Avslutad resa: Upplev Prags spännande kultur – och goda öl!

Följ med Icakuriren till Prag den 28 april- 1 maj! Utforska Prags fascinerande kultur och njut av allt från konstgallerier och lokal mat till vackra...

Följ med Icakuriren till Prag den 28 april- 1 maj! Utforska Prags fascinerande kultur och njut av allt från konstgallerier och lokal mat till vackra Karlsbron över Moldau! Vi tar oss också an stadens spännande ölkultur med ölprovning, ölspa, och besöker ett par intressanta bryggerier.

Fina vårdagar i en av Europas vackraste städer? Prag bjuder på en perfekt mix av fascinerande arkitektur och historia men den är även ett lystmäte för den som gillar god mat och dryck, och här är det ölen som står i centrum.  Under denna resa tar vi oss an stadens spännande ölkultur, från ölprovning till ölspa och vi besöker ett par bryggerier, blandat med guidade turer i staden för att lära oss mer om dess historia. De klassiska inslagen som kullerstensgatorna, Pragborgen och Karlsbron finns där de alltid har funnits, men man får heller inte missa allt det nya i Prag, som nya konstgallerier och restauranger av internationell toppklass. Andra inslag under resan är en tur med historisk spårvagn, smaker av tjeckisk mat och egen tid att leta upp något smultronställe, för i Prag finns det många sevärdheter att upptäcka. Kanske tar du en båttur på floden Moldau?
Välkommen att följa med!

Strosa runt och upptäck Prags mat- och ölkultur.

Dag 1 Ankomst Prag

Ankomst till Prag tidig kväll, transfer till hotellet med guide som ger en introduktion till staden. Vi bor på EA Hotel Royal Esprit****, som är ett litet hotell i Art Deco-stil. Hotellet har ett perfekt läge i den historiska stadskärnan. Till Gamla stadens torg är det ca 5 minuters promenad. Bussen stannar ca 200 meter från hotellet. Vi äter en lättare middag tillsammans på en restaurang nära hotellet.

Dag 2 Stadspromenad och gemensamt ölspa

Förmiddagen bjuder in till en intressant guidad promenad med vår duktiga lokala guide, cirka tre timmar. Vi snirklar oss fram genom den historiska gamla stadskärnan, gör en kaffepaus och insuper den härliga atmosfären. Därefter har du egen tid för att strosa runt och upptäcka staden. Vi möts upp igen lite senare och då väntar en timmes ölspa, så glöm inte badkläderna. Ölbadet innehåller ingredienser från bryggprocessen och sägs vara både föryngrande och energigivande. Obegränsad tillgång på öl under badproceduren. Kvällen är programfri för egna äventyr. Vår färdledare finns tillgänglig och tipsar gärna om trevliga restauranger och om vad som finns att se och göra!

Många anser att tjeckisk öl är bland de bästa i världen.

Dag 3 Historisk spårvagn och “food and beer walk”

Efter frukost inleder vi dagen med en tur med historisk spårvagn och därefter väntar en för oss specialutformad ”food & beer walk”. Vår guide tar oss med på en guidad promenad och vi smakar på några väl utvalda produkter längs vägen. Vi börjar med ett historiskt klosterbryggeri nära Pragborgen, promenerar över den berömda Karlsbron och avslutar med ett minibryggeri med en 500-årig öltradition. Därefter får vi ett par timmars egen tid under eftermiddagen. 

Dagen avslutas med en trerätters middag med ”järnvägsatmosfär” där vi summerar resan tillsammans, denna sista kväll i Prag. Vår restaurang kan stoltsera med 400 meters modelljärnväg och specialrätter på menyn. Här kan vi lova att beställd dryck levereras utan försening. 

Dag 4 Hemresa

Lugn morgon och förmiddag innan det vid lunchtid är dags för transfer till flygplatsen.

Njut av alla Prags vackra vyer!

Resedatum

Avresa 28 april 2024

Hemresa 1 maj 2024

Pris

13 490 kr i del i dubbelrum per person

Enkelrumstillägg 2 360 kr 

Allt detta ingår

 • l Flygresa Arlanda-Prag tur och retur
 • l Flygskatter och avgifter
 • l Tre övernattningar i vald rumskategori
 • l Busstransfer med guide på ankomstdagen
 • l Busstransfer från hotellet till flygplatsen på hemresedagen
 • l Guidade promenader och ölprovningar samt tilltugg enligt program
 • l Spårvagnstur
 • l 1 timmes ölspa inklusive obegränsat med öl
 • l Tre frukostar
 • l En lunch i form av en ”food & beer walk”
 • l Två middagar
 • l 1 glas öl/vin, lunch/middag
 • l Dricks till guide & chaufför
 • l Resegaranti
 • l Färdledare från Icakuriren

Bra att veta 

 • l Vi reser i mindre grupp om 20-25 personer. 
 • l Alla guidningar sker på svenska eller översätts till svenska.
 • l Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer info, info@special-resor.se
 • l Se över ditt Reseskydd, Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.
 • l Då vi tar oss fram till fots under vår vistelse i Prag är det viktigt att man har ”god promenadförmåga”. Hör gärna av dig om du har funderingar kring detta.
 • Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabells

Bokningsinformation

Ring: 054-18 89 00 (telefontid: 10-12 och 13-15)

Mejla: info@special-resor.se 

Eller besök: www.special-resor.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top