AVSLUTAD RESA: Höjdpunkter i Norges natur och kultur!

Med tåg och båt upplever vi Norges storslagna landskap från första parkett. Dessutom får vi besöka både Bergen, Oslos opera och Nya Nationalmuseet. Kort och gott, denna resa bjuder på det mesta av det bästa av Norge!

Följ med Icakuriren till Norges höjpunkter den 24-28 juni 2023!

På den resa plockar vi “russinen ur kakan” för att uppleva flera av Norges absoluta höjdpunkter. Vi har lyckats kombinera operan Tosca på Oslo Opera med en av världens vackraste tågresor mellan Oslo och Bergen. Men vi har även fler guldkorn – som nya Nationalmuseet, båttur på Näröyfjorden, Flåmsbanan och Bergen. Djupblå fjordar formade på istiden skär djupt in i bergsmassiven, branta fjäll med forsande vattenfall tornar upp sig och lämnar plats för vidsträckta fjällvidder – Norges natur har få jämlikar! Vi reser på
två spektakulära järnväga rmed Bergensbanen från Oslo till Bergen över den väldiga högfjällsplatån Hardangervidda, och med Flåmsbanan – en av världens brantaste järnvägar, från Myrdal ner till Flåm. De magiska vyerna är vår ständiga följeslagare! En resa för dig som vill uppleva den vykortsvackra naturen men även få en dos av kultur och stad i Oslo och Bergen.

Dag 1 till Oslo

Resan startar under förmiddagen med tåg eller buss eller kombination av båda. Vi bor på Comfort Grand med ett utmärkt läge i centrala Oslo. Alldeles runt hörnet ligger Oslobornas nya samlingspunkt – det spektakulära operahuset med dess vita carraramarmor som likt en skidbacke sluttar ner i Oslofjorden. Vi äter en lättare måltid tillsammans innan vi intar våra platser på Oslo Opera för att njuta av föreställningen Tosca.

Dag 2 Strandpromenad och Nya Nationalmuseet

Efter frukost går vi med vår guide på en stadspromenad. Vi lär oss mer om historiska byggnader och självklart vandrar vi på paradgatan Karl Johan, där de flesta av Norges viktigaste institutioner är belägna. Vi besöker också Nordens största konstmuseum – Nya Nationalmuseet i Oslo som rymmer både äldre och modern konst, arkitektur och design. Vi avrundar dagen med en god middag tillsammans.

Vi besöker också Nordens största konstmuseum – Nya Nationalmuseet i Oslo

Dag 3 Spektakulär tågresa och oförglömlig båttur

Efter en kort promenad till centralstationen kliver vi på Bergenbanan som sträcker sig mellan Oslo och Bergen och anses vara världens vackraste järnväg. Vi passerar Drammen, Geilo och reser på högfjällsplatån Hardangervidda. Efter 4,5 timmes tågresa når vi högfjällsstationen Myrdal där vi byter till den mycket spektakulära tåglinjen – Flåmsbanan. Nu bjuds vi på en sagolik resa längs storslagen natur, stupbranta fjällväggar, skummande vattenfall och genom 20 tunnlar. När vi når vår slutdestination Flåm tar vi en kort promenad till 4-stjärniga Fretheim Hotel där vi får en fantastisk utsikt mot fjorden eller de omgivande bergen. Innan middagen hinner vi med ytterligare en oförglömlig upplevelse. Vi gör en båttur på fjorden från Flåm till Gudvangen som bjuder på vackra vyer över mäktiga fjäll med snöklädda toppar och vattenfall som kastar sig ut från bergskrönen. Från Gudvangen tar vi buss tillbaka till hotellet för gemensam middag.

Sagolik resa längs storslagen natur, stupbranta fjällväggar, skummande vattenfall och genom 20 tunnlar.

Dag 4 Flåm – Myrdal – Bergen med Bergenbanan

Efter frukost beger vi oss till tåget för en enastående resa upp till Myrdal, där vi på nytt ska ansluta till Bergenbanan. Vi påbörjar resan ner mot den gamla hansastaden Bergen på Vestlandet. Voss passeras och vi nalkas vid 14-tiden så Bergen, där en buss väntar. Under en guidad rundtur bekantar vi oss med “Staden med de sju fjällen”. Turen avslutas med ett besök på Edvard Grieg Museum Troldhaugen, ett museum dedikerat stadens store son, tonsättaren Edvard Grieg. Övernattning och gemensam middag på nyrenoverade Comfort Hotel Bergen, med bra läge på Strandgatan.

Dag 5 Bergen med båttur. Flyg hem

Under förmiddagen finns det möjlighet att njuta av en behaglig fjordkryssning på cirka ca 3 timmar, (tillägg). Efter båtturen disponeras tiden fritt i Bergen. Om tid finns (beroende på flygtider hem) lockar kanske såväl museibesök – Det Hanseatiske Museum och Bergen kunstmuseum är två goda förslag – som en tur med Fløybanen upp på det 325 meter höga Fløyfjellet. Här bjuds man på ett storslaget panorama över staden, fjorden och de omgivande fjällen. I tid för flygen väntar en inhyrd buss på att ta oss ut till Bergens flygplats. Under eftermiddag/kväll flyger vi hem med fantastiska upplevelser och minnen med oss i bagaget.

Resfakta

Resedatum: 24 – 28 juni 2023

Pris: Pris per person i tvåbäddsrum 19 945 kr
Enkelrumstillägg: 3 245 kr
Fjordkryssningen Bergen Mostraumen (3h) 750 kr

Avbeställningsskydd 800 kr

Allt detta ingår

 • Guide
 • Tåg/buss till Oslo, tåg Oslo-Bergen, tåg Flåmsbanan t/r
 • Flyg hem från Bergen inkl. flygskatt & 1 incheckat bagage
 • Bussresor i Norge
 • Båttur på Naeröyfjorden
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Oslo, 1 natt Flåm, 1 natt Bergen)
 • 4 frukostar, 3 middagar
 • Enklare måltid före Operaföreställning inkl. 1 glas vin eller öl
 • Biljett i bästa kategori till Oslo Opera “Tosca”
 • Inträde till Nya Nationalmuseet & Troldhaugen
 • Stadspromenad i Oslo och Bergen
 • Whispers

Observera Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Boka

www.jornsresor.se

Ring: 0770-787 000

Mejla: info@jorns.se

Resan är ett samarbete mellan Icakuriren och Jörns Resor

Icakurirens läsarresor presenteras av Forex

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top