlins mörkaste historia och vår färdledare tar oss runt i olika delar av staden och åskådliggör detta. Andra världskriget resulterade i enorm förstörelse, offrade miljontals liv och satte tonen för resten av 1900-talet.På eftermiddagen tar vi oss till gränsstationen Checkpoint Charlie som var en av de mest kända övergångarna mellan Öst- och Västberlin. Vi avrundar denna rätt så tunga dag med en gemensam middag.  

AVSLUTAD RESA! Med tåg ut på äventyr!
Hamburgs rådhus inhyser både senaten och parlamentet. Här finns 647 rum, fler än i Buckingham Palace i London

Dag 4 Egentid i Berlin innan avfärd mot Hamburg 

En förmiddag för egna strövtåg i Berlin. På eftermiddagen kliver vi ombord tåget till Hamburg, en resa på cirka 2 ½ timmar. Vi checkar in på vårt hotell och har kvällen fri för middag och aktiviteter på egen hand. 

Dag 5 Hamburg till fots 

Dagen är fylld av Hamburgs sevärdheter som vi tar oss till gående så på med sköna promenadskor. Lunch intar vi på stadens rådhus. Sen eftermiddag och tidig kväll blir det tid för att äta någonting på egen hand. På kvällen samlas vi igen för att se en konsert på Elbephilharmonie.

AVSLUTAD RESA! Med tåg ut på äventyr!
Vi gör en båttur med en specialkosntruerad pråm som tar sig genom de trånga kanalerna i Hamburg

Dag 6 Båttur och sparrismiddag – Hemresa 
På förmiddagen går vi ombord på en pråm som blir vårt färdmedel under ett par timmar.  
Efter båtturen finns tid för lunch och någon aktivitet på egen hand.  
Sen eftermiddag åker vi med egen buss utanför Hamburg och passerar Altes Land, Europas största sammanhängande fruktodlingsområde. Vårt mål är en sparrisgård där vi får en visning av sparrisproduktionen samt blir serverade en trerättersmiddag där sparrisen utgör temat. Tillbaka till Hamburg och tågstationen sen kväll. Vi kliver ombord tåget till Sverige strax innan midnatt. 

Dag 7 Hemkomst 
Ankomst till Malmö tidig morgon och till Stockholms central kl. 14:15. 

AVSLUTAD RESA! Med tåg ut på äventyr!
Vi får en inblick i sparrisodlingen på en gård utanför Hamburg.

Resdatum 
Avresa 29 april 2022 
Hemresa 5 maj 2022 

Pris 19 900 kr i del i dubbelrum per person  

Enkelrumstillägg 3 200 kr (gäller 4 nätter på hotell, ej tåg) 

Tillägg egen tågkupé för 2 pers som reser tillsammans 2500 kr per person 

Allt detta ingår i resans pris 

 • Tåg Stockholm-Berlin, Berlin-Hamburg och Hamburg-Stockholm.  
 • Andra orter där Snälltåget stannar: Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Avesta, Hässleholm, Eslöv, Lund, Malmö, Köpenhamn 
 • Del i 6-bäddskupé i 2 nätter (Stockholm-Berlin, Hamburg-Stockholm).  
 • Del i tvåbäddsrum på hotell i Berlin (2 nätter) och Hamburg (2 nätter).  
 • Frukost varje dag (även på tåget), två luncher och två middagar.  
 • Alla transporter i Berlin och Hamburg enligt resplan 
 • Alla inträden och besök enligt resplan: inträde Humboldt Forum, Förintelsemonumentet, guidad visning på Judiska Museet, båttur i Hamburg, guidad tur och konsert på Elbephilharmonie, besök på sparrisgård. 

Vad ingår inte i resans pris?  

 • Måltider som ej nämns ovan 
 • Dryck 
   

Så här bokar du 
Kontakta Världens Resor på tel.08-669 55 25, mejl till info@varldensresor.se eller på varldensresor.se/temaresor/icakuriren 
 
Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top