Sparrispizzette med salsa verde

Smördeg gör pizzan pizette härligt frasig. Salsa verde blir pricken över i.


6 stycken

Du behöver

    Smördegspizzette
  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 250 g grön sparris
  • 1 mozzarellaost à 125 g
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt, nymald peppar
  • 1 ägg till persilja
  • Salsa verde
  • 1 dl hackad persilja
  • ½ kruka basilika
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1-2 sardellfiléer
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ¾ dl olivolja
  • Nymald peppar
  • Servering
  • Späda salladsblad

Gör så här

1

Salsa verde: Mixa ihop samtliga ingredienser till en sås.

2

Smördegspizzette: Dela smördegen i 6 bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om.

3

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Dela dem därefter tvärsöver och sedan på längden.

4

Fördela sparrisen på smör- degen och lägg på mozzarellabitar och parmesanost. Droppa över olivolja, salta och peppra. Pensla degkanterna med uppvispat ägg.

5

Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter.

6

Ringla över salsa verde och servera med sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top