Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Du behöver
- 200 gram färskost
- 2 deciliter crème fraiche
- 1 rödlök
- Dill
- Gräslök
- 1 burk, 75 gram, stenbitsrom
- 175 gram skalade räkor Servering
- Rågknäcke, t.ex. Finn Crisp
Gör så här
Blanda samman färskost och crème fraiche till en slät smet.
Skala och hacka rödlöken fint.
Blanda ner lökhacket i färskoströran och bred ut det på ett fat.
Hacka dillen och skär gräslöken fint.
Klicka stenbitsrom över färskoströran och strö över hackad dill och skuren gräslök. Toppa med räkor.
Servera rätten tillsammans med tunt rågknäcke.