Du behöver
- 12 skivor kavring eller formbröd
- 4 matskedar rumsvarmt smör Fyllning 1
- 125 gram färskost
- 2 matskedar majonnäs
- 150 gram varmrök lax, skinn- och benfri
- 1 kryddmått citronpeppar Fyllning 2
- 125 gram färskost
- 1 matsked majonnäs
- 3 matskedar röd stenbitsrom
- 1.5 finhackad rödlök
- 1/2 matsked finhackad dill Kantkräm
- 150 gram färskost
- 1 deciliter majonnäs
- 1/2 tesked citronsaft Garnering
- 1/2 ask solrosskott eller ärtskott
- Dillkvistar
- 125 gram gravad lax
- 50 gram forellrom
- 1.5 matsked finhackad rödlök
- 8 gräslöksstrån
- 4 avlånga skivor gurka
- Strimlat skal av 1/2 citron
Gör så här
Ta ut stora rundlar av brödet med ett glas, ca 9 cm
Fyllning 1: Mixa ihop ingredienserna i en matberedare monterad med kniv.
Fyllning 2: Vispa färskosten. Rör i majonnäs, rom, rödlök och dill för hand.
Bred laxfyllningen på 4 brödskivor. Lägg på nästa omgång brödskivor och bred på fyllning 2. Lägg på de sista brödskivorna. Slå in bakelserna i plastfolie och låt vila i kylen i 2-3 timmar.
Kantkräm: Vispa ihop ingredienserna. Bred krämen runt om och ovanpå bakelserna.
Garnering: Fäst ärtskott och dill runt bakelsen. Toppa med gravad lax, forellrom, lök, gräslök och hoprullad gurka. Strö över citronskal.