AVSLUTAD RESA: Upplev Lofoten & svenska lappland

Magiskt ljus och oslagbara naturvyer. Följ med på vår resa norr om polcirkeln, över fjäll och längs fjordar.

Följ med Icakuriren till Lofoten den 13-18 juli 2023!

Vår resa i den ljuvliga norrländska inleds i Norrbotten på Icehotel i Jukkasjärvi. Sedan fortsätter vi genom flyttdrabbade Kiruna, förbi Abisko och Björkliden, längs Sinnenas väg mot hamnstaden Narvik. På vår resa mot Lofoten gäller det att hålla kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av fåglar, fjällblommor, fiskodlingar, tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dykaupp på andra sidan fjorden. Sista biten innan vi når Lofoten färdas vi med båt genom smala grönskimrande fjordar som omsluts av höga och sylvassa bergstoppar. Här bjuds du på synnerligen dramatisk natur med majestätiska berg som stiger rakt upp ur havet. Konstnärer från hela världen har hämtat inspiration här och prisat det vackra landskapet och det speciella ljuset. Det här är en drömresa för dig som vill njuta av fantastiska naturupplevelser där du dessutom får trevligt ressällskap av andra Icakurirenläsare och vår trevliga guide från Via Luleå Resor.

Resan bjuder på storslagna upplevelser.
DAG 1 Arlanda– Kiruna-Narvik

Flyg från Arlanda till Kiruna med ankomst under förmiddagen. Buss och guide möter upp och vi startar med ett besök på världsberömda Icehotel. Efteråt äter vi lunch innan resan går vidare norrut. Vi passerar Kiruna som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. Resan fortsätter efter Nordkalottvägen, “Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste med utsikt över Torneträsk och en ramatisk fjällvärld. Övernattning och middag i Narvik. Ca 17 mil. Lunch och middag.

DAG 2 Svolvær och Trollfjorden

Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. I Hanøy kliver vi av bussen för att färdas med båt sista sträckan till Svolvær. Nu väntar en ca 3 timmar tur till den vackra och välkända Trollfjorden. Här har vi stor chans att få se de mäktiga havsörnarna. Ombord på båten serveras en värmande fisksoppa. Vi ankommer till Svolværs hamn, där vi checkar in på vårt hotell för gemensam middag och övernattning. Ca 17 mil. Frukost, lunch och middag.

Under vår resa är chansen stor att vi får besök av den mäktiga havsörnen.
DAG 3 Vi utforskar Lofoten

Hela dagen ägnas åt att upptäcka sköna Lofoten. Landskapet är en dröm för fotografen, efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer. I Borg besöker vi Vikingamuseet Lofotr där vi också äter en gemensam lunch. På vägen tillbaka gör vi ett stopp i den idylliska fiskebyn Henningsvaer och tiden är fri för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn och kanske ta en fika på något av de mysiga caféerna. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell. Ca 15 mil. Frukost, lunch och middag.

DAG 4 Södra Lofoten och Bodö

Vi tar vår buss söderut genom ö-riket. Södra Lofoten erbjuder ofattbart vackra vägar som vi färdas efter i långsam takt. Vi gör stopp längs vägen och i det vackra Reine stannar vi för fri tid och lunchmöjligheter innan vi kliver på färjan som tar oss över Vestfjorden till fastlandet (ca. 4 timmar). Under överfarten är det inte ovanligt att man siktar val. Ombord finns ett urval av maträtter i restaurangen. I Bodö checkar vi in på vårt hotell och äter gemensamt. Ca 14 mil. Frukost och middag.

Kombinationen av skärgård och höga berg är otrolig och unik.
DAG 5 Bodö-Arjeplog

Vår resa fortsätter längs Silvervägen mot den svenska gränsen som passeras vid Junkerdal och snart är vi inne i den svenska fjällvärlden. I Vuoggatjålme stannar vi för en gemensam lunch. Nästa besöksmål är Arjeplog och Silvermuseet, här får vi höra berättelsen om en ung läkare som kom till Arjeplog 1922 där han stannade resten av sitt liv. Lappmarksdoktorn”, Einar Wallquist, fascinerades av människorna och av landskapet – motiven i hans konstnärs- och författarskap. I Arjeplog checkar vi in på vårt hotell för middag och övernattning. Ca 28 mil. Frukost, lunch och middag.

DAG 6 Arjeplog- Luleå-Arlanda

Efter frukost reser vi mot kusten och Luleå, vi gör ett litet stopp i Arvidsjaur vid Lappstaden som är Sveriges största bevarade samiska kyrkstad. I Lappstaden finns över 80 kåtor och häbren från slutet av 1700-talet, vilka ännu ägs av samiska familjer. Resan går vidare ner mot kusten. Framme i Luleå tar vi en stadsrundtur i Residensstaden och gör även ett
besök i Gammelstad Kyrkstad världens bäst bevarade kyrkstad med över 400 kyrkstugor och med på UNESCO’s världsarvslista. Vi äter gemensam lunch och har tid för egna strövtåg innan vi med buss tar oss till flygplatsen. Ca 24 mil. Frukost och lunch.

Vi besöker den pittoreska fiskebyn Henningsvær

Resfakta

Resedatum: 13-18 juli 2023

Pris: 16 995 kr per person med del i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 2 010 kr
Frivilligt avbeställningsskydd: 7% av resans pris

Allt detta ingår

 • Flyg Arlanda–Kiruna
 • Flyg Luleå–Arlanda
 • 5 nätter del i dubbelrum
 • 5 frukostar
 • 5 middagar
 • 5 luncher
 • Entré Icehotel 365
 • Entré och guidning på
 • Lofotr Vikingamuseum
 • Färja Moskenes-Bodö
 • Fjordkryssning
 • Entré, bildspel Silvermuseet
 • Transfer i helturistbuss enligt program
 • Färdledare från Via Luleå
 • Representant från Icakuriren vid minst 25 anmälda resenärer

Observera Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Boka

www.vialulea.se
Ring: 0920-23 23 50
Mejla: info@vialulea.se

Resan är ett samarbete mellan Icakuriren och Via Luleå

Icakurirens läsarresor presenteras av Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top