Små bakpotatisar med skinkröra

Små potatisar kräver inte lika lång tid i ugnen som bakpotatisar! Gör en enkel och god skinkröra till.


16 stycken eller 4 stora

Du behöver

  • 16 små potatisar eller 4 bakpotatisar
  • Skinkröra
  • 1 deciliter majonnäs
  • 1 deciliter crème fraiche
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 2 matskedar hackad persilja
  • 200 gram rökt skinka, tärnad eller strimlad
  • 1 rödlök
  • 10 centimeter purjolök
  • Garnering
  • Kryddgrönt
  • Skinka

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Borsta och torka potatisarna. Stick några hål med gaffel i varje.

2

Baka strax under ugnens mitt i ca 25 minuter för små potatisar och ca 50 minuter för bakpotatisar. Vänd dem efter halva tiden.

3

Skinkröra: Blanda majonnäs, crème fraiche, tomatpuré och persilja. Tillsätt skinkan.

4

Finhacka rödlöken och strimla purjolöken. Blanda. Ta undan lite till garnering. Vänd ner resten i skinkröran. Förvara svalt.

5

Ta ut potatisarna och skär ett kryss i skalet på varje. Tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Fyll potatisarna med skinkröran.

6

Garnera med löken, purjolöken, kryddgrönt och skinka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top