AVSLUTAD RESA: Följ med till Amalfikusten och fina Capri!

Upplev några av världens vackraste platser! Sorrentohalvön i det sydliga Italien bjuder på hisnande vackra vyer och fantastiskt god mat.

Är du intresserad av att åka på denna resa? Titta på årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

Till Sorrentohalvön och den romantiska sagoön Capri i havet utanför sökte sig tidigt kejsare och andra prominenta gäster. Klimatet och inte minst de enastående vackra vyerna lockade! På sydsidan av halvön löper Amalfikusten med pastellfärgade hus och måleriska byar som klamrar sig fast på de branta sluttningarna. Inåt land tornar vulkanen Vesuvius upp sig. Vid dess fot vilar den återupptäckta staden Pompeji, som får antikens civilisation att te sig levande. Vi tar del av skönheten, historien och det italienska köket, provar vin och limoncello. Två nätter bor vi på Capri, fem i Sorrento.

Med oss på resan har vi en kunnig guide och som alltid blir vi en trevlig grupp med Icakurirenläsare som reser tillsammans. Välkommen att följa med!

AVSLUTAD RESA: Följ med till Amalfikusten och fina Capri!
Skäm bort smaklökarna med en bruschetta med solmogna tomater.

Dag 1 Neapel och båt till Capri

Mitt på dagen räknar vi med att landa på Neapels flygplats, där en buss väntar på att ta oss vidare mot stadens hamnområde. Från hamnen Molo Beverello tar vi snabbfärjan ut till Marina Grande på ön Capri. Med hjälp av minibussar når vi slutligen Hotel Biancamaria, beläget i gamla stan i Anacapri. Här bor vi de två första nätterna på vår resa. En god middag avrundar dagen på bästa sätt tillsammans.

Dag 2Vi upptäcker Capri
Efter att vi intagit vår frukost ägnar vi dagen till att lära känna Capri tillsammans med vår lokalguide. Vi besöker Villa San Michele, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Under dagen gör vi även en stadsrundtur och en båttur. Förbered dig på en oförglömlig dag på denna vackra ö.

Dag 3 Från Capri till Sorrento
Förmiddagen är fri att njuta av Capri några sista timmar på egen hand innan vi tar färjan till Sorrento. Efter incheckning på vårt hotell gör vi en gemensam stadspromenad för att lära känna omgivningarna lite bättre. Staden bjuder på smala gränder med små pittoreska butiker och caféer var du än går. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Ön Ischia och historiska platser
Vi beger oss till piren för att med båt ta oss till den vackra ön Ischia där vi upptäcker platser tagna ur Elena Ferrantes novell “Min fantastiska väninna”. Dagen är förgylld med historier och platser kring den anonyma författarinnan. Efter en promenad genom den vackra byn Sant Angelo återvänder vi till Nepal där stadskärnans smala gator bjuder in till historiska platser och eleganta shoppinggator.

AVSLUTAD RESA: Följ med till Amalfikusten och fina Capri!
Vi gör en utflykt till staden Pompeji, som grundandes på 600-talet f Kr och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken.

Dag 5 Fri dag  

Dagen är fri för egna aktiviteter i Sorrento. Vår guide ger gärna tips och förslag på aktiviteter och utflykter.

Dag 6 Vi utforskar Amalfikusten
Vi tar oss till den södra delen av Sorrentohalvön – Amalfikusten, där en slingrande väg leder oss ner till byn Positano, där pastellfärgade hus med små trädgårdar och terrasser klättrar på de branta sluttningarna. Allra bäst upplever man de storslagna vyerna från sjösidan, så därför byter vi färdmedel för en stund för att njuta av utsikten från en båt. Vi lägger till i staden Amalfi där tid ges för att tex besöka den vackra katedralen från 800-talet eller ta ett bad i havet. Vi fortsätter sedan till Ravello där vi besöker Villa Rufolo som bjuder på en fantastisk panoramautsikt. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7 Fascineras av Pompejis öde och historia
Under förmiddagen gör vi en utflykt till staden Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av hur man levde för över 2000 år sedan. Vid återkomsten till Sorrento gör vi ett besök hos en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Vi ges därefter tid att på egen hand strosa runt och njuta av Sorrento. Middag.

Dag 8 Hemfärd
Efter frukost är det dags att ta farväl av Sorrento och sätta kurs mot Neapels flygplats. Vi tackar Sorrentohalvön och Capri för en resa som bjudit på vidunderliga vyer, historiska arv och kulinariska upplevelser.

AVSLUTAD RESA: Följ med till Amalfikusten och fina Capri!
Promenera genom den vackra byn Sant Angelo på ön Ischia.

Resfakta

Resdatum

Avresa 13 oktober 2021

Hemresa 20 oktober 2021

Avgång från Bromma, Landvetter och Köpenhamn

Pris

17 995 kr per person i del av dubbelrum

Allt detta ingår i resans pris

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Neapel t/r inkl. flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Capri, 5 Sorrento)
 • Båtresa Neapel-Capri & Capri-Sorrento
 • 7 frukostar
 • 1 lunch (dag 4)
 • 5 middagar
 • Provsmakning limoncello
 • Vinprovning med rundvandring
 • Båttur Positano-Amalfi, båttur runt Capri
 • Rundtur på Capri & Amalfikusten
 • Utflykt till Pompeji
 • Inträde Villa San Michele, Villa Rufolo & Pompeji
 • Representant från Icakuriren vid minst 25 deltagare

Tillägg per person

 • Enkelrum 3 045 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Så här bokar du                       

Ring Jörns på telefon 0770 – 785 000 eller mejla info@jorns.se

Särskilda resevillkor
Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

Res säkert med Icakuriren

Res säkert i coronatider Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt.

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top