AVSLUTAD RESA: Sommarkänsla med kryssning i Andalusien!

Följ med på förtrollande sköna dagar i solen. På denna resa bjuds du på den unika kombinationen av dels en upplevelserik kryssning, dels några lugna dagar på vårt sköna hotell för att ”bara vara”.

Följ med Icakuriren till Andalusien den 11 – 21 november 2023!

Vi har kombinerat en bekväm kryssning från Sevilla till Cadiz och retur, med några dagars vistelse på vårt populära Hotel Helios i Almuñécar. Under kryssningen får vi många fantastiska intryck och spännande utflykter, medan vi på Hotel Helios finner lugnet. Tänk dig själv sippandes på ett glas vin på soldäck på vårt premiumfartyg MS La Belle de Cadix, samtidigt som du njuter av det andalusiska landskapets färger och dofter som präglats av det varma och soliga klimatet. Därefter fortsätter resan med sköna dagar på Hotel Helios. Trevligt ressällskap får du på köpet. Välkommen att följa med.

Dag 1 Ankomst Málaga

Under dagen anländer vi med flyget till Málaga där vår spanske busschaufför väntar på att ta oss vidare till vårt centralt belägna hotell – Exe Malaga Museos. Vi äter en gemensam middag.

Dag 2 Málaga och kryssning mot Sevilla

Förmiddagen tillägnar vi staden Málaga, som tack vare sin hamn blomstrade under såväl fenicisk tid, som under romarna och senare morerna. Till stadens konstnärliga arv bidrog i allra högsta grad den store konstnären Pablo Picasso, som föddes här i Málaga. Efter vår stadsrundtur finns lite fri tid på egen hand. Vi lämnar Málaga under eftermiddagen och beger oss mot Croisi-Europes fartyg MS La Belle de Cadix. Vi tilldelas våra hytter och samlas för en välkomstdrink och gemensam middag ombord.

Vi besöker kulturstaden Málaga

Dag 3 Sevilla – Kryssning Cádiz

Vi inleder dagen med en guidad rundtur till fots i Sevilla. Runt lunchtid påbörjar vi kryssningen på floden Guadalquivir. Den är ca 657 km lång och rinner genom Jaén, Cordoba och Sevilla. Under vår färd kryssar vi förbi nationalparken Doñana, utsedd till världsarv och biosfärreservat av UNESCO. Slutligen når vi Cádiz på kvällen och får under en rundtur se staden i kvällsljus.

Dag 4 Cádiz & De vita byarna

Under förmiddagen går vi av fartyget för att beundra Cádiz till fots på en guidad rundtur. Staden förbinds med fastlandet via en tunn sandbank som är helt omgiven av havet. Under vår promenad kommer du att kunna beundra Castillo de Santa Catalina, Castillo de San Sebastián och många fler av de monument som Cristobal de Rojas lät bygga. Efter lunch tar vi plats i vår inhyrda buss för att beundra Pueblos Blancos (de vita byarna) i Vejer de la Frontera och Conil de la Frontera. Vårt nästa stopp blir fiskeläget Conil de la Frontera, en riktig skönhet! Under kvällen bjuds på middag med spanskt tema och en kväll med eldig flamenco, medan båten kryssar mot El Puerto de Santa Maria.

Dag 5 Provsmakning vin & kryss till Isla Minima

När vi vaknar på morgonen har vi under natten ankommit till El Puerto de Santa Maria. Under förmiddagen tar vi oss till fots till Osborn Bodega som är en av de äldsta vingårdarna i regionen. Vi njuter av en provning av tre olika viner tillsammans med vissa regionala produkter. Vid lunchtid kryssar vi vidare mot Isla Minima där vi ligger för ankar ett par timmar. Vi får då besöka en typisk andalusisk hacienda som ligger vid strandkanten av floden Guadalquivir. Där får vi avnjuta en ridshow innan det är dags att återgå till fartyget.

Osborn Bodega bjuder in oss att prova viner.

Dag 6 Sevilla & Gala Dinner ((ev Granada och Alhambra)

Efter frukost beger vi oss till Palacio de las Dueñas, byggt mellan 1400- och 1500-talet. Vi besöker stallet, citronträdgården, huvudgården och Gypsy Hall som var centrum för det sociala livet i palatset. Resten av dagen har vi till eget förfogande i Sevilla. Under kvällen roar vi oss kungligt ombord med festlig galamiddag. Under denna dag erbjuds även möjligheten att följa med på en heldagsutflykt till Granada med Alhambra.

Festklädda damer i Sevilla.

Dag 7 Sevilla – Almuñécar

Vår vistelse på La Belle de Cadix närmar sig sitt slut och efter en avslutande frukost är det dags att lämna fartyget. Med inhyrd buss tar oss till vårt hotell i Almuñécar.

Dag 8-10 Sköna dagar på Hotel Helios i Almuñécar

I pittoreska Almuñécar, grundat av fenicierna och senare erövrat av romarna, smälter turisterna väl in i spanjorernas vardag. Medel-temperaturen varierar och i november är dagstemperaturen ca 18 grader. Under vår vistelse gör vi promenader i omgivningarna, besöker marknaden och kopplar av med sol och bad. Hotellet har även en spaavdelning med sauna, turkiskt bad, jacuzzi och som erbjuder diverse behandlingar.

Dag 11 Flyg hem från Málaga

Efter några härliga dagar på Hotel Helios tar vi farväl av soliga Almuñécar och beger oss till Málagas flygplats för hemfärd till Sverige.

Resfakta

Datum: 11-21 november 2023

Avreseflygplatser: Arlanda, Landvetter, Kastrup

Pris per person i del av dubbelrum: 23 945 kr

Tillägg:
 • Dubbelrum/hytt mellandäck 2 890 kr
 • Dubbelrum/hytt övre däck 3 950 kr
 • Enkelrum/hytt huvuddäck 6 545 kr
 • Enkelrum/hytt mellandäck 7 990 kr
 • Enkelrum/hytt övre däck 8 520 kr

Avbeställningsskydd Gouda

Tillägg dag 6
 • Heldagsutflykt Granada med Alhambra (ca 14h) Pris 825 kr.

Allt detta ingår:

 • Guide
 • Flyg Málaga t/r inkl. flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bekväm kryssning på MS La Belle de Cadix enl. program
 • Bussresor i Spanien
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 Málaga, 4 i Almuñécar)
 • Logi i 2-bäddshytt, huvudäck med fönster & dusch/wc (5 nätter M/S La Belle de Cadix)
 • Välkomstdrink
 • Fri dryck på kryssningen vid måltid och i bar (ej specialsortiment t ex champange)
 • 10 frukostar, 4 luncher, 10 middagar (inkl galamiddag)
 • Stadspromenad i Sevilla och Cádiz)
 • Inträde till katedralen i Sevilla & Palacio de las Due Dueñas
 • BEsök på spansk hacienda
 • Besök på en bodega med provsmakning av vin
 • Utflykt till de vita byarna – Pueblos Blancos
 • Flamenco-show ombord
 • Whispers

Boka

Ring: 0770-787 000

Boka:

Ring: 0770-787 000

www.jorns.se

Icakurirens läsarresor presenteras i samarbete med Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top