Följ med Icakuriren på Konstrunda i Skåne i april

Välkommen att uppleva våren och Konstrundan på Österlen med oss på Icakuriren! Vi besöker flera gallerier och utställningar genom skånska byar och städer, samtidigt som vi bor trevligt och äter gott. Här utlovas både stora och personliga konstupplevelser. 

KULTURKICK Välkommen att uppleva våren och Konstrundan på Österlen med oss!
Vi besöker flera gallerier och utställningar genom skånska byar och städer, samtidigt som vi bor trevligt och äter gott. Här utlovas både stora och personliga konstupplevelser. 

Till Skåne kommer våren tidigt. Konstrundan, som alltid arrangeras runt påsk, är ett utmärkt sätt att utforska Skånes spirande natur, samtidigt som det sjuder av konstnärlig aktivitet i varje by. Hundratals gallerier öppnar upp och konstnärer möter allmänheten i sina ateljéer i en av världens största konstutställningar. Skåne hyser även några av landets främsta och mest innovativa museer och konstparker som vi också besöker under resan. Vi äter gott och bor bra på Kiviks Hotell och Clarion Malmö Live.

Välkommen att följa med oss och uppleva våren och konsten i vackra Skåne!

Dag 1 Wanås konstpark och Österlen

Vi startar vår resa till Österlen med att åka tåg från Stockholm till Hässleholm. Efter fyra timmar är vi framme och kliver på vår buss som kommer att vara med oss de kommande fem dagarna. Första stoppet blir på Wanås konstpark. Den internationella skulpturparken etablerades här vid Wanås slott redan 1987 och har successivt utvecklats till Sveriges främsta skulpturpark. 

Vi får en guidad visning och det blir därefter egen tid till att se mer och njuta av atmosfären i parken. Bussen tar oss sedan till byn Kivik som är vackert belägen vid havet. Här bor vi på Kiviks Hotell de kommande två nätterna. Vi intar en trerätters middag med lokala råvaror.

Möt fantastiska Österlen i vårskrud med oss.

Dag 2 Upptäck Österlen & Konstrundan

Efter en god frukost är det dags att upptäcka Österlen och dess konst genom att besöka utvalda konstnärer som har öppnat upp sina ateljéer för besök på den årliga Konstrundan.  På en dag hinner vi med cirka 4-6 olika konstnärsbesök och vi gör ett intressant urval med en bra spridning av olika konstinriktningar. Vi kan utlova många spännande möten under dagen. Vi äter gemensam lunch. Kvällens middag intas på egen hand i Kivik.

Dag 3 Österlen till Malmö

Vi checkar ut och börjar dagen med ett besök på Fabriken i Bästekille. Under påskveckan finns här en samlingsutställning med både internationella och lokala konstnärer – ofta kopplade till bygden. 

Vi äter sedan lunch i Simrishamn innan vi gör några konstbesök till. Vi ska därefter fortsätta mot Malmö och på vägen söderut gör vi ett kort stopp vid Ale Stenar i Kåseberga.

Sen eftermiddag rullar vi in i Västra hamnens nybyggda norra del och ser Eva Hilds vackert upplysta Rubato som står parkerad framför Malmös nya stolthet, det 25 våningar höga designhotellet Clarion Malmö Live. Här bor vi i två nätter och från många av rummen har vi utsikt över Turning Torso eller Öresundsbron. Middag på egen hand. Malmö Saluhall ritad av Gert Wingård, bara några hundra meter från hotellet, är ett av många förslag.

Konstrundan i Skåne bjuder på inspiration i alla former.

Dag 4 Lund och Landskrona

Vi äter frukost och promenerar till centralstationen för att ta tåget till Lund. Vi inleder med att besöka det fina Skissernas Museum för en guidad visning. Här får vi möjlighet att se historierna bakom verken av Matisse, Diego Rivera, Christo, Henry Moore och många fler.

Nästa stopp blir på fina orten Borstahusen strax utanför Landskrona. Här besöker vi det hyllade museet Pumphuset. Vi ser den pågående utställningen och det finns möjlighet att äta lunch på restaurangen. Vi åker sedan in till Landskrona och gör ett stopp vid Landskronas konsthall. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag och summerar alla intryck från dagarna som varit.

Vi besöker prisbelönta Skissernas Museum i Lund.

Dag 5 Malmö, hemresa

På morgonen tar vi en promenad genom Malmö till Moderna Museet. Längs vägen ser vi nya saluhallen, de trevliga tematrädgårdarna i Malmöhus slottspark och det nya prisade Stadsbiblioteket byggt av Henning Larsen. Vi får en visning av den retrospektiva utställningen ”Den stora kosmiska modern” av konstnären Monica Sjöö.  Lunch på egen hand i Malmö innan vi åter träffas på hotellet för att plocka med oss vårt bagage till Malmö station, varifrån vi tar tåget tillbaka till Stockholm dit vi kommer tidig kväll.

Resfakta Konstrundan i Skåne       

Resedatum

Avresa 2 april 2024

Hemresa 6 april 2024

Pris 14 900 kr i del i dubbelrum per person.

Allt detta ingår

 • l Tåg från Stockholm till Hässleholm, tåg från Malmö till Lund och tåg från Malmö till Stockholm.
 • l Hyrd buss under hela vistelsen i Skåne. 
 • l 2 nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på Kivik Hotell & Spa och 2 nätter på Clarion Live i Malmö.
 • l Halvpension med frukost samt lunch eller middag
  dag 1–4.
 • l Inträde och guidade visningar av Wanås Konst, Fabriken i Bästekille, Skissernas Museum, Landskrona Konsthall, Pumphuset och Moderna Museet i Malmö.
 • l Möten med konstnärer i gallerier och ateljéer som ordnas under den pågående Konstrundan i Skåne.
 • l Färdledning av kunnig person från Världens Resor.

Vad ingår inte i resans pris?

 • l Måltider och dryck som ej nämns ovan.
 • l För er som möter upp gruppen i Wanås/Hässleholm och avviker i Malmö är det ett avdrag på 1 200 kronor.
 • l Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg. Du kan även boka del i dubbelrum även fast du reser ensam. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnaden det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Boka

Ring: 08- 669 55 25

Mejla: info@varldensresor.se

Eller besök www.varldensresor.se 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top