Du behöver
- 16 små potatisar eller 4 bakpotatisar Skinkröra
- 1 deciliter majonnäs
- 1 deciliter crème fraiche
- 2 matskedar tomatpuré
- 2 matskedar hackad persilja
- 200 gram rökt skinka, tärnad eller strimlad
- 1 rödlök
- 10 centimeter purjolök Garnering
- Kryddgrönt
- Skinka
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Borsta och torka potatisarna. Stick några hål med gaffel i varje.
Baka strax under ugnens mitt i ca 25 minuter för små potatisar och ca 50 minuter för bakpotatisar. Vänd dem efter halva tiden.
Skinkröra: Blanda majonnäs, crème fraiche, tomatpuré och persilja. Tillsätt skinkan.
Finhacka rödlöken och strimla purjolöken. Blanda. Ta undan lite till garnering. Vänd ner resten i skinkröran. Förvara svalt.
Ta ut potatisarna och skär ett kryss i skalet på varje. Tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Fyll potatisarna med skinkröran.
Garnera med löken, purjolöken, kryddgrönt och skinka.