Upplev världens vackraste sjöresa i höst!

Hurtigruten är troligen det bästa sättet att uppleva Norge! I majestätiska fjordar kantade med dramatiska bergstoppar färdas vi längs den 240 mil långa kuststräckan och lägger till i 34 intressanta hamnar med korta eller längre uppehåll.

STORSLAGET Hurtigruten är troligen det bästa sättet att uppleva Norge! I majestätiska fjordar kantade med dramatiska bergstoppar färdas vi längs den 240 mil långa kuststräckan och lägger till i 34 intressanta hamnar med korta eller längre uppehåll.

Hurtigruten från Bergen till Kirkenes är en klassiker som finns på mångas önskelista. En del återkommer igen och igen för att se de ”100 fjordarna och de 1 000 fjällen” med sin unika särprägel och charm.

Atmosfären ombord är lugn och informell, man tar dagen som den kommer. Den goda maten vid frukost, lunch och middag är ett kapitel för sig, den är inspirerad av lokala råvaror från regioner och hamnar vi passerar. Kanske tar du en fika i fartygets café, eller sitter försjunken med en god bok. 

Tidigare år har vi rest med MS Trollfjord. Denna gång blir det MS Nordkapp eller MS Nordnorge som tar oss genom berg och fjordar.

I fartygets panoramasalong njuter du av oförglömliga vyer medan fartyget glider fram. Ombord finns också gym, bastu och jacuzzi, och fartygets reseledare erbjuder dagligen flera intressanta föreläsningar. Vi gör en stadsrundtur i Bergen, och tillbringar en hel dag på den fantastiska Geirangerfjorden omgiven av vackra vattenfall och höga berg.

Vi går i land i exempelvis Ålesund, Trondheim, Bodö och Tromsö – som kallas ”Nordens Paris”. Det ingår en utflykt till Nordkap i resans pris och dessutom finns möjlighet att köpa till ett tiotal olika utflykter, när du bokar din resa. 

400 000 passagerare årligen kan inte ha fel! Gör slag i saken och beställ direkt!

Bergen är en internationell stad med smpstadscharm. “Bryggen” är med på UNESCO:s världsarvslista.

Dag 1 Flyg Arlanda/Kastrup – Bergen

Vi flyger från Arlanda eller Kastrup och landar i Bergen under eftermiddagen. Där väntar buss och lokalguide för en guidad stadsrundtur. Vi checkar in på Hurtigruten, får våra hytter och äter välkomstmiddag ombord. 

Dag 2 Geirangerfjorden och Ålesund

Vi upplever den mäktiga Geirangerfjorden där vi kan njuta av fantastisk natur med dramatiska berg, djupgröna dalar och brusande vattenfall. Här i den UNESCO-listade omgivningen får vi insupa det oändligt vackra och historiska fjordlandskapet medan vi stilla glider fram på vattnet.  

Vi gör sedan ett stopp i Ålesund, där fartyget lägger till nära centrum. Ta gärna en promenad och bekanta dig med stadens speciella
jugendarkitektur!

Geirangerfjorden är en av turens magiska höjdpunkter.

Dag 3 Trondheim

Under morgonen anlöper vi Trondheim, Norges första huvudstad som tidigare kallades för Nidaros. Vi lägger ut vid lunch och fortsätter resan.

Dag 4 Lofoten

Denna morgon kan det vara värt att gå upp extra tidigt då vi passerar polcirkeln och i samband med detta sker en viktig reseritual. Efter lunch gör vi ett stopp i Bodö och når sedan Lofoten. Under kvällen lägger vi till i Svolvaer. 

Dag 5 Harstad, Tromsö

Under natten passerar vi Stokmarknes, Sortland och Risöyhamn, under morgonen lägger vi till i Harstad. Vi ankommer Tromsö efter lunch, där vi gör ett längre stopp. 

På Hurtigruten tar man dagen som den kommer, det finns all tid i världen för avkoppling.

Dag 6 Nordkap 

Vi lägger till i Honningsvåg där buss och lokalguide väntar, och vi gör en utflykt till Nordkap med sin hisnande natur. Nordkapsklippan sträcker sig 307 meter rakt upp ur Ishavet. Inne i Nordkaphallen kan man se en imponerande panoramafilm. Middag ombord.

Dag 7 Kirkenes 

Tidig förmiddag når vi vår slutdestination, Kirkenes, där bussen väntar som tar oss direkt till flygplatsen. Vi flyger via Oslo och beräknar att landa på Kastrup 16.20 och Arlanda 17.05, med bagaget fullt av nya upplevelser och bekantskaper.

Resfakta Hurtigruten Höst

Avresa 22 augusti 2024

Hemresa 28 augusti 2024

(MS Nordkapp) 

Pris 34 620 kr per person i delad fönsterhytt på däck 3 (fri utsikt)

Tillägg, per person

 • Fönsterhytt, däck 5 el 6 (kan vara skymd sikt) 2 150 kr
  För fler hyttalternativ, fråga vid bokningen.
 • Utflykter som Hurtigruten erbjuder.

Allt dett ingår

 • Flygresa t/r med SAS inkl. bagage, skatter och avgifter, Arlanda-Bergen/Kirkenes, Oslo-Arlanda alt Köpenhamn, Bergen/Kirkenes-Oslo-Köpenhamn 
 • Kryssning med Hurtigruten Bergen – Kirkenes inkl 6 övernattningar i delad fönsterhytt 
 • Busstransfers i Norge enligt program
 • Guidad sightseeing i Bergen dag 1 
 • Utflykt Nordkap dag 6
 • Frukostbufféer, 5 luncher, 6 middagar ombord (blandat buffé och serverad 3-rätters) 
 • Måltidsdryck ombord på Hurtigruten: ett glas husets vin/ en öl / läsk eller mineralvatten samt kaffe/te 
 • Representant/färdledare från Icakuriren
 • Resegaranti från statliga resegarantin

Här bokar du

Ring: Specialresor 054-18 89 00

Mejla: info@special-resor.se 

Boka innan den 18 april 2024.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabelländringar utanför vår kontroll. Antalet platser är begränsat. Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in resan senast 90 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 30 personer.

Vi rekommenderar att förboka utflykter som inte ingår i priset som kan vara av intresse, då det är begränsat antal platser. Bokas hos Specialresor senast 60 dagar innan avresa. Vid bokning får du övriga resevillkor.

Resan är ett samarbete mellan Icakuriren och Specialresor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top