AVSLUTAD RESA: Upplev våra skånska smultron-ställen på Bjärehalvön och Kullabygden!

Fantastiska vyer och mysiga byar på Bjärehalvön och vackra Kullabygden. Upptäck några av södra Sveriges allra mest sevärda platser och dess kulinariska frukter tillsammans med oss!

Följ med Icakuriren till Bjärehalvön och Kullabygden den 24-28 juni 2023!

Följ med till Bjärehalvön och Kullabygden i sommar. Här bor vi fint nära naturen i Hovs hallar och Kullaberg. Vår kunnige guide visar runt i de vackra omgivningarna och berättar om bygdens historia. Under fyra spännande dagar besöker vi bland annat vackra Norrvikens trädgårdar, Arilds vingård, Höganäs bryggeri och en äppelodling. På Krapperups slotts konsthall får den konstintresserade sitt lystmäte och i området Salthallarna kan ni göra fina inköp till hemmet. Under resan njuter vi av såväl vacker natur och utflykter som god mat och trevligt sällskap. Välkommen att följa med!

En resa för alla sinnen där den rika floran och faunan gör vistelsen oförglömlig

Dag 1 Norrvikens Trädgårdar och Hotell Hovs Hallar

Upphämtning med buss från Ängelholm/Helsingborg senast klockan 12.00, där ni möts av er guide. Vi ger oss av mot vackra Bjärehalvön och Norrvikens trädgårdar. Efter ungefär en timmes färd genom det vackra landskapet är vi framme och besöket inleds med en lunch på Norrvikens trädgårdars restaurang Orangeriet. Ledordet för måltiderna här är lokalproducerade råvaror från trädgårdarna. Efter att smaklökarna fått sitt ger vi oss ut på en guidad vandring genom trädgårdarna. Övernattar gör vi på Hotell Hovs hallar – mitt i Bjärehalvöns allra vackraste natur! Hallar är ett äldre ord för hällar eller klippor och området är mest känt för sin dramatiska kustlinje med klippor som stupar ned i havet. Det var här, bland raukar och klapperstensfält, som Bergman spelade in filmen “Det sjunde inseglet”. På kvällen njuter vi av en gemensam middag på hotellet. Lunch och middag ingår.

Dag 2 Torekov – Arilds vingård & Hotell Kullaberg

Efter frukost checkar vi ut och reser med vår buss till vackra Torekov. Ha gärna badkläderna lättåtkomligt i väskan – tillfälle finns att ta ett dopp från den berömda morgonbryggan! Vi strosar runt ett tag i Torekov innan vi beger oss till Arilds vingård där vi bjuds på en spännande vinprovning och lunch. Därefter styr vi mot Hotell Kullaberg där vi ska bo i två nätter. Hotellet är vackert beläget, med utsikt över Öresund från sitt strandläge i den pittoreska fiskebyn Mölle. Kvällen är programfri och vi rekommenderar en härlig promenad i hamnen innan ni avslutar kvällen på någon av de många restaurangerna. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 3 Konst på Krapperups slott & ölprovning på Höganäs bryggeri

På morgonen ger vi oss av till Krapperups slott i Höganäs, där vi koncentrerar oss på konsthallen som visar en spännande utställning med fyra konstnärer. Därefter blir det en guidad tur runt slottet och i den fantastiska parken. Vi fortsätter sedan till Salthallarna, som består av flera mysiga butiker. Området har fått sitt namn från Höganäs Saltglaserat, som var den ursprungliga verksamheten här och vår guide berättar om den keramiska framställningsmetoden. Här ligger också Höganäs Bryggeri och vi passar på att vara med om en intressant ölprovning. Lunch på egen hand kan med fördel intas på någon av restaurangerna i Salthallarna där man också kan botanisera bland butiker och provsmaka Kullabygdens bästa glass och choklad. Vi får tid att shoppa, fika och vandra en stund innan vi återvänder till hotellet där vi inter gemensam middag. Lunch på egen hand, middag ingår.

Höganäs bryggeri kan stoltsera med flera prisbelönta ölsorten

Dag 4 Besök på Engelbrekts äppelodling

Skördetiden står för dörren och på Engelbrekts äppelodling får vi veta mer om äppelsorter och övriga delikatesser som produceras här. Om vädret tillåter gör vi en tur med traktor och sittvagnar runt odlingen. Vi får också tillfälle att provsmaka äpplena och övriga produkter som tillverkas must, cider, honung och vinäger. Vi äter en god lunch i närheten innan vi sedan fortsätter till Ängelholm/Helsingborg där resan avslutas (omkring kl. 14.00) Lunch ingår, middag på egen hand.

Vi reser i skördetid och på Engelbrekts odling bjuds på provsmakning av både äpplen, must och cider

Resfakta

Resedatum: 21 – 24 augusti 2023

Pris: Del av dubbelrum 14 900 kr per person

Enkelrumstillägg: 3 150 kr

Transport från hemorten till Ängelholm/Helsingborg. Kontakta oss för information om hur du bäst och billigast tar dig till samlingsplatsen. Pris mot förfrågan.

Allt detta ingår:

  • Bussresa från Ängelholm/Helsingborg
  • Tre nätter med del i dubbelrum på hotell av mycket god standard
  • Lokalguide samt expertguider vid specialbesök
  • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter
  • Frukost alla dagar samt måltider enligt program
  • Höganäs Bryggeri med ölprovning
  • Arilds vingård med vinprovning

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Boka

Ring: Lotus Travel – 08 545 188 40

Mejla: info@lotustravel.se

Resan är ett samarbete mellan Icakuriren och Jörns Resor

Icakurirens läsarresor presenteras av Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top