AVSLUTAD RESA: Följ med till Amalfikusten och fina Capri

Upplev några av världens vackraste platser! Sorrentohalvön i det sydliga Italien bjuder på hisande sköna vyer och fantastisk god mat.

Följ med Icakuriren på kryssning den 24 – 31 maj 2023!

Till Sorentohalvön och den romantiska ön Capri i havet utanför sökte sig tidigt kejsare och andra prominenta gäster. Klimatet och inte minst de enastående vackra vyerna lockade! På sydsidan av halvön löper Amalfikusten med pastellfärgade hus och måleriska byar som klamrar sig fast på de branta sluttningarna. Inåt land tornar vulkanen Vesuvius upp sig. Vid dess fot vilar den återupptäckta staden Pompeji, som får antikens civilisation att te sig levande. Vi tar del av skönheten, historien och det italienska köket, provar vin och limoncello. Två nätter bor vi på Capri, fem i Sorrento. Med oss på resan har vi en kunnig guide, och som alltid blir vi en trevlig grupp med Icakurirenläsare som reser tillsammans.

Dag 1 Neapel och båt till Capri

Under dagen landar vi på Neapels flygplats, där en buss väntar på att ta oss vidare mot stadens hamnområde. Från hamnen Molo Beverello tar vi snabbfärjan ut till Marina Grande på ön Capri. Med hjälp av minibussar når vi slutligen Hotel Biancamarina, beläget i gamla stan i Anacapri. Här bor vi de tvåförsta nätterna på vår resa. En god middag avrundar dagen på bästa sätt tillsammans.

Dag 2 Vi upptäcker Capri

Efter att vi intagit vår frukost ägnar vi dagen åt att lära känna Capri tillsammans med vår lokalguide. Vi besöker Villa San Michele, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Under dagen gör vi även en stadsrundtur och en båttur. Förbered dig på en oförglömlig dag på denna vackra ö.

Dag 3 Från Capri till Sorrento

Förmiddagen är fri att njuta av Capri några sista timmar på egen hand innan vi tar färjan till Sorrento. Efter incheckning på vårt hotell gör vi en gemensam stadspromenad för att lära känna omgivningarna lite bättre. Staden bjuder på smala gränder med små pittoreska butiker och kaféer varhelst du går. Gemensam middag på hotellet.

Ljuvliga staden Sorrento är känd för sina citroner och citronprodukter. FOTO GETTY IMAGES
FOTO GETTY IMAGES
Dag 4 Ön Ischia och historiska platser

Vi beger oss till piren för att med båt ta oss till den vackra ön Ischia där vi upptäcker platser tagna ur Elena Ferrantes roman ”Min fantastiska väninna”. Dagen förgylld med historier och platser kring den anonyma författaren. Efter en promenad genom den vackra byn Sant Angelo återvänder vi till Neapel där stadskärnans smala gator bjuder in till historiska platser och eleganta shoppinggator.

Promenera genom den vackra byn Sant Angelo på ön Ischia. FOTO, GETTY IMAGES
Dag 5 Egna strövtåg

Tid för egna aktiviteter i Sorrento. Vår guide ger gärna tips och förslag på aktiviteter och utflykter.

Dag 6 Storslagna Amalfikusten

Vi tar oss till den södra delen av Sorrentohalvön – Amalfikusten, där en slingrande väg leder oss ner till byn
Positano, där pastellfärgaBoka din resa redan idag! de hus med små trädgårdar och terrasser klättrar på de
branta sluttningarna. Allra bäst upplever man de storslagna vyerna från sjösidan, därför byter vi färdmedel för en stund för att njuta av utsikten från en båt. Vi lägger till i staden Amalfi där tid ges för att besöka den vackra katedralen från 800-talet eller ta ett bad i havet. Vi fortsätter sedan till Ravello där vi besöker Villa Rufolo som bjuder på en fantastisk panoramautsikt. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7 Fascineras av Pompejis öde och historia

Under förmiddagen gör vi en utflykt till staden Pompeji, som grundades på 600-talet f Kr och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under sex meter pimpsten och aska. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av hur man levde för över 2 000 år sedan. Vid återkomsten till Sorrento besöker vi en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter,den berömda limoncellon. Därefter får vi tid att strosa runt på egen hand. Middag.

Skäm bort smaklökarna med en bruschetta med solmogna tomater. FOTO GETTY IMAGES
Dag 8 Hemåt!

Efter frukost är det dags att sätta kurs mot Neapels flygplats. Vi tackar Sorrentohalvön och Capri för en resa som bjudit på vidunderliga vyer, historiska arv och kulinariska upplevelser.

Resfakta

Resedatum: 24 – 31 maj 2023

Pris: 19 495 kr per person i del av dubbelrum

Researrangör: Jörns Resor

I priset ingår:
 • Guide
 • Flyg Neapel t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • Lögi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Capri, 5 Sorrento)
 • Båtresa Neapel-Capri och Capri-Sorrento
 • 7 frukostar
 • 1 lunch (dag 4)
 • 5 middagar
 • Provsmakning limoncello
 • Utflykt till ön Ischia
 • Båttur Positano-Amalfi, båttur runt Capri
 • Rundtur på Capri & Amalfikusten
 • Utflykt i Pompeji
 • Inträde Villa San Michele, Villa Rufolo & Pompeji
 • Representant från Icakuriren vid minst 25 deltagare
 • Whispers (hörsnäckor)

Tillägg per person

 • Enkelrum 3 345 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Boka såhär

Ring: 0770 – 78 70 00

Mail: info@jorns.se

Särskilda resevillkor: Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan Icakuriren och Jörns Resor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top