AVSLUTAD RESA Vandring i norra Grekland

Vi tillbringar några härliga septemberdagar i norra Grekland där vi vandrar i fantastiska miljöer. Vandringarna är mellan fem och nio kilometer långa och tar oss till de ortodoxa klostren belägna på sandstensklippor i Meteora, mellan traditionella byar och gamla stenbroar i Pindosbergen, på kustvandring längs Joniska havet och till Apollontemplet i Delfi. Resan börjar i den trevliga staden Thessaloniki och avrundas i Aten. Vi bor…

AVSLUTAD RESA Res med oss till norra Grekland 17-25 september 2022!

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Thessaloniki
På eftermiddagen flyg till Greklands näst största stad, Thessaloniki. Transfer till hotell och incheckning.

Dag 2 Meteora
På förmiddagen gör vi en kortare stadspromenad genom Thessaloniki innan vi åker de dryga tre timmarna för att komma till det som många anser vara Greklands vackraste plats, Meteora. Vi går idag en kortare sträcka, en dryg timme, för att komma till en av områdets fantastiska klippkloster, Moni Agias Triados. Sista biten upp mot klostret är brant och går mestadels i trappor. Belöningen när vi kommer upp är de makalösa vyerna över hela området.

Följ med på en aktiv resa med vandring i norra Grekland
Tidigare fanns 22 ortodoxa kloster belägna högst upp på sandstensklipporna. Idag är de sex kvar, Meteora.

Dag 3 Meteora 
Dagens strövtåg är cirka sju kilometer och endast sparsamt kuperat, med en höjdskillnad på drygt 200 meter. Vi avrundar dagens strövtåg i lagom tid för lunch. Eftermiddagen tid att njuta av de fantastiska vyerna över området. I staden Kalambaka finns också ett fint naturhistoriskt museum med en speciell del som kallas Svampmuseet, det enda i sitt slag i Grekland. Vi bor även denna natt i den närliggande staden Kalambaka.

Dag 4 Vikosravinen 
På morgonen lämnar vi Meteora och åker till nästa fantastiska område i norra Grekland, Pindosbergen och då i synnerhet till Zagoris byar. Bergsområdet Zagoria är oerhört vackert med vilda forsar, ordentliga skogar och kalkstenstoppar som mäter över 2500 meter. Här i området finns också Vikosravinen, en av världens djupaste raviner. Idag gör vi flera korta vandringar på 1–2 kilometer för att ta del av några av de allra bästa utsiktspunkterna över denna storslagna ravin. Innan vi åker till vårt hotell för de kommande två nätterna stannar vi till vid Papingo Rock Pools och går några hundra meter för att komma till bassänger skapade av naturen. De är fullt badbara och för den som vill ta ett dopp går det utmärkt.

Följ med på en aktiv resa med vandring i norra Grekland
Vi går flera små sträckor för att nå de bästa utsiktsplatserna över Vikosravinen, en av världens djupaste.

Dag 5 Zagoria
Idag gör vi en cirkulär vandring som tar in flera byar och fyra av områdets absolut finaste stenbroar. Sträckan är drygt åtta kilometer lång. Vår vandring tar merparten av dagen med många stopp vid broarna och byarna. Vi äter vår lunch på en traditionell taverna och har sedan resterande delen av eftermiddagen fritt för egna upptäckter.

Dag 6 Parga vid Joniska havet
På morgonen lämnar vi Pindosbergen bakom oss och åker mot betydligt varmare trakter och staden Parga.Vi äter lunch och checkar in på vårt hotell för de kommande två dagarna. Parga har flera fina stränder på kort gångavstånd från hotellet, men för de som vill ha ett kortare strövtåg även idag väljer vi att gå de fyra kilometrarna längs kusten till Lichnos strand.

Följ med på en aktiv resa med vandring i norra Grekland
Efter fyra dagar i bergen i norra Grekland är det skönt att komma till Parga vid Joniska havet.

Dag 7 Båttur till Joniska havet 
Idag blir det båt hela dagen. En och en halv timmes färd ut på Joniska havet tar oss till Antipaxos och lagunen vid de Blå Grottorna. Här stannar båten till i en timme så att vi har gott om tid att bada eller bara sitta på däck och njuta av vyerna. Från Antipaxos har vi drygt 20 minuters båtfärd till den större ön Paxos och dess huvudhamn Gaios. Den trevliga lilla staden med cirka 500 invånare har flera trevliga restauranger och du får tid att både ströva omkring och att äta lunch. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Parga.

Dag 8 Delfi & Apollontemplet 
Tidig start väntar idag då vi har resans längsta transport framför oss. Vi får räkna med drygt fyra timmars körtid. Vi stannar till vid den fina hamnen i Nafpaktos för en fika. Framme i Delfi får vi en guidad tur till en av Greklands största attraktioner, Apollontemplet. För den som vill går det bra att göra ett sista strövtåg på några kilometer då vi går en bit uppför Parnassosberget för att få vyer över Delfi en bit ovan staden. Avskedsmiddag på en trevlig restaurang.

Dag 9 Flygresan hem 
På morgonen lämnar vi Delfi och åker direkt till Atens flygplats för hemfärd till Sverige.

Följ med på en aktiv resa med vandring i norra Grekland
En av våra vandringar blir i Delfi längs den gamla pilgrimsleden till oraklet.

AVSLUTAD RESA Resfakta

Resdatum

Avresa 17 september 2022
Hemresa 25 september 2022

Pris
19 900 kr per person i del av dubbelrum

Tillägg
Enkelrum 2 500 kr

Allt detta ingår i resans pris
• Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Thessaloniki och hem från Aten (avresa från Göteborg, Oslo och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av god standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
• Halvpension (frukost samt lunch eller middag ej flygdagarna)
• Alla inträden enligt programmet; Klostren Moni Agias Triados och Stora Meteoron i Meteora och utsiktspunkter i Vikosravinen
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• All dricks till guider, chaufförer och restauranger där måltiderna ingår

Vad ingår inte i resans pris?
• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Så här bokar du
Klicka HÄR för att besöka Världens Resors webb eller kontakta Världens Resor på tel 08-669 55 25 eller mejla info@varldensresor.se

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top