AVSLUTAD RESA Res med oss till Provence!

I Provence ligger konstpärlorna på rad och många av de stora franska konstnärerna har anknytning till regionen, Chagall, Matisse, Cezanne och van Gogh för att nämna några. Här finns även ett stort utbud av samtidskonst och skulpturparker, och vi vill ge er lite av varje.

AVSLUTAD RESA Res med oss till franska Provence 16-22 oktober 2022!

Vårt hotell är beläget i Avignon, strax utanför den medeltida stadsmuren som omringar stadskärnan, nära till både shopping, gallerier och restauranger. Avignon är en stad med mycket charm och puls, rik på historia, kultur, konst och vacker arkitektur. Staden är mest känd för sitt imponerande Påvepalats från 1300-talet och för sin historiska roll som påvarnas huvudsäte under denna tid. Påvepalatset är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid och finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. I Nice bor vi på ett centralt beläget hotell där vi upplever och utforskar konsten tillsammans med våra svensktalande lokalguider. En resa som bjuder på upplevelser för alla sinnen.

Dagsprogram

Dag 1 Arlanda- Saint-Paul-de-Vence- Avignon
Vi flyger direkt till Nice, där vår buss och svensktalande lokalguide väntar för att ta oss med västerut mot hjärtat av det vackra Provence. Vårt första stopp blir i den charmiga byn Saint-Paul-de-Vence, Frankrikes kanske mest kända konstnärsby. Vi serveras lunch på en av byns populära caféer innan vi tillsammans med vår guide besöker museet FondationMaeght. Därefter fortsätter vi mot anrika Avignon där vi checkar in på Avignon Grand Hotel och serveras en enklare måltid innan vi får oss en god natts sömn.

Dag 2 Vi utforskar Avignon
Vår guide tar oss denna förmiddag med på en promenad i Avignon. Lunch på egen hand och eftermiddagen till eget förfogande. Avignons centrum bjuder in till att ströva omkring på egen hand bland köpmanshus, kardinalpalats, smala gator, eleganta butiker, restauranger och caféer. Här finns även ett stort utbud av intressanta muséer och konstgallerier. Gemensam middag.

Res med oss till Provence!
Foundation LUMA

Dag 3 Arles
I dag står historiska Arles på programmet. Här spänner arkitekturen från romerska monument, vackra 1600-tals villor till stadens nya arkitektoniska pärla Fondation LUMA, ritat av Frank Gehry. Vi dyker nu även in i Vincent van Goghs världen. Han vistades i Arles de sista åren av sitt liv, och under den tiden skapade han en mängd målningar som numera ses som höjdpunkter i det sena 1800-talets konst. Sen eftermiddag återvänder vi till Avignon och även denna kväll äter vi gemensam middag.

Dag 4 Marknad i SaintRémy & Carrierès de Lumières
Att besöka en marknad i Provence är “ett måste” och denna förmiddag åker vi till SaintRémy för att strosa runt i de trevliga marknadsstånden. SaintRémy är en charmig stad som Vincent van Gogh har anknytning till då han var rekonvalescent på stadens hospital. Lunch på egen hand. Tidig eftermiddag fortsätter vi vår färd genom det vackra området Les Alpilles, en liten bergskedja, rik på fågelliv och spännande flora. Här inne i ett nedlagt kalkbrott, Carrierès de Lumières visas konstutställningar i form av en multimediashow. Kvällen fri i Avignon.

Res med oss till Provence!

Dag 5 Roussillon
För de som önskar att själva vara lite kreativa, så erbjuder vår guide en spännande aktivitet, givetvis med temat konst. Vi berättar mer på plats. Annars är förmiddagen “ledig”, och vi kan till exempel tipsa om Saluhallen där man kan botanisera bland provencalska specialiteter, örter och kryddor. Vid 14-tiden beger vi oss till det vackra området Luberon och närmare bestämt den färgstarka byn Roussillon. Eftermiddagen tillbringas i dessa omgivningar som är så annorlunda mot det vi tidigare har sett. Vi avslutar besöket med middag där vi njuter av god mat och vacker utsikt.

Dag 6 Chateau La Coste – Nice
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell i Avignon och sätter kursen åter österut mot Nice. Strax utanför Aix-en-Provence stannar vi till för att besöka den fantastiska vingården och konstanläggningen Chateau La Coste. Under eftermiddagen tar vi oss vidare mot Nice och checkar in på vårt centralt belägna hotell innan det är dags för gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 7 Egen tid i Nice
Dagen är till eget förfogande med möjlighet till egna djupdyk i några av de många konstmuseer som finns i denna stad. Man kan även hänga med vår guide på en promenad i Nice gamla stad. Vid 16-tiden samlas vi för att ta oss ut till flygplatsen med den nybyggda spårvagnen.

Res med oss till Provence!
Crouching Spider‎‎, en gigantisk skulptur av brons och rostfritt stål är en del i en hyllad serie spindelskulpturer som Louise Bourgeois producerade från början av 1990-talet. 

AVSLUTAD RESA Resfakta

Resdatum
Avresa 16 oktober 2022
Hemresa 22 oktober 2022
Avreseflygplatser: Arlanda och Kastrup

Pris per person i dubbelrum: 21 590 kr

Tillägg Enkelrumstillägg: 3 480 kr

Allt detta ingår i resans pris

 • flygresa Arlanda/Kastrup- Nice, tur och retur inklusive bagage, flygskatter och avgifter
 • resor med buss enligt programmet i Provence
 • sex övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide enligt programmet
 • guidad stadspromenad i Avignon, Arles och Nice
 • inträde och guidad visning FondationMaeght
 • guidad promenad i van Goghs fotspår, Saint-Rémy
 • inträde Carriere de Lumières
 • inträde, konstvandring och vinprovning på Chateau La Coste
 • whispers (hörsnäckor) vid utflykter med lokalguide dag 2–5
 • sex frukostar
 • två luncher; en 2-rätters, dag 1 och en 3-rätters, dag 6
 • en enklare kvällsmåltid på hotellet dag 1
 • fyra 3-rätters middagar
 • måltidsdryck; 1/3 flaska husets vin eller en /öl/läsk samt bordsvatten och kaffe (oftast espresso)
 • representant från Icakuriren vid över 25 deltagare
 • lokal guide/färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Så här bokar du
Kontakta Specialresorpå telefon 054-18 89 00 eller mejla till info@special-resor.se.

Bra att veta
Resans program innehåller promenader i delvis kuperad terräng, samt till och från restauranger, 300 m – 1 km, alla i lugn takt. Även trappor förekommer på några av restaurangerna vi besöker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top