AVSLUTAD RESA: Upplev Piemonte – med vinprovning och tryffeljakt!

Följ med på en kulinarisk resa. Perfekt för dig som älskar Italiens goda mat och ädla drycker.

Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

I höst reser vi till Piemonte, ett område som ligger vackert inbäddat i Alperna i nordvästra Italien. På resan besöker vi den magiska staden Turin, vid floden Po med sitt kungaslott mitt i centrum och som bland annat gjort sig känt genom Juventus fotbollslag och som värd för vinter-OS 2006. Vi går på tryffelmarknad i Alba där försäljningen av svart och vit tryffel är i full gång. En dag följer vi med på tryffeljakt och om det är en bra tryffelsäsong har vi även chansen att köpa vit tryffel direkt från tryffeljägarens butik. Vingårdarna i detta område har fantastiska lägen och vi får provsmaka de bästa vinerna i området. Visste du att det var här som Slow Food-rörelsen uppstod i slutet av 80-talet? Välkommen att följa med på ett gastronomiskt äventyr fyllt av goda upplevelser.

 

AVSLUTAD RESA: Upplev Piemonte – med vinprovning och tryffeljakt!
Vi kommer mitt i skördeperioden och har vi tur så får vi se när druvorna skördas!

 

Dag 1 Stadsrundtur i Turin och middag
Samling på Arlanda flygplats där färdledare från Specialresor möter upp. Vi flyger till Milano där en buss väntar för att ta oss direkt till Turin. Vi startar programmet med en stadsrundtur till fots och lär oss mer om italiensk kultur. Under eftermiddagen checkar vi in på hotellet i Turin och under kvällen serveras en middag.

Dag 2 Tryffelmarknad i Alba

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och reser vidare. Idag styr vi bussen mot den berömda tryffelmarknaden i Alba. Vi får en guidad promenad i den charmiga stadskärnan där vi bland annat besöker katedralen San Lorenzo. Under festivalen kan man även gå in i ett festivaltält med olika matshower och försäljning av tryfflar (ingår ej, inträde ca 3.50 Euro). Vi avnjuter en lunch i Alba innan det är dags att göra ett besök hos en olivoljeproducent med provsmakning av olivoljor med passande tillbehör. Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell i Alba som blir vårt hem för nästkommande tre nätter. Middagen serveras på hotellets restaurang.

 

 

AVSLUTAD RESA: Upplev Piemonte – med vinprovning och tryffeljakt!
Orta San Giulio i regionen Piemonte.

 

Dag 3 Matlagningskurs och vinprovning i Barolo

Idag åker vi till Matteo Morra ochhans välkända restaurang med samma namn i Cherasco. Vi bjuds in till en matlagningskurs,där vi tillsammans med kocken Matteo följer råvarornas resa från grunden till tallriken och avnjuter en god lunch med Matteo. På eftermiddagen åker vi en kortare bit söderut för besök på en vingård i Barolo, som är ett mycket känt vinområde i Piemonte. Barolo, kallad “Rödvinens Konung”, produceras i hela elva kommuner runt staden och måste enligt reglerna göras till 100% av druvan nebbiolo. Kvällen och middag på egen hand.

Dag 4 Dags för tryffeljakt och avslutningsmiddag

Efter frukost åker vi buss till byn Roddi. Till fots beger vi oss ut med en tryffeljägare och hans tryffelhundar och vi får en visning av hur jakten går till. Vi promenerar sedan till en utsiktsplats där vi kan njuta av utsikten av den lilla byn. Vi stannar till och smakar på lokala delikatesser av vit tryffel.
Vi äter lunch tillsammans på en gemytlig och familjeägd restaurang. Därefter fortsätter dagen med ett besök på en vingård med vinprovning. Sista kvällen avnjuter vi en god avslutningsmiddag.

Dag 5 Hemfärd

Efter oförglömliga dagar i Italien beger vi oss åter till Milano flygplats för hemfärd. Arrivederci Italia!

 

AVSLUTAD RESA: Upplev Piemonte – med vinprovning och tryffeljakt!
Olivolja är en viktig ingrediens i det italienska köket.

Resfakta

Resdatum
Avresa
9 oktober 2021
Hemresa 13 oktober 2021

Pris

17.930 kr per person i del i dubbelrum

Tillägg per person
Enkelrumstillägg 1 990 kr

Allt detta ingår i resans pris

 • flygresa med SAS från Arlanda – Milano tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt program i Italien
 • svensktalande guide vid utflykter dag 1-4
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • Italiensk turistskatt för fyra nätter
 • stadspromenad i Turin
 • besök och provning hos en olivoljeproducent
 • matlagningskurs hos Matteo Morra på Morra Restaurant
 • visning av tryffeljakt följt av provsmakning av delikatesser
 • besök och vinprovning på vingård i Barolo
 • fyra frukostar
 • fyra luncher; tre 2-rätters samt en 3-rätters lunch hos Matteo Morra
 • tre middagar; en 3-rätters i Turin, en 2-rätters samt en 3-rätters Alba
 • måltidsdryck; vid lunch 1 glas vin/öl/läsk/juice, vatten och kaffe (oftast espresso) till middag ingår ytterligare ett glas vin/öl/läsk/juice
 • dricks till lokalguider och chaufförer
 • whispers (hörsnäckor) vid utflykter
 • färdledare från Specialresor
 • representant från Icakuriren
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Så här bokar du

Ring Specialresor på telefon 054-18 89 00 eller mejla till info@special-resor.se.

Särskilda resevillkor
Minst 25 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Bra att veta
Programmet innehåller promenader. Dels i form av guidade promenader dels till och från restauranger. Kontakta Specialresor om du har frågor kring programmets upplägg.

Res säkert med Icakuriren

Res säkert i coronatider Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top