Läsarrecept: Färskostkräm, räkor och stenbitsrom med rågknäcke

Färskostkräm, räkor och stenbitsrom gifter sig fint med det tunna rågknäcket. Rätten är dessutom lätt att förbereda. ”Det blir tomt på faten”, garanterar Gerd som skickat in detta läsarrecept.

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • 200 gram färskost
  • 2 deciliter crème fraiche
  • 1 rödlök
  • Dill
  • Gräslök
  • 1 burk, 75 gram, stenbitsrom
  • 175 gram skalade räkor
  • Servering
  • Rågknäcke, t.ex. Finn Crisp

Gör så här

1

Blanda samman färskost och crème fraiche till en slät smet.

2

Skala och hacka rödlöken fint.

3

Blanda ner lökhacket i färskoströran och bred ut det på ett fat.

4

Hacka dillen och skär gräslöken fint.

5

Klicka stenbitsrom över färskoströran och strö över hackad dill och skuren gräslök. Toppa med räkor.

6

Servera rätten tillsammans med tunt rågknäcke.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top