En fröjdefull resa till Lübeck & Hamburg

Julstämning med doft av glühwein, brända mandlar och rostade kastanjer

Är du intresserad av att åka på denna resa? Titta på årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!


Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

När decembermörkret faller reser vi i väg på en färgsprakande julmarknadsresa där vi besöker ett julpyntat Lübeck och Hamburg.  Under resan besöker vi marsipanstaden Lübeck som bjuder på en av Tysklands mest omtalade julmarknader med mer än 350 år på nacken. De över 200 marknadsstånden erbjuder ett varierat och kvalitativt utbud av hantverk, juldekorationer samt mat och dryck med smak av den tyska julen, men också mycket annat som hör julen till. Varje år framställs en speciell julmarknadsmugg till den klassiska glöggen.  

Vi besöker också hamnstaden Hamburg som erbjuder flera marknader. Den så kallade historiska julmarknaden finns vid rådhuset och är designad av en cirkusdirektör. Tusentals lampor lyser upp vartenda hörn av torget. Glöm inte att titta uppåt då och då för vid vissa tidpunkter under dagen kan det hända att tomten och hans renar kommer flygande över marknaden. 

Vi reser tryggt med Rolfs Flyg och Buss som arrangerat resor sedan 1975. Välkommen att följa med på en resa fylld av vintermagi och förtrollande julmarknader som gör julklappsinköpen till en fröjdefull upplevelse.  

En fröjdefull resa till Lübeck & Hamburg
På julmarknaderna hittar du fint hantverk i textil, läder, trä, och keramik.

Dagsprogram 

Dag 1 Avresa mot Ahrensburg 
Vi åker genom södra Sverige och Danmark till Rödby. Färjan till Puttgarden tar 45 minuter. Vi fortsätter till Ahrensburg som ligger nordost om Hamburg och checkar in på Hotel am Schloss Ahrensburg. Första kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell och lär känna varandra lite mer. dag 

Dag 2 Julmarknad i vackra Lübeck 
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till den medeltida Hansastaden Lübeck, en av de vackraste städerna i Tyskland. Staden är belägen vid floden Trave och har norra Tysklands mest välbesökta julmarknad. Staden förknippas av många med marsipan som du kan inhandla i speciella marsipanbutiker som tex den klassiska Niederegger. Staden har också ett eget Marsipanmuseum. Här finns även sevärdheter som exempelvis Holstentor, Mariakyrkan och Heiligen-Geist hospitalet. Vi gör en promenad i gamla stan med vår reseledare och besöker därefter julmarknaden som breder ut sig i de centrala delarna av gamla stan. Under eftermiddagen återvänder vi till Ahrensburg och vårt hotell. Kvällen är fri för middag på egen hand på någon av stadens restauranger.  

En fröjdefull resa till Lübeck & Hamburg
Festliga julstjärnor och smyckade granar bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runt torget i Lübeck.

Dag 3 Julmarknad i hamnstaden Hamburg 
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till Hamburg. Hamburg är berömt för sina julmarknader som sträcker sig över flera torg i innerstaden. Stadens största julmarknad breder ut sig framför rådhuset. Hit kommer utställarna från hela Tyskland. Vi gör en rundtur med vår reseledare och besöker därefter julmarknaden där vi kan njuta av utbudet av sötsaker, keramik, smycken med mera. Under eftermiddagen återvänder vi till Ahrensburg och vårt hotell. Kvällen är fri för middag på egen hand på någon av stadens restauranger. 

Dag 4 Hemresa mot Sverige 
Efter frukost reser vi hemåt. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknas nå Göteborg cirka 19.30. 

En fröjdefull resa till Lübeck & Hamburg
Under julen förvandlas Hamburg till en glittrande julsaga med allt som hör julen till

Resfakta  

Resdatum 

Avresa 2 december 

Hemresa 5 december 

Pris  
3 375 kr per person i del i dubbelrum 

Tillägg 

Enkelrum 425 kr  

Allt detta ingår i resans pris 

  • Buss T/R enligt program 
  • Tre övernattningar i del i dubbelrum 
  • Tre frukostar 
  • En middag 
  • Reseledare från Rolfs Flyg och Buss 

Så här bokar du 

Ring Rolfs Flyg och Buss tel.: : 031-550000 eller mejla grupp@rolfsbuss.se 

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top