AVSLUTAD RESA Vackra Bad Gastein

Följ med Icakuriren och systertidningen Hemmets Journal på en härlig vandringsresa till Bad Gastein. Njut av vackra vandringsleder, genuin gästvänlighet, lokala maträtter och österrikiska kulturpärlor.

AVSLUTAD RESA Följ med Icakuriren och systertidningen Hemmets Journal till Bad Gastein i juni och augusti 2022!

Redan på1800-talet reste kungligheteroch kända personer hit för att bada kurbad och andas frisk alpluft. Veckans program bjuder på härliga vandringar, vinprovning av österrikiska kvalitetsviner och beroende på val av vandring en utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg. Dessutom ingår lunch under vandringsdagarna samt sju stycken middagar. Vi får uppleva vackra vandringsleder, underbara dofter från almkryddor, porlande bäckar och forsande vattenfall. Smaklökarna bjuds på genuin österrikisk mat som smakar extra gott efter några timmars vandring. Välj mellan Alpin vandring eller Nordic Walking.

Alpin vandring

Alpin vandring sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots. På dessa vandringar är det bra att ha en god allmänkondition och viss vana från fjällvandring.

Nordic Walking

Nordic Walking är ett omväxlande vandringsprogram med stavgång där vi vandrar längs med Gasteinerdalens vackra promenadvägar och fina vandringsleder med bra och lätt underlag. Stavar får du låna utan extra kostnad.

Favorit i repris! Vandringsresa till vackra Bad Gastein
Efter dagens vandringar möts vi på After Walk.

Dag 1 Ankomst till Bad Gastein

Flyg från Arlanda, Landvetter eller Kastrup till Salzburg. Ankomst till hotellet efter kort transfer från flygplatsen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Guidad tur i Bad Gastein – dalvandring – After walk
God frukostbuffé och välkomstmöte innan vi går en guidad rund­vandring i Bad Gastein. Vi delar sedan upp oss i grupper och ger oss iväg på veckans första vandring. Alpina gruppen går i lagom kuperad terräng vilket ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Nordic Walking–­gruppen går promenad till Böckstein. After walk och middag på hotellet.

Dag 3 Vandring i Mozarts Salzburg

Idag åker Nordic Walkinggruppen med buss till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi vandrar längs med floden Salzach och upp på berget Mönchsberg där vi har en fantastisk utsikt över staden. Vi äter en god lunch och vi får en guidad promenad förbi Mozarts födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. Alpina gruppen tar sig till grannbyn Bad Hofgastein och tar liften upp för vandring på det vackra berget Schlossalm. På kvällen kopplar vi av i hotellets spa innan middag.

Dag 4 Vandring och vinprovning

Frukost och genomgång av dagens vandringar. Alpina gruppen tar liften upp på berget Graukogel, 1 950 m ö h, och vandrar bort till den vackert belägna alpsjön Palfnersee (2 074 m ö h). Nordic Walkinggruppen går en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg till Bad Hofgastein. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. På kvällen vinprovning och en god middag.

Favorit i repris! Vandringsresa till vackra Bad Gastein
Vi bor på anrika hotellet Salzburger Hof

Dag 5 Utflykt till Venedig

Idag tar vi en paus från vandringen och vi rekommenderar att följa med till världsarvet Venedig*. Det blir tidig avfärd, och vi besöker sevärdheter som Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och lunch. Stannar du i Bad Gastein kan du göra en egen vandring eller ta tåget till Zell am See.

Dag 6 Vandring och österrikisk afton

Idag vandrar Alpina gruppen i Nassfelddalen och äter lunch på en av almarna. Nordic Walkinggruppen åker till grannbyn Bad Hofgastein och tar bergbanan upp till Schlossalm (2 050 m ö h). På kvällen väntar After Walk och middag på hotellet.

Dag 7 Veckans sista vandring

Frukostbuffé och genomgång av dagens vandring. Alpina gruppen tar liften upp till mittstationen på Stubnerkogel och vandrar via Stubnerkogels topp (2 246m ö h) till lunchhütten. Nordic Walking-gruppen vandrar längs en av dalens vackraste leder i Nassfelddalen. På kvällen sammanfattar vi intrycken från veckan med avskedsdrink och bildvisning. Kvällen avslutas med middag och artistuppträdande.

Dag 8 Hemresa

Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein. Vi flyger tillbaka till Sverige efter en oförglömlig vecka i Alperna.

* Arrangemanget är frivilligt. Välj själv vad du vill delta i (mot tillägg). Österrikisk Afton och Venedig ingår inte i resans pris utan tillkommer mot tillägg.

Favorit i repris! Vandringsresa till vackra Bad Gastein
Vi vandrar och insuper den friska luften och den magiska omgivningen.

AVSLUTAD RESA

Resfakta

Resdatum

4-11 juni 2022

27 augusti – 3 september 2022

Pris
13 995kr person i del i dubbelrum

Allt detta ingår i resans pris

 • Direktflyg T/R Arlanda, Landvetter, Kastrup – Salzburg/München
 • Inkvartering i 7 nätter på Ski Lodge Reineke***+
 • Frukostbuffé på hotellet i 7 dagar
 • 5–rätters middag i 7 dagar
 • Välkomstpaket på rummet
 • Vinprovning
 • Alpin Vandring alt. Nordic Walking 5 dagar, inkl. luncher, guidning, dagsutflykt till Salzburg och övriga transporter
 • Reseledarservice
 • Lokala skatter
 • Flygskatter
 • Representant från Icakuriren

Tillägg per person

 • Transfer T/R BadGastein, med guide 375 kr
 • Avbeställningsskydd via ERV 6,25% av resans pris/pers
 • Enkelrumstillägg 1 .100 kr
 • Balkongtillägg 500kr
 • Dagsutflykt till Venedig 930kr
 • Dagsutflykt till Zell am See 495 kr

Bra att veta
Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Reser du med barn krävs det att barnet är över 12 år för att delta i Alpin vandring. Vi rekommenderar att du tar med bra vandringsskor, ryggsäck, vattenflaska, solglasögon och regnkläder. De Alpina Vandringarna kräver en sko med rejäl sula och ett högt skaft som ger stöd för ankeln. Utförlig utrustningslista fås vid bokning.

Särskilda resevillkor
Minst 20 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Så här bokar du
Boka via STS Alpresors hemsida genom att trycka HÄR, ring 0771-20 20 20 eller mejla till info@alpresor.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top