Vandra med oss i sköna Bad Gastein

Följ med på en veckas härlig vandringsresa till Bad Gastein i ­Österrike. Välj din egen svårighetsnivå och upplev oslagbart vackra ­leder, gästvänlighet och kultur.

Följ med på en veckas härlig vandringsresa till Bad Gastein i ­Österrike. Välj din egen svårighetsnivå och upplev oslagbart vackra ­leder, gästvänlighet och kultur.

Res med Icakuriren till Bad Gastein 1–8 juni eller 24–31 augusti 2024!

Bad Gastein är inte bara en skidort. Historiskt sett är den mer känd som kurort. Redan på 1800-talet reste kungligheter och kända personer hit för att bada kurbad och andas frisk alpluft. Veckans program bjuder på härliga vandringar, provning av österrikiska kvalitetsviner och, beroende på vandringsval, en vacker promenad runt sjön. 

Dessutom ingår lunch under vandringsdagarna samt sju middagar. Vi får uppleva vackra leder, under­bara dofter, porlande bäckar och forsande vattenfall. Smaklökarna bjuds på genuin österrikisk mat som smakar gott efter några timmars vandring. Välj mellan alpin vandring och Nordic Walking.

Vi njuter av frisk luft och magisk natur.

Dag 1 Ankomst till Bad Gastein

Flyg från Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn (endast augustiresan). Ankomst till hotellet efter transfer. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Guidad tur i Bad Gastein – dalvandring – After walk

God frukostbuffé och välkomstmöte innan vi går en guidad rundvandring i Bad Gastein. Vi delar upp oss i grupper och ger oss iväg på veckans första vandring. Alpina gruppen går i lagom kuperad terräng vilket ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjd­en. Nordic Walking-gruppen går promenad till Böckstein. ­After walk och middag på hotellet. 

Dag 3 Martin Lodinger Höhenweg, Nassfeld

Idag går Nordic Walking en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg från Bad Gastein till grannbyn Bad Hofgastein. Den platta fina vägen på bergets sida ger oss en fantastisk utsikt över Gasteinerdalen och de omgivande bergen. Efter promenaden är vi är väl värda en god lunch (ingår) som avnjuts på Café Gamskars solterrass. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. Den som vill kan stanna i Bad Hofgastein och shoppa. 

Alpina gruppen vandrar i Nassfeld. Turen bjuder på storslagna vyer över glaciären och här, bland många trevliga almar, avnjuter vi en härlig lunch. 

Senare finns möjlighet till snaps- eller vinprovning, därefter middag.

Välj din egen nivå

Alpin vandring

Alpin vandring sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots. Här är det bra att ha en god allmänkondition, vandringskängor och viss vana från fjällvandring.

Nordic Walking

Nordic Walking är ett omväxlande vandringsprogram med stavgång där vi vandrar längs med Gasteinerdalens vackra promenadvägar och fina vandringsleder med bra och lätt underlag. Stavar får du låna utan extra kostnad.

Dag 4 Graukogel, Schlossalm

Frukost och genomgång av dagens vandringar. Alpina gruppen tar liften upp på berget Graukogel som ligger 1 950 m ö h, och vandrar bort till den vackert belägna alpsjön Palfnersee (2 074 m ö h). 

För Nordic Walking-gruppen väntar idag en spännande dag på lite högre höjd. Efter frukost tar vi en kort busstur till Schlossalm. Härifrån tar vi den nybyggda liften hela vägen upp till toppen. Här går vi en högalpin promenad med vackra vyer och härlig natur. Har vi tur får vi skåda ett murmeldjur på de gräsbeklädda bergsväggarna. Dagens lunch (ingår) äter vi på en den mysiga bergshüttan Fundernalm bland kor och getter. Mätta och belåtna rör vi oss tillbaka ner till byn där bussen står och väntar och tar oss tillbaka till Bad Gastein och After walk.

Dag 5 Utflykt till Venedig

Idag tar vi en paus från vandringen och vi rekommenderar att följa med till världsarvet Venedig. Det blir tidig avfärd, och vi besöker sevärdheter som Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och lunch. 

Väljer du att stanna i Bad Gastein kan du göra en egen vandring eller följa med på utflykt till Salzburg.

Vi vandrar runt den klarblå sjön vid småstaden Zell am See.

Dag 6 Schlossalm, Zell am See

Idag vandrar Alpina gruppen i Schlossalm. Efter frukost hoppar Nordic Walking gruppen på bussen som tar oss vidare till den idylliska småstaden vid den kristallblå sjön, Zell am See. Staden som ligger nedsjunken mellan alptopparna är ett riktigt semesterparadis på sommaren. Dagens promenad går runt den fantastiska sjön “Zeller See”. På vägen erbjuds en en lunch (ingår) och pauser vid magnifika utsikter om vädret tillåter. Vidare kommer vi tillbaka till staden där det finns möjligheter till bad, fika och shopping. Varför inte passa på att gå in i välkända butiken “Charisma”, med fyra våningar av vackra souvenirer och husgeråd?

Dag 7 Veckans sista vandring

Frukostbuffé och genomgång av dagens vandring. Alpina gruppen tar liften upp till mittstationen på Stubnerkogel och vandrar via Stubnerkogels topp (2 246 m ö h) till lunchhütten. Nordic Walking-gruppen vandrar längs en av dalens vackraste leder i Nassfelddal­en. På kvällen sammanfattar vi intrycken med avskedsdrink och bildvisning. Kvällen avslutas med middag och uppträdande.

Dag 8 Hemresa

Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein och flyger tillbaka till Sverige. 

Resfakta

Resedatum

Avresa 1 juni

Hemresa 8 juni

eller 

Avresa 24 augusti

Hemresa 31 augusti

Pris 16 395 kr per person för del i dubbelrum.

Allt detta ingår

 • Flyg T/R Arlanda, Landvetter, Kastrup/Köpenhamn (enbart augustiresan) –Salzburg/München.
 • 7 nätter på Hotel Salzburger Hof. 
 • Frukostbuffé i 7 dagar.
 • 5-rättersmiddag i 7 dagar.
 • Välkomstpaket på rummet.
 • Vinprovning.
 • Alpin vandring alt Nordic Walking. 5 dagar, inkl luncher, guidning, dagsutflykt till Zell am See (för Nordic Walking) och övriga transporter.
 • Reseledarservice.
 • Lokala skatter.
 • Flygskatter.
 • Representant från Icakuriren.

Tillägg

 • Transfer Salzburg–Bad Gastein 495 kr, transfer München–Bad Gastein 595 kr.
 • Avbeställningsskydd via ERV 7 % av resans pris/pers.
 • Enkelrumstillägg 1 500 kr.
 • Balkongtillägg 600 kr.
 • Dagsutflykt Venedig 1 255 kr.
 • Dagsutflykt Saltzburg 895 kr.

Programmet är preliminärt. Vi anpassar vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Mer information vid bokning.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabells-ändringar utanför vår kontroll.

Boka

Ring STS Alpresor 0771–20 20 20

Mejla info@alpresor.se

Eller gå in på www.alpresor.se/icakurirenvandringsresa

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top