AVSLUTAD RESA: Njut av advent i kulturstaden Kraków

Följ med till den fantastiska kulturstaden Kraków och upplev några stämningsfulla advetsdagar! Utöver stadsvandring och julmarknad får vi också besöka det kungliga slottet och gå på klassisk konsert.

Följ med Icakuriren till Kraków 1-4 december 2023!

Polens forna huvudstad Kraków är inte bara en kulturstad av stora mått utan även en av Europas vackraste städer. Två gånger under 2010-talet har staden blivit utsedd till Europas främsta turistmål. Mirakulöst nog klarade sig Kraków undan andra världskrigets förstörelse, varför man kan njuta av en stad i dess ursprungliga prakt. Ackompanjerande av vår Polenexpert Ulla Dieden upplever du under en mysig adventshelg det allra bästa.
Vi bor mitt i centrum och gör en guidad stadsrundtur, besöker det kungliga slottet och går på julmarknad på det jättelika renässanstorget Rynek Główny. En klassisk konsert sätter extra guldkant på vistelsen.

Dag 1 Flyg till Kraków

Under dagen landar våra flyg på Krakóws flygplats, där en transferbuss väntar på att ta oss in till Hotel Wyspianski, beläget i hjärtat av staden, tio minuters promenad från det väldiga torget Rynek Główny – Krakówbornas naturliga mötesplats.
Efter incheckning disponeras tiden fritt fram till middagen, som vi intar på en gemytlig restaurang i Gamla stan, Stare Miasto. Vi avrundar kvällen med att lyssna till trumpetspel vid Mariakyrkan.

Upplev advent i vackra Kraków.

Dag 2 Stadspromenad och Wawelslottet

Efter frukost bekantar vi oss under en guidad rundtur med vår vackra värdstad, som var huvudstad i Polen fram till 1596 då den svensk-polske kungen Sigismund flyttade huvudstaden till Warszawa för att få ett maktcentrum närmare Sverige.
På Wawelkullen tronar det kungliga slottet och katedralen, där flera av Polens kungar har krönts och ligger begravda. Vi besöker den kungliga officiella våningen, som är fylld med utsökta utsmyckningar och detaljer i gotik och renässans.
Vi äter en gemensam lunch innan vi fortsätter utforska Kraków. Nedanför breder den världsarvsklassade gamla stadskärnan ut sig – i centrum Rynek Główny med Mariakyrkan och Tyghallarna, en fantastisk renässansbyggnad. Så här års förvandlas torget till en stämningsfull julmarknad och under eftermiddagen får vi tillfälle att sondera utbudet. På Jagellonski-universitetet, ett av de äldsta i Europa, studerade prominenta herrar, bland andra vetenskapsmannen Kopernikus och påven
Johannes Paulus II.

Passa på att handla fina lokala varor på stadens stpra julmarknad.
Underbar julstämning infinner sig i Polens gamla huvudstad.

Dag 3 Karaków med Historiska museet

På förmiddagen gör vi en promenad till Krakóws Historiska museum, som är fördelat på 14 olika divisioner runt om i staden. Här tar vi bland annat del av utställningar om Krakóws historia och kultur.
Eftermiddagen är fri att upptäcka Kraków på egen hand. Kanske blir det en promenad i de judiska kvarteren, Kazimierz, som också var inspelningsplats för filmen “Schindlers list”. På kvällen serveras vi en läcker avslutningsmiddag i Stare Miasto.

Dag 4 Flyg hem från Kraków

Frukosten avrundar vår trivsamma vistelse i Kraków och under dagen lyfter våra flyg. Beroende på flygtid har du möjlighet att på egen hand strosa i staden före transfer till flygplatsen.

Resfakta

Resedatum: 1 december – 4 december

Pris: 9 995 kr per person i dubbelrum

Tillägg: Enkelrum 650 kr

Avbeställningsskydd 600 kr.

Vad ingår?

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Kraków t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Kraków
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wz (3 nätter i Kraków)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch (inkl 1 vin/vatten)
 • 2 middagar (inkl vin/vatten)
 • Guidad stadspromenad Kraków
 • Biljett till klassisk konsert
 • Inträde till “Kungliga officiella våningen” på Wawelslottet och Historiska Museet//julklubborna
 • Representant för Icakuriren vid flera än 25 deltagare

Boka

Boka på www.jorns.se

Ring: 0770-787 000

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. Vid bokningen får du övriga resevillkor.

Ett samarbete mellan Icakuriren och Jörns.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top