Du behöver
-
Smördegspizzette
- 1 rulle kyld smördeg, 250 g
- 250 g grön sparris
- 1 mozzarellaost à 125 g
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk olivolja
- Flingsalt, nymald peppar
- 1 ägg till persilja Salsa verde
- 1 dl hackad persilja
- ½ kruka basilika
- 1 msk hackad mynta
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1-2 sardellfiléer
- 1 msk pressad citronsaft
- ¾ dl olivolja
- Nymald peppar Servering
- Späda salladsblad
Gör så här
Salsa verde: Mixa ihop samtliga ingredienser till en sås.
Smördegspizzette: Dela smördegen i 6 bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om.
Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Dela dem därefter tvärsöver och sedan på längden.
Fördela sparrisen på smör- degen och lägg på mozzarellabitar och parmesanost. Droppa över olivolja, salta och peppra. Pensla degkanterna med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ringla över salsa verde och servera med sallad.