Du behöver

  • 600 g grön sparris
  • olivolja
  • 2 st tomater
  • 2 st salladslökar späda
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 1 bitar parmesanost
  • flingsalt

Gör så här

1
Känn var den träiga delen av sparrisen slutar och bryt av. Pensla sparrisen med olivolja och grilla dem i het grillpanna runt om i 5 minuter. Dela dem om du tycker de är för långa.

2
Grönsaksvinägrett:

3
Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt, skala, dela och kärna ur. Tärna tomatköttet.

4
Strimla salladslöken fint och lägg med tomaten i en skål. Häll på vinäger och olivolja, salta och peppra. Vänd ihop den varma nygrillade sparrisen med vinägretten. Fördela på tallrikar och servera med parmesan och flingsalt.