AVSLUTAD RESA Lofoten och svenska Lappland!

Magiskt ljus och oslagbara naturvyer. Följ med på vår resa norr om polcirkeln, över fjäll och längs fjordar.

AVSLUTAD RESA Res med oss till Lofoten och svenska Lappland 6-10 juli 2022!

Vi inleder resan med att besöka residensstaden Luleå för att sedan fördjupa oss i samekulturen i ett mycket vackert och somrigt Jokkmokk. På vår resa upp mot Lofoten gör vi ett stopp på Ice Hotel i Jukkasjärvi innan vi fortsätter genom flyttdrabbade Kiruna och vidare längs Sinnenas väg mot hamnstaden Narvik. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av fåglar, fjällblommor, fiskodlingar, tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andra sidan fjorden.

Sista biten innan vi når Lofoten färdas vi med båt genom smala grönskimrande fjordar som omsluts av höga och sylvassa bergstoppar. Här bjuds du på synnerligen dramatisk natur med majestätiska berg som stiger rakt upp ur havet. Konstnärer från hela världen har hämtat inspiration här och prisat det vackra landskapet och det speciella ljuset.

Det här är en drömresa för dig som vill njuta av fantastiska naturupplevelser där du dessutom får trevligt resesällskap av andra Icakuriren-läsare och vår trevliga guide från Via Luleå Resor.

Upplev Lofoten och svenska Lappland!
Det går nästan att klappa de höga klipporna när man färdas med båt i Trollfjorden.

Dagsprogram

Dag 1 Arlanda-Luleå-Jokkmokk

Flyg från Arlanda till Luleå med ankomst efter lunchtid där buss och guide möter upp. Vi startar resan med en välkomstlunch innan vi lär känna Residensstaden Luleå och världsarvet Gammelstad Kyrkstad. Med buss reser vi vidare och strax söder om Jokkmokk passerar vi Norra Polcirkeln. I Jokkmokk väntar en gemensam middag och övernattning. Ca 17 mil. Lunch & middag.

Dag 2 Jokkmokk- Kiruna-Narvik

Efter frukost gör vi ett besök på Ájtte – Svenska Same & Fjäll-museet innan vidare färd mot Kiruna. I Jukkasjärvi stannar vi för lunch och ett besök på det världsberömda Icehotel. Vi passerar Kiruna som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. Resan fortsätter efter Nordkalottvägen, “Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Övernattning och middag i Narvik. Ca 38 mil. Frukost, lunch & middag.

Upplev Lofoten och svenska Lappland!
Under vår båtresa är chansen stor att vi får besök av den mäktiga havsörnen.

Dag 3 Lofoten med båtfärd

Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. I Hanøy kliver vi av bussen för att istället färdas med båt sista sträckan till Svolvaer. Nu väntar en 3 timmar tur med båt till den vackra och världskända Trollfjorden. Under turen har vi stor chans att få se de mäktiga havsörnarna. Ombord på båten serveras en värmande fisksoppa. Vi ankommer till Svolvaer hamn där vår buss möter upp oss för vidare färd mot den idylliska fiskebyn Henningsvaer där gemensam middag och övernattning väntar. Ca 25 mil. Frukost, lunch & middag.

Dag 4 Vi utforskar Lofoten

Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet “LOFOTR”. Vi återvänder till Henningsvaer och tiden är fri för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell. Ca 10 mil. Frukost, lunch & middag.

Dag 5 Lofoten – Kiruna
Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet. Vi fortsätter vår resa genom den svenska fjällen, vi stannar för lunch efter vägen och i Kiruna finns fri tid för var och en innan vi beger oss till Kiruna flygplats och hemresan tar vid. Ca 40 mil. Frukost & lunch.

 

Upplev Lofoten och svenska Lappland!
Turkosblå fjordar, idylliska fiskebyar och vackra stränder lockar människor från hela världen till Lofoten.

AVSLUTAD RESA – Resfakta

Resdatum
Avresa 6 juli 2022
Hemresa 10 juli 2022

Pris
13 550kr per person med del i dubbelrum

Tillägg
Enkelrumstillägg: 2 800 kr
Frivilligt avbeställningsskydd: 6% av resans pris

Allt detta ingår i resans pris

 • Flyg Arlanda-Luleå
 • Flyg Kiruna-Arlanda,
 • 4 nätter del i dubbelrum
 • 4 frukostar
 • 4 middagar
 • 5 luncher
 • Guidad tur på ICEHOTEL 365
 • Entré och guidning på Lofotr Vikingamuseum
 • Fjordkryssning
 • Entré och guidning Ájtte
 • Transfer i helturistbuss enligt program
 • Färdledare från Via Luleå
 • Representant från Icakuriren vid minst 25 anmälda resenärer

Observera
Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid mindre än 25 anmälda resenärer. Vi reserverar oss för eventuella valuta – och skattehöjningar efter 16/9 2019. Vi reserverar oss för händelser utanför vår kontroll som kan komma att påverka programmets genomförande.

Så här bokar du
Ring 0920-23 23 50, mejla info@vialulea.se eller på www.vialulea.se/icakurirens-lasarresa-lofoten-med-fjordkryssning-2

Sagt av tidigare resenärer
– Det är svårt att föreställa sig alla fina naturupplevelser som väntar här – Eva Gustafsson, Stockholm
– Det bästa var att man fick se lite av allt. Som den fina båtturen där vi fick se havsörn men även den vackra naturen i Lappland – Susanne Almthén, Göteborg

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top