Du behöver
- 400 gram ankbröst
- Salt och peppar Marinad
- 4 matskedar rapsolja
- 4 matskedar pressad apelsin
- 1 matsked pressad citron
- 1 matsked honung
- Salt och peppar Servering
- ½ påse salladsblad
- 3 färska fikon
- Valnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader. Stek ankbrösten i sitt eget fett med den feta sidan ned. Stek köttet på medelvärme i 7 minuter. Vänd och stek ankbröstet i 3 minuter på andra sidan. Salta och peppra.
Lägg ankbrösten i en ugnsfast form och stek dem i mitten av ugnen tills de kommit upp i 70 grader. Det tar 20-25 minuter. Låt köttet vila i 15 minuter.
Gör under tiden marinaden. Blanda rapsolja, pressad apelsin, pressad citron, honung, salt och peppar i en skål. Skär ankbröstet i sneda skivor och lägg det i en bunke. Häll marinaden över.
Ställ bunken kallt, gärna över natten.
Lägg några salladsblad på 4 assietter. Skär fikonen i klyftor. Lägg fikon, skivor av ankbröst och smulade valnötter ovanpå salladsbladen. Servera direkt.