AVSLUTAD RESA: Följ med till färgstarka Japan!

När höstlöven står i sin skönaste skrud reser vi till Japan. Häng med till det spännande ­landet där uråldriga ­traditioner möter framtidsteknik! Njut av god mat, unika sevärdheter och fantastiska miljöer.

Följ med Icakuriren till Japan den 3 – 10 november 2023!

Resan börjar i kulturstaden Kyoto och avslutas med modern arkitektur och ungdomskultur i Tokyo. Vi strosar i Kyotos gamla geishakvarter och njuter av traditionella japanska trädgårdar. Vi tar del av Sidenvägens skatter vid det fantastiska museet Miho och känner historiens vingslag när vi besöker Fredsmuseet i Hiroshima. I Tokyo åker vi förarlöst tåg till konstgjorda öar i Tokyobukten och går på upptäcktsfärd till flera olika stadsdelar som alla har sin alldeles egen särprägel. Med vår kunniga guide får vi uppleva såväl historia, nutid som spännande japansk matkultur. Är du nyfiken på Japan? Välkommen att följa med!

Dag 1 Flyg till Osaka-Kyoto

Ankomst på eftermiddagen dag 2 till Osakas flygplats. Med egen buss färdas vi till Miho-museet på väg till Kyoto. Vi äter välkomstlunch innan eller efter museibesöket. Bussen tar oss vidare till Kyoto som anses vara en av världens främsta kulturstäder. På kvällen checkar vi in, äter middag på egen hand och laddar inför morgondagens äventyr.

I staden Kyoto möter vi geishorna som fortfarande lever kvar i sina hus som kallas chaya.

Dag 3 Sevärdigheter i Kyoto

Vi börjar dagen med att besöka Nijoborgen, den förste Tokugawashogunens mäktiga och imponerande palats från 1603. Vi fortsätter till en annan av Kyotos stora attraktioner, Kinkakuji, den Gyllene Paviljongen. Efter en gemensam lunch tar vi en promenad genom Kyotos traditionella centrum. De som vill kan stanna i området efter dagens program för att äta middag.

Dag 4 Expresståg mellan Kyoto, Himeji och Hiroshima

Vi åker med superexpress-tåget Shinkansen till Hiroshima med stopp i Himeji för att besöka den gamla och mäktiga samurajborgen Himeji-jo från slutet av 1500-talet.
Efter lunch fortsatt färd med Shinkansen till Hiroshima där vi checkar in på vårt hotell. Ett måltidstips är Hiroshimas främsta specialitet okonomiyaki, som beskrivs som en omelett, fylld pannkaka eller ”Japans pizza” som man steker själv på en platta i bordet. Rätten brukar vara mångas favorit!

Den mäktiga samurajborgen Himeji-jo från slutet av 1500-talet finns kvar i orginalskick sedan samurajtiden.

Dag 5 Minnespark i Hiroshima

Idag ska vi besöka de två platser som Hiroshima är mest känt för, den heliga ön Miyajima samt Fredsparken. Miyajima ligger en dryg mil söder om staden i Hiroshimabukten och vi tar oss dit med pendeltåg och färja. Här besöker vi den berömda shintohelgedomen Itsukushima Jinja. Vi ser tama hjortar bland turisterna, och restauranger som serverar Hiroshimas mest kända maträtt – ostron, tillagade på olika sätt. I Hiroshima får vi en känslosam upplevelse då vi besöker Fredsparken med Atombombsdomen och en mängd andra monument, innan vi går in på Fredsmuseet med alla dess utställningar.

Dag 6 Vi färdas från Hiroshima via Hakone till Tokyo

Tidigt på morgonen tar vi expresståget Shinkansen österut. Tågresan tar cirka 4,5 timmar och vi kommer fram till Odawara tidig eftermiddag. Med egen buss åker vi till Hakone Open Air Museum som är ett stort museum för skulpturkonst. Tidig kväll kommer vi till Tokyo där vi checkar in på vårt hotell.

Dag 7 Sightseeing i Tokyo

Med tågpasset tar vi ringlinjen Yamanote till Tokyos största städer i staden på vägen. Ueno med sina parker och museum blir första stoppet. Vi kommer också till basarområdet Okachimachi innan vi besöker Ginza, stadens flottaste område med fina butiker och varuhus. Efter lunch åker vi till Tokyos västra delar. Vi avslutar med Shinjuku, Tokyos största centrum. Vi ser ut över staden från 44:e våningen i det spektakulära stadshuset och avslutar med en promenad, genom skyskraporna, till Tokyos och Japans största nöjesområde Kabuki-cho och får en inblick i detta speciella liv.

Dag 8 Tokyo på egen hand

Med din nyvunna lokalkännedom om Tokyo får du en dag till eget förfogande. Kanske tar du dig tid att handla presenter till nära och kära. Er färdledare hjälper er med tips och råd för att ta er dit ni önskar. Vi avslutar med en avskedsmiddag i närheten av vårt hotell.

Japan i november bjuder på en färgsprakande upplevelse.

Dag 9 Hemresa

Vi reser åter till Sverige och tar fantastiska upplevelser och minnen med oss hem.

Resfakta

Resedatum: 3 – 10 november 2023. Ankomst i Sverige 11 november 2023

Pris: 38 500 kr per person med del i dubbelrum

Tillägg enkelrumstillägg 3 500 kr per person.

Allt detta ingår:

  • Investering i klimatpositiva projekt och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
  • Svensk färdledning.
  • Alla transporter.
  • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag.
  • Inträden till sevärdigheter och museum beskrivna i programmet såsom; M Peis Miho Museum, Nijoborgen och Gyllene Paviljongen i Kyoto, Himejiborgen, Fredsmuseet och Itsukushimahelgedomen i Hiroshima, Hakone Open Air Museum vid Mount Fuji.
  • Del i dubbelrum på hotell. *
  • Bagagetransport vid ett tillfälle.

* Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).

Vad ingår inte i resans pris?
  • Måltider som ej nämns ovan, dryck.

Boka:

Ring: Världens Resor 08-669 55 25

www.varldensresor.se/icakuriren

Resan är ett samarbete mellan Icakuriren och Världens Resor.

Icakurirens läsarresor presenteras av Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top