Smörgåsbakelse med laxkräm

Smörgåsbakelsen passar lika fint som förrätt som på buffén.

Tillagningstid: 1 timme | Extra tid: 3-4 timmar i kylen
4 stycken

Du behöver

  • 12 skivor kavring eller formbröd
  • 4 matskedar rumsvarmt smör
  • Fyllning 1
  • 125 gram färskost
  • 2 matskedar majonnäs
  • 150 gram varmrök lax, skinn- och benfri
  • 1 kryddmått citronpeppar
  • Fyllning 2
  • 125 gram färskost
  • 1 matsked majonnäs
  • 3 matskedar röd stenbitsrom
  • 1.5 finhackad rödlök
  • 1/2 matsked finhackad dill
  • Kantkräm
  • 150 gram färskost
  • 1 deciliter majonnäs
  • 1/2 tesked citronsaft
  • Garnering
  • 1/2 ask solrosskott eller ärtskott
  • Dillkvistar
  • 125 gram gravad lax
  • 50 gram forellrom
  • 1.5 matsked finhackad rödlök
  • 8 gräslöksstrån
  • 4 avlånga skivor gurka
  • Strimlat skal av 1/2 citron

Gör så här

1

Ta ut stora rundlar av brödet med ett glas, ca 9 cm

2

Fyllning 1: Mixa ihop ingredienserna i en matberedare monterad med kniv.

3

Fyllning 2: Vispa färskosten. Rör i majonnäs, rom, rödlök och dill för hand.

4

Bred laxfyllningen på 4 brödskivor. Lägg på nästa omgång brödskivor och bred på fyllning 2. Lägg på de sista brödskivorna. Slå in bakelserna i plastfolie och låt vila i kylen i 2-3 timmar.

5

Kantkräm: Vispa ihop ingredienserna. Bred krämen runt om och ovanpå bakelserna.

6

Garnering: Fäst ärtskott och dill runt bakelsen. Toppa med gravad lax, forellrom, lök, gräslök och hoprullad gurka. Strö över citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top