Sallad på lax med grönkål – Tommy Myllymäkis recept
En läcker förrätt med salmalax, grönkål, shiitakesvamp, vårlök och tärnad gurka, som får lite hetta av ingefära och chili.
En läcker förrätt med salmalax, grönkål, shiitakesvamp, vårlök och tärnad gurka, som får lite hetta av ingefära och chili.
”Jag växte upp med min mamma som var ensamstående med mig och min syster. Hon jobbade mycket så det fanns varken tid eller pengar till finlir i köket. Maten skulle mätta och vi delade alla tre på ett sådant här blomkålshuvud med smör och salt på. Det är trygghet för mig och fina minnen av när vi satt ner tillsammans och åt middag.” berättar Sandra.
Frestande start på en måltid. Pizzan är både kryddig och knaprig!
Här är det de späda sparrisstjälkarna som står i centrum tillsammans med pocherade ägg
Ovanligt god och fräsch räksallad till förrätt eller buffén.
Starta middagen med en fransk potatis- och purjolökssoppa. Råvarorna är billiga och den smakar fantastiskt!
Servera soppan krämig och slät och gärna med lite räkor, musslor eller kräftstjärtar i varje skål.
Höstens absolut godaste svampsoppa! Laga varma ostbröd av smördeg och bjud som ett lyxigt tillbehör.
Att börja middagen med en pizza bianco som alla i sällskapet delar på är en perfekt start. Den här varianten är toppad med en riktig god grönkålspesto.
Servera skuren i bitar, direkt från ugnen..