Avslutad läsarresa: Franska smultronställen längs Seine

Vår flodkryssning längs Seine slingrar sig från den romantiska huvudstaden Paris och upp till Normandiekusten, där floden mynnar ut i den engelska kanalen. Charmiga städer, historiska platser och fantastiska vyer ingår, liksom helpension och galamiddag ombord.

Vår flodkryssning längs Seine slingrar sig från den romantiska huvudstaden Paris och upp till Normandiekusten, där
floden mynnar ut i den engelska kanalen.

Charmiga städer, historiska platser och fantastiska vyer ingår, liksom helpension
och galamiddag ombord. 

Följ med Icakuriren på flodkryssning längs Seine 10-15 april 2024!

Slå dig ner i en fåtölj med en kopp kaffe eller något annat uppfriskande, och njut av fartygets stilla framfart. Flodens stränder sjuder av charmiga städer, romantik och livfullhet, där både Jeanne d’Arc och Rikard Lejonhjärta har lämnat historiska spår. På utflykterna som kan bokas mot tillägg får du uppleva stadsrundvandringar, landsstigningsstränderna i Normandie och en panoramatur i Paris. All inclusive på fartyget är lika med kulinariska upplevelser med god dryck i den trevliga restaurangen och baren. Möt våren i vackra Frankrike!

Floden Seine kantas av pittoreska städer med kullerstensbelagda gator och torg.

Dag 1 Paris 

Vid ankomsten till Paris väntar vår buss, som tar oss till fartyget vid Seine, inte långt från Eiffeltornet. Vi checkar in och bekantar oss med fartyget innan vi bjuds vi på en välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och hans besättning. Strax före middagen lägger fartyget ut och vi påbörjar vår kryssning mot Normandiekusten.

Dag 2 Les Andelys

Under förmiddagen kryssar vi mot Les Andelys, i den övre delen av Normandie. Det strategiska läget vid flodkröken fångade uppmärksamheten hos både den franska monarkin och hertigen av Normandie under medeltiden. Du har möjlighet att göra ett besök på Château de Martainville (utflyktspaket) innan vi kryssar vidare mot Honfleur.

Honfleurs charm har inspirerat flera av de impressionistiska målningarna.

Dag 3 Honfleur & galamiddag

Den pittoreska staden Honfleur är vykortsvackert och det är lätt att förstå varifrån de impressionistiska målarna fick sin inspiration. Staden kännetecknas av de många pastellfärgade husen från 1600–1800-talet som kringgärdar den lilla hamnen med fiskebåtar som ligger på rad.

Det finns möjlighet att åka på utflykt (utflyktspaket) till de berömda landstigningsstränderna i Normandie. Det var här som invasionen av Normandie, även kallad Operation Overlord, började den 6 juni 1944. På kvällen är det galamiddag ombord.

Dag 4 Honfleur & Rouen

Denna dag kan du följa med på en guidad promenad i Honfleur (utflyktspaket). Turen går längs kullerstensbelagda gator, längs den gamla hamnen som kallas Vieux Bassin och in bland de medeltida kvarteren.

Vid lunch fortsätter vår seglats mot Rouen, huvudstaden i Normandie. Staden anses vara en av de vackraste medeltida städerna i Europa och scenen för många viktiga händelser genom århundradena. Mest känd är nog Place du Vieux-Marché, platsen där Jeanne d’Arc, jungfrun av Orleans, brändes på bål för sin tro. Här gör vi en guidad promenad (utflyktspaket) och får bland annat se den imponerande katedralen.

Rouen – huvudstaden i Normandie. Anses vara en av Europas vackraste medeltida städer. Många viktiga historiska händelser har utspelat sig här.

Dag 5 Metropolen Paris 

Efter frukost får du en skön och avkopplande förmiddag till flods, när vi kryssar tillbaka mot Paris. Vi passerar bland annat de imponerande betong- och glasbyggnaderna i det futuristiska affärsdistriktet La Défense, innan vi når Paris tidigt under eftermiddagen.

Det erbjuds en panoramatur (utflyktspaket) med buss där vi får se en glimt av denna livliga metropol, med exempelvis Champs-Elysées, Eiffeltornet och Triumfbågen.

Under kvällen lägger vi ut igen för att göra en kortare kryssning genom ett upplyst Paris, innan fartyget lägger till vid kaj under natten.

Dag 6 Hemresa

Det är dags att checka ut och lämna fartyget för den här gången. Vår buss tar oss vidare till flygplatsen för hemresa till Skandinavien. 

Resfakta

Resedatum

Avresa 10 april 2024

Hemresa 15 april 2024

Pris

Pris från 18 995 kr per person i utsides dubbelhytt 

Avreseorter: Stockholm och Umeå

Tillägg, per person

 • Hytt på övre däck 1 900 kr
 • Enkelhytt 4 900 kr (de 5 första enkelhytterna utan tillägg) Utflyktspaket 3 900 kr
 • Flyg från Umeå t/r 1 800 kr
 • Avbeställningsskydd

Allt detta ingår

 • l Flyg till Paris t/r, inkl.1 bagage 
 • l Transfer till fartyget t/r 
 • 6 dagar/5 nätters kryssning, utsides dubbelhytt 
 • l Välkomstdrink 
 • l Helpension från middag dag 1, till och med frukost dag 6 
 • l All inclusive dryckespaket i baren och restaurangen 
 • l Galamiddag ombord 
 • l Hamnavgifter och skatter 
 • l Wifi 
 • l Lagstadgad resegaranti 
 • l Färdledare från Kryssningar.se 
 • l Representant från Icakuriren vid fler än 25 deltagare

Notera att vår färdledare är svensktalande, medan guiderna på turerna är engelsktalande. 

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Boka

Ring: 0700-34 00 00

Mejla: info@flodkryssningar.se

Eller besök: www.kryssningar.se/icakuriren

Ett samarbete mellan
Icakuriren och Kryssningar.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top