AVSLUTAD RESA Res med oss på longstay till Cypern!

AVKOPPLING Lämna höstmörkret och finn värmen, solen och lugnet i östra Medelhavet på Cyperns soldränkta stränder. Upplev spännande utflykter som ingår i resan och trevligt umgänge!

AVSLUTAD RESA Följ med oss till Cypern 4-18 oktober 2022!

Cypern stoltserar med 340 soldagar per dag, det är utan konkurrens Europas bästa. Under senhösten när vår resa äger rum är tempot långsammare och lugnet har infunnit sig. Det är något helt annat än under de turisttäta och intensiva sommarmånaderna, men fortfarande är många restauranger, kaféer och butiker öppna. Ayia Napa har blivit omtalat tack vare sina fantastiska vita sandstränder och att det är en populär semesterort är lätt att förstå.

Det cypriotiska köket är välsmakande och det finns ett rikt kulturarv och historia. Resans pris inkluderar fyra intressanta heldagsutflykter: den delade huvudstaden Nicosia, Troodosbergens byar, spökstaden Famagusta och Afrodites födelseplats Paphos med Kourion. Reseledare från Scandorama finns tillgänglig under hela vistelsen.

Vi bor på fyrstjärniga Callisto Holiday Village med halvpension och ett ljuvligt läge vid havet, endast en kort
promenad från ortens centralaste delar. Vill du ta dig runt själv någon av dagarna finns det goda bussförbindelser. Boka direkt för att säkra din plats!

Res med oss på longstay till Cypern!
Caféer och uteserveringar är fortfarande öppna på hösten.

DAG 1 FLYG TILL LARNACA

Vi flyger till Larnaca på Cypern, ett miljöombyte som gör gott för kropp och själ. På flygplatsen välkomnas du av vår guide från Scandorama som visar dig till bussen för färden österut från flygplatsen till Ayia Napa. Vi checkar in på vårt trevliga hotell, vackert beläget vid havet. Avkopplande dagar väntar och Cypern är redo att upptäckas!

DAG 2–14 SEMESTERTEMPO

Under våra två veckor på Cypern väljer du själv i vilket tempo din semester ska avlöpa. Det utmärkta promenadstråket in till Ayia Napas centrum gör det lätt att få till den dagliga motionen, om man önskar. Det trivsamma poolområdet och utomhusterrassen på hotellet är som skapt för att avnjuta en god bok och någon
läskande att dricka. Under resan har vi valt att inkludera fyra varierade heldagsutflykter, alla i olika riktningar på ön. Dessa ligger tidsmässigt spridda över veckorna på resmålet. Vi besöker under en heldag den europeiska kulturhuvudstaden Paphos, Afrodites födelseplats. Givetvis tittar vi under en dag också lite närmare på världens enda tvådelade huvudstad Nicosia. Spökstaden Famagusta på norra Cypern står som värd under en av dagarna liksom Troodosbergen med alla sina charmerande och pittoreska bergsbyar.

DAG 15 HEMFÄRD
Efter en livgivande långsemester i värmen är det dags att vända hemåt igen med härliga minnen i bagaget.

Res med oss på longstay till Cypern!
Cypern kan vara betagande vackert och på snhösten är dagarna fortfarande varma men den tryckande högsommarvärmen är borta.

AVSLUTAD RESA Resfakta

Resdatum
Avresa 4 oktober
Hemresa 18 oktober

Pris per person i dubbelrum: 19 650 kr

Avbeställningsskydd: 6,25% av resans pris genom ERV.
Reseförsäkring: 535 kronor.
Enkelrumstillägg: 2 995 kronor.

Allt detta ingår i resans pris

 • Flyg Arlanda/Kastrup/ Landvetter–Larnaca tur och retur i ekonomiklass med Lufthansa,
  inklusive flygskatt, säkerhetsavgifter och transfer. Cypern kan vara betagande
  vackert, och på senhösten är dagarna fortfarande varma men den tryckande högsommarvärmen
  är borta.
 • 14 nätter med del i dubbelrum på fyrstjärniga Callisto Holiday Village I Ayia Napa
 • Frukost och middag alla dagar.
 • Utflykter: Paphos med Kourion. Världens sista delade huvudstad Nicosia. Troodosbergens byar med vinprovning. Spökstaden Famagusta.
 • Guide från Scandorama.

Så här bokar du
Kontakta Scandorama på 040-600 00 00. www.scandorama.se/icakuriren

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top