AVSLUTAD RESA: Opera, kaféer & vita vackra hästar i vackra Wien

Följ med oss till musikens, kulturens och kaféernas stad Wien och njut av förstklassig opera, spännande historia, legendariska hästar och läckra bakverk.

Följ med Icakuriren på kryssning den 23 – 26 maj 2023!

Wien är en fantastiskt vacker stad där Mozart, Beethoven och flera andra kända kompositörer skapade sina mest berömda verk. Men Wien är mer än Mozart och wienervals. Praktfulla slott, som Schönbrunn och Hofburg, och magnifika parker och monument påminner om att Wien en gång var medelpunkt i det mäktiga Habsburgska riket. Vår kunniga guide kommer att bjuda oss på några av stadens bästa upplevelser och sevärdigheter. Spanska ridskolan, Schönbrunn och kryssning i den undersköna Wachau-dalen är några av ingridienserna. En föreställning av den berömda operan Muntra Fruarna i Windsor fulländar upplevelsen. Välkommen att följa med!

Dag 1 Flyg till Wien. Stadsrundtur med buss

Efter ankomst till Wiens flygplats tar vi oss med buss in till centrum och vårt 4-stjärniga hotell, Hotel Ananas. På resan in får vi ett första intryck av Wien. Stadens kejserliga förflutna är påtagligt, de historiska skatterna oräkneliga. Hofburg: habsburgarnas vinterresidens och numera presidentens säte; katedralen Stephansdom, och Schönbrunn: den forna kejsarfamiljens grandiosa sommarpalats är bara några av sevärdigheterna. Nöjesparken Pratern, känd från filmklassikern Den tredje mannen, och fantasieggande Hundertwasserhaus, andra. En del möter vi under rundturen, en del får vi tillfälle att se på egen hand. Eftermiddagen är fri att efter eget tycke och smak bese Wien. Kanske tar du in stadens skönhet från hästdroska, en så kallas fiaker? Eller varför inte prova något sött på klassiska Café Sacher? Middag på hotellet.

Dag 2 Spanska ridskolan och Volksoper

Dagen inleds med ett besök på den världberömda Spanska ridskolan, där man sedan 400 år vårdat den klassiska ridkonsten. Vi får vara med under de vita lipizzanerhästarnas morgonträning, som sker till musik – en uppvisning i perfekt harmoni! Hästarna föds för övrigt mörka och vitnar med åren. Vi gör även en guidad stadspromenad och får därefter lite tid på egen hand. Tidig kväll äter vi gemensam middag på en trevlig restaurang och vi beger oss därefter till Volksoper för att njuta av den berömda operan “Muntra fruarna i Windsor”.

Vid ett besök på Spanska ridskolan får vi bekanta oss med de vita lippizzaner-hästarna.
Dag 3 Donaukryss Krems-Melk

Idag lämnar vi för en stund Wien för dess vackra omgivningar! Med buss tar vi oss till Krems an der Donau, centralort för vinproduktionen i Wachaudalen. Härifrån ska vi njuta av en seglats “an der schönen blauen Donau”! I sakta smak glider vi fram genom Wachaus underbara dalgång. Sträckan anses vara en av de vackraste på Donau. Storslagna scenerier med vinodlingar som i terasser biter sig fast på sluttningarna fyller vårt blickfång. Vinorterna Dürnstein, i vars borg den engelska kungen Rikard Lejonhjärta satt fången, och Spitz passerar revy. Vi seglar söderut, motströms mot Melk, vars praktfulla benediktinkloster gett staden berömmelse. Under en gemensam promenad ser vi mer av Melk innan vi åter beger oss mot Wien för att besöka en vinkällare med vinprovning. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4 Schönbrunn

Efter frukost beger vi oss med tunnelbana till Schönbrunn, där vi försedda med audiguider får se flera av de pampliga salarna och även slottsparken. På slottet har berömdheter som till exempel kejsarparet Franz Josef och Sisi bott, liksom kronsprins Franz Ferinand, vars avrättning blev starten till första världskriget. Det var också här Mozart som sexåring hade sin första konsert i Wien. Våra flyg avgår först på eftermiddagen/kvällen varför vi även denna dag får tid att ta den av Wiens rika utbud.

Storslagna Schönbrunn tillhör de många höjdpunkterna på resan.

Resfakta

Resdatum: 23 -26 maj 2023 
Pris: Pris per person i del av dubbelrum 12 495 kr
Researrangör: Jörns resor

I priset ingår

 • Flyg Wien t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Wien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Wien)
 • Guide
 • Whispers
 • Tre frukostar
 • Två middagar (dag 1 och 2)
 • Guidad stadsrundtur i Wien
 • Biljett till operan “Muntra fruarna i Windsor”.
 • Inträde Schönbrunn och Spanska ridskolan (morgonträning)
 • Utflykt i Wachau-dalen med båttur på Donau (Krems-Melk)
 • En vinprovning (4-5 viner)
Boka såhär:

Ring: Jörns Resor 0770-78 70 00

Majla: info@jorns.se

Vi reserverar oss för eventuella program-,pris-och tidtabelländringar utanför vår kontroll.

Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande pandemin. Vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika destinationer.

Ett samarbete mellan Icakuriren och Jörns Resor

Icakurirens läsarresor presenteras i samarbete med Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top