AVSLUTAD RESA: Res med oss på Hurtigruten – Världens vackraste sjöresa!

Följ med på vår populära läsarresa med Hurtigruten! Vi färdas längst den 250 mil långa kuststräckan och lägger till i 32 hamnar med korta eller längre uppehåll. Dessutom besöker vi Bergtatt, en magnifik marmor- och kalkstensgruva.

Följ med Icakuriren på kryssning under 2023!

Hurtigruten från Kirkenes är en klassiker, många återkommer igen och igen för att se de 100 fjordarna och de 1000 fjällen, alla med sin särprägel och charm. En vårresa är dessutom något alldeles speciellt då du kan få uppleva tre årstider under en och samma resa. Det är stora kontraster mellan Nord- och Sydnorge den här tiden på året. Atmosfären ombord på Hurtigruten är lugn och informell, men tar dagen som den kommer. Kanske tar du en kaffe i det dygnet-runt-öppna kaféet eller sitter försjunken med en god bok i biblioteket. I fartygets panoramasalong njuter du av ofärglömliga vyer medan MS Nordlys glider fram på det spegelblanka vattnet. Ombord finns bastu, gym, jacuzzi och ett eget expeditionsteam. Maten är ett kapitel för sig, den är närproducerad av lokala råvaror från regioner och hamnar vi passerar. Vi upplever bland annat Kirkenes, Hammerfest, Tromsö, Svolvær, passerar Polcirkeln, Trondheim, Kristansund och avslutar till sist i Bergen. 400 000 passagerare årligen kan inte ha fel, missa inte denna fantastiska upplevelse!

Utöver en veckas fantastisk utsikt bjuder Hurtigruten på förstklassiska utflykter och upplevelser.

Dagsprogram

Dag 1 Flyg Arlanda/Kastrup – Kirkenes via Oslo

Flyg Arlanda/Kastrup-Kirkenes via Oslo. Middag och övernattning på Thon Hotel Kirkenes.

Dag 2 Varangerhalvön

Vi börjar dagen med en rundtur i Kirkenes som bland annat innefattar foto-stopp vid ryska gränsen och vid utsiktsplatsen Prestefjell, innan vi går ombord på MS Nordlys lagom till lunch. På eftermiddagen lägger vi till i Vardø, Norges östligaste hamn och fortsätter sedan längst Varangerhalvön till Båtsfjord och gör dagens sista stopp i Berlevåg. På kvällen avnjuts middag i restaurangen.

Dag 3 Hammerfest och Tromsö

Vi når Hammerfest och här finns tid att gå iland, kika i affärer eller besöka Isbjörnsmuseet. Under middagen ankommer vi Skjervøy. Sen kväll lägger vi till i Tromsö, Nordnorges största stad, här kan man följa med till Ishavskaterdalen och midnattskonserten (mot tillägg).

Dag 4 Lofoten

Vi passerar de spektakulära ögrupperna Lofoten och Vesterålen och lägger till i Stokmarknes, orten där Hurtigruten “föddes”, där det också finns ett museum. Fartyget fortsätter genom Raftsundet till Trollfjorden, om vädret tillåter gör vi en avstickare. Vi lägger till i Svolvær, huvudorten på Lofoten och tar en promenad innan vi fortsätter till Stamsund.

Dag 5 Helgelandskusten och Polcirkeln

Med sina hundratals små öar och branta granitklippor är den vackra Helgelandskusten väl värd en tidig väckning. Vi passerar Polcirkeln och i samband med detta sker en särskild reseritual.

Dag 6 Trondheim och Kalkstensgrottor

Vi når Trondheim, Norges första huvudstad som tidigare kallades för Nidaros och som har en spännande historia. Vi fortsätter resan och i Kristiansund är det dags att gemensamt åka på utflykt till de förtrollade marmor- och kalkstensgrottorna Bergtatt. Vi åker flotte på den kristallklara sjön och i stora salen serveras vi en enklare middag. Vi går ombord på fartyget i Molde under kvällen.

Dag 7 Bergen

Sista dagen ombord och vi hinner äta lunch i lugn och ro. Inseglingen till Bergen, staden mellan de sju bergen, är ett synintryck vi sent ska glömma. I Bergen väntar vår buss på oss för att köra oss till flygplatsen.

Vi kommer till Bergen, en av Norges finaste städer, som även kallas “Fjordarnas huvudstad”.

Resfakta

Resdatum: 19-25 april 2023

16-22 augusti 2023

29 augusti – 2 september 2023

Pris: 24 150 kr från Arlanda, per person i fönsterhytt

Pris: 24 900 kr från Kastrup, per person i fönsterhytt

(däck 2, 3, 5 eller 6 kan vara med begränsad utsikt)

Researrangör: Specialresor

Tillägg:
 • Flera olika hyttalternativ från 4 390 kr (Fråga vid bokningen).
 • Utflykter som Hurtigruten erbjuder (lista får du vid bokningen).
I priset ingår:
 • Flygresa t/f med SAS inkl. bagage, skatter och avgifter
 • En övernattning på Thon hotell i Kirkenes, i delat dubbelrum.
 • Kryssning med Hurtigruten Kirkenes – Bergen inklusive 5 övernattningar i delad insideshytt.
 • Busstransfers i Norge enligt program.
 • 6 frukostbufféer, 6 luncher, 5 middagar, /blandat buffé och serverad 3-rätters) middag på hotellet första kvällen, enklare middag sista kvällen i samband med utflykten.
 • Måltidsdryck på hotellet och ombord på Hurtigruten; ett glas husets vin/ en öl / läsk eller mineralvatten samt kaffe/te.
 • Utflykt i Kirkenes.
 • Utflykt till Bergtatt, en marmorgruva
 • Representant från Hemmets Journal/Icakuriren.
 • Färdledare från Specialresor.
 • Resegaranti från statliga resegarantin.

Boka så här:

Ring: Specialresor 054-18 89 00

Mejla: info@special-resor.se

Eller klicka HÄR för att boka online

Anmäl till denna resa senast 20 januari 2023.

Vi serverar oss för eventuella program-,pris-och tidtabelländringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan Specialresor och Icakuriren

Icakurirens läsarresor presenteras i samarbete med Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top