AVSLUTAD RESA Kryssning på Rhen – läsarresa med Icakuriren

Flodkryssning med helpension genom Frankrike, Tyskland och Holland som kombineras med vinprovningar, pulserande stadsliv, blomsterprakt i världens största tulpanpark Keukenhof och inte minst paraden Blomstertåget. Resan ges bara en gång per år, så passa på! 

AVSLUTAD RESA Följ med Icakuriren på kryssning den 16-22 april 2023!

Slå dig ner i salongen eller på däck medan MS Beethoven stilla kryssar fram och njut av god mat, utsökta viner och skön utsikt. Vi besöker Alsace – ”Frankrikes trädgård” och gör nedslag längs ”Route du vin” bland de karakteristiska kullerstensgränderna och korsvirkeshus med blomklädda balkonger. I Rüdesheim kan du ta linbanan uppför berget till Niederwaldmonumentet och/eller besöka Siegfrieds mekaniska musikkabinett. Eller bara slå dig ner på ett café för en ”Rüdesheimer Kaffee”? Vi passerar Loreley-klippan och betraktar de pittoreska små byarna som ligger som på ett pärlband längs floden. Denna del av Rhendalen – Mittelrheintal – finns med på Unescos världsarvslista. Det gör också stadskärnans historiska kanaldistrikt, i vårt slutmål Amsterdam. Det vore tjänstefel att inte besöka världens mest fotograferade plats: blomsterparken Keukenhof med sina miljontals tulpaner, hyacinter och liljor. Vi tar god tid att njuta av parkens 32 hektar av planteringar, promenadstigar och fågeldammar. En annan höjdpunkt är den världsberömda paraden Blomstertåget som går mellan Nordwijk och Haarlem en lördag i slutet av april varje år. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas! 

Pittoreska byar och borgar från en svunnen tid, inte konstigt att en del av Rhen finns med på världsarvslistan.
Pittoreska byar och borgar från en svunnen tid, inte konstigt att en del av Rhen finns med på världsarvslistan. 

Dagsprogram

Programmet kan ändras beroende på väder, vatten-nivå i floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar.  

F= Frukost    L=Lunch    M=Middag 

Dag 1

Vi anländer Paris under morgonen och inleder vistelsen med en utflykt till champagnedistriktet med provsmakning av de gyllene bubblorna. Incheckning på vårt hotell Campanile Reims Centre Cathédrale i Reims. Välkomstmiddag på en mysig restaurang. Ca 20 mil. (M) 

Dag 2

Utflykt: Alsace – ”Frankrikes trädgård”, där vi gör nedslag längs ”Route du vin”. Vi besöker någon av de kända vinbyarna och provsmakar några goda viner hos en anrik vinproducent. 

På kvällen checkar vi in på MS Beethoven i Strasbourg, får våra hytter och samlas för en välkomstdrink och gemensam middag. Vid midnatt kastar vi loss. Ca 16 mil. (F, M) 

Dag 3

Frukost och skön förmiddag på fartyget, innan vi når Rüdesheim där vi gör en stadspromenad och också en vinprovning. Fri tid för egna upptäckter. Middag ombord. (F, L, M) 

Croisi-Europes fartyg MS Beethoven blir vårt hem under veckan.
Croisi-Europes fartyg MS Beethoven blir vårt hem under veckan. 
Dag 4 

Vi färdas genom den vackraste delen av Rhen och passerar bland annat den mytomspunna Loreley-klippan. Under eftermiddagen når vi Köln där vi besöker Kölner Dom. Galakväll med underhållning ombord. (F, L, M) 

Dag 5

Via Düsseldorf når vi under eftermiddagen slutdestinationen Amsterdam, där vi ligger för ankar i två nätter. (F. L, M) 

Dag 6

Förmiddagen på egen hand i Amsterdam, eller följ med på fartygets utflykter till ett diamantsliperi alternativt en guidad cykeltur. Under eftermiddagen gör vi ett besök på Keukenhof. Middag ombord. (F, L, M) 

Dag 7

Vi ”mönstrar av” och får uppleva Blomstertåget, den mest kända paraden i Holland. På kvällen flyger vi tillbaka hem med bagaget fullt av upplevelser och kanske en och annan flaska vin. 

Charmiga Strasbourg i skymning.
Blomstertåget arrangeras en lördag i slutet av april varje år.  

AVSLUTAD RESA Resfakta

Resdatum: 16 – 22 april 2023 
Pris: 23.995: – per person i dubbelrum/dubbelhytt på huvuddäck  
Researrangör: Jörns Resor 
Valuta: Euro 

I priset ingår: 
 • Flyg till Paris + från Amsterdam (inkl. flygskatt och 1 incheckat bagage). 
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Champagne). 
 • Logi i 2-bäddshytt med dusch/wc (5 nätter på CroisiEurope MS Beethoven). 
 • 6 frukostar, 4 luncher inkl. dryck, 6 middagar (varav 5 inkl. dryck), välkomstdrink. 
 • Utflykterna: ”Vinvägen i Alsace - Route de Vin” och ”Keukenhof” samt besök i Kölner Dom. Stadspromenad i Rüdesheim. 
 • 3 vinprovningar 
 • Guide 
 • Whispers 
 • Representant från Icakuriren vid fler än 25 bokningar. 
Tillägg 
 • Enkelrum/hytt (huvuddäck): 3.945:-, mellandäck 1.295:-, övre däck 1.495:- / per person 
 • Utflykt i Amsterdam med besök på diamantsliperi: 500:-, alt. guidad cykeltur 595:- 
 • Avbeställningsskydd via Gouda 

Boka så här:  
Mejla: info@jorns.se 
Ring: 0770–787 000 

Vid bokningen får du övriga resevillkor. 

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

Ett samarbete mellan Jörns resor och Icakuriren 

Icakurirens läsarresor presenteras i samarbete med Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top